Pyrenean Mountain Dog

Pyrenean Mountain Dog
Au un aspect deosebit de puternic și totuși sunt bine echilibrați și eleganți, cu o mișcare lentă, stabilă și lejeră, pornită de la picioarele puternice din spate. Câinii de munte de Pirinei (sau „Pyr”) sunt complet albi sau alb cu pete de viezure, gri-lup, galben citron, oranj sau maroniu pe cap, urechi și la rădăcina cozii. Înălțimea minimă a unui mascul adult este de 70 de centimetri și cântăresc 50 de kilograme. Femelele adulte au minim 65 de centimetri și 40 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine uriaș
 • Salivează mult
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Fiind originar din Pirinei, munții care separă Franța de Spania, istoria exactă a câinelui de munte de Pirinei nu este cunoscută, dar știm că au păzit turmele de animale de-a lungul mileniilor. Au fost găsite fosile ale acestui tip de rasă, care datează dinainte de Epoca de Bronz (1800-1000BC). Înainte de Revoluția Franceză, rasa putea fi văzută păzind marile castele din sudul Franței. Nu se știe exact care sunt rasele care au contribuit la formarea lor, însă Kuvaszul Maghiar, Ciobănescul de Maremma din Italia și Ciobănescul Anatolian din Turcia sunt posibili candidați. Chiar și astăzi, rasa lucrează în Franța la paza oilor și a vitelor de prădători și hoți de animale.

Personalitate

Câinii de munte de Pirinei sunt adesea companioni afectuoși. Totuși, pot fi agresivi față de alți câini de dimensiuni similare. Vor fi suspicioși față de străini și te vor proteja pe tine și familia împotriva străinilor nepoftiți. Câinii de munte de Pirinei pot fi încăpățânați și nu sunt ideali pentru un stăpân începător, având nevoie de unul cu mai multă experiență.

Sănătate

Câinele de munte de Pirinei este în general o rasă rezistentă. Cu toate acestea, ca multe alte rase mari, poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Antrenarea puilor trebuie să se facă pas cu pas, pentru a evita să pui presiune excesivă pe oasele lor în formare și pe țesuturile moi și, chiar și la câinele adult, trebuie să ai grijă să construiești mișcarea treptat. Acestea fiind spuse, pentru dimensiunea lor chiar nu au nevoie de foarte multă mișcare, însă, în timp, ar trebui să fie lăsați să alerge liber fără lesă, în paralel cu plimbările controlate regulate.

Nutriție

Câinii de talie gigantică, în afară de faptul că au un apetit gigantic, beneficiază de o balanță diferită minerale și vitamine, care să susțină diferitele nevoi ale încheieturilor și cartilajelor. Câinele de Pirinei este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Este necesar să perii sau să piepteni acest câine viguros o dată sau chiar de două ori pe zi pentru a îndepărta părul căzut. Acest lucru devine și mai important în timpul sezonului de năpârlire. Dacă nu faci acest lucru, blana se va încâlci și va căpăta un aspect mat și nesănătos. Au nevoie de îmbăiere regulată, iar asta nu e o sarcină ușoară!

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.