Pentru ei, toată pasiunea noastră
kitten code animated
Ginger Cat alpinism un copac

Microciparea pisicii tale

4 minute de citit

Pe lângă multă dragoste și atenție, vei dori să oferi pisicii tale cea mai bună protecție posibilă dacă se pierde sau dispare. Prin microciparea pisicii tale, îi oferi cea mai bună șansă de a fi găsită și returnată în siguranță la tine dacă s-ar rătăci.

De ce microcip?

Există tot felul de motive pentru care pisica ta ar putea dispărea. S-ar putea să se sperie de ceva și să fugă, sau poate să devină dezorientată sau distrasă într-un mediu nou dacă, de exemplu, tocmai te-ai mutat. Desigur, este posibil ca pisica ta să poarte o zgardă și o etichetă de identificare, dar acestea se pot pierde sau se pot scoate, în timp ce un microcip va rămâne întotdeauna în siguranță pe loc.

Pe lângă faptul că te ajută să te reîntâlnești cu animalul tău de companie pierdut, microcipul pisicii te poate ajuta și în cazul în care ai o dispută cu cineva cu privire la proprietarul de drept al animalului.

Ce este microciparea?

Microciparea unei pisici este o procedură simplă și rapidă care te poate ajuta să te reunești cu prietenul tău cu patru picioare. Dacă pisica ta este găsită, un veterinar sau un adăpost de animale poate scana microcipul încorporat al pisicii tale pentru a găsi datele tale și ale pisicii tale în baza de date a microcipurilor. Este într-adevăr atât de simplu!

Cum funcționează microciparea?

Simplu și nedureros

După ce ai discutat cu medicul veterinar despre microcipul pisicii, acesta va introduce un microcip mic - cam de mărimea unui bob mare de orez - sub pielea pisicii. Procedura este extrem de rapidă și este considerată relativ nedureroasă – se spune că senzația este similară cu senzația unui om care își face piercing în urechi.

Odată ce microcipul este la locul său, pisica ta nu va ști niciodată că este acolo!

Microcipul pisicii are un cod unic de 15 cifre, care este apoi înregistrat într-o bază de date națională împreună cu detaliile tale, inclusiv numele, adresa și numărul de telefon de urgență. Prin urmare, nu trebuie uitat că, în cazul în care te muți ulterior sau îți schimbi datele de contact, trebuie să nu uiți să îți actualizezi datele și să contactezi în acest sens compania de microcipuri. Uneori se aplică o taxă de administrare pentru a-ți schimba detaliile, dar unii furnizori pot renunța la această taxă pentru prima modificare.

Dacă prietenul tău blănos se rătăcește într-o zi și este găsit de un străin amabil, tot ce trebuie să facă este să-l predea la un adăpost sau la un cabinet veterinar, unde veterinarul sau gardianul va folosi un dispozitiv de scanare pentru a vedea dacă pisica ta este microcipată. Această scanare este complet inofensivă și, la fel ca un cod de bare la cumpărături, codul tău unic de 15 cifre va fi afișat împreună cu detaliile bazei de date cu microcip cu care este înregistrată pisica ta. După ce au fost efectuate controalele de securitate, registrul cu microcip va dezvălui datele tale de contact veterinarului sau gardianului, iar în scurt timp tu și pisica ta veți fi reuniți.

Când ar trebui să-i pun pisicii microcip?

Începând de la 10-12 săptămâni

În funcție de rasa și dimensiunea lor, majoritatea pisicilor pot fi microcipate începând cu vârsta de 10-12 săptămâni.

Prin urmare, este posibil ca o pisică pe care o adopți de la un adăpost de animale să fie deja microcipată, iar unii crescători se ocupă, de asemenea, de microciparea pisicilor ca parte a serviciilor pe care le oferă noilor proprietari. Crescătorul, veterinarul sau asistenta veterinară pot discuta cu tine despre diferitele opțiuni dacă dorești să microcipezi o pisică.

Dacă pleci și îți iei pisica cu tine, există o șansă crescută ca ea să se piardă, așa că este o idee bună să-i pui pisicii microcip înainte de a pleca.

Cât costă microciparea unei pisici?

Costul microcipării pisicilor variază în funcție de momentul în care se face și de cine o face. În cele mai multe cazuri, există un cost fix pentru instalarea implantului, fără taxe ulterioare. Unele organizații de caritate oferă microcip gratuit și este posibil să descoperi că și cabinetul veterinar are promoții ocazionale, așa că merită să cercetezi. În ceea ce privește prețul, îți recomandăm să consulți medicul veterinar, crescătorul sau adăpostul de salvare pentru costuri specifice.