Pentru ei, toată pasiunea noastră
Cât timp dorm pisicile
Pisica bengala se joacă într-o cutie de carton.

De ce le plac pisicilor cutiile?

5 minute de citit

Este derutant când îi cumperi pisicii tale o jucărie nouă și ea este mai interesată de cutia în care a venit!
Află de ce aici.

Este un fapt cunoscut că pisicile iubesc cutiile.
Pentru ele, nicio jucărie din lume, oricât de scumpă sau de luxoasă ar fi, nu se compară cu o simplă cutie de carton.

Este un fenomen care derutează majoritatea proprietarilor de pisici, mai ales atunci când tocmai au cumpărat un pat nou grozav sau o jucărie grozavă, iar pisica lor pare să prefere ambalajul în care a venit. În acest articol, explorăm de ce pisicilor le plac cutiile și îți spunem totul despre motivul pentru care sunt locul perfect de moțăială și de vânătoare pentru pisica ta.

De ce le plac pisicilor cutiile?

Există o mulțime de motive pentru care pisicile iubesc cutiile, dar principalul este pentru că sunt spații delimitate, închise. Pisicile sunt prădători de ambuscadă și găsirea unor locuri închise unde se pot ascunde, vâna prada și se simți în siguranță și la cald este un comportament instinctiv. Cutiile de carton confortabile se potrivesc perfect.

Cutiile sunt sigure

Pisicile beneficiază de confort și securitate din spațiile închise, motiv pentru care le place să petreacă timpul în cutii de carton. Pisicile folosesc cutiile ca ascunzătoare unde prădătorii nu se pot strecura din lateral sau din spate. Dacă pisica ta este într-o cutie, orice „intruși” precum prada, oamenii sau alte animale de companie trebuie să intre direct în câmpul lor vizual, ceea ce înseamnă că nimic nu o poate surprinde.

De asemenea, pisicilor le plac cutiile pentru că ajută la reducerea stresului și oferă o zonă sigură în care pisica ta poate observa și nu poate fi văzută. Acest lucru este ideal pentru pisici, deoarece reacția lor la situațiile stresante este adesea să fugă și să se ascundă. Pisicile nu au strategii încorporate de rezolvare a conflictelor, așa că preferă să se ascundă de problemele lor. Siguranța spațiului privat, închis este un alt răspuns posibil la motivul pentru care pisicilor le plac cutiile.

Ele ajută pisicile să se adapteze

Un studiu recent realizat de Universitatea din Utrecht{2} a descoperit un alt motiv pentru care pisicile iubesc cutiile. Studiul a fost efectuat pe un grup de pisici de adăpost, iar aproximativ jumătate au primit cutii, iar cealaltă jumătate nu.

Studiul a descoperit că pisicile cu cutii s-au recuperat mai repede și s-au adaptat mai repede la mediul lor. Acest lucru arată că cutiile sunt incredibil de benefice pentru pisici pentru a le ajuta să facă față schimbărilor!

Cartonul este un excelent izolator

Un alt motiv pentru care pisicile iubesc cutiile este pentru că sunt grozave pentru căldură! Cartonul nu numai că este un izolator uimitor, dar spațiul mic pe care îl oferă cutiile vă încurajează pisica să se ghemuiască și să se relaxeze, făcându-l un spațiu confortabil și cald. Temperatura ideală pentru ca pisicile să fie confortabile este în jur de 37C, așa că a fi cald este foarte important pentru felina ta.

Pisicile sunt doar curioase

Pisicile sunt creaturi notoriu de curioase, așa că nu ar trebui să fie surprinzător că ori de câte ori cumperi ceva nou, ele încep să investigheze. Nu numai că noul articol miroase diferit, dar și pisica ta este curioasă să vadă care este scopul noului articol în casa sa. Dacă cumperi un articol care vine într-o cutie, să nu fii surprins să-ți vezi pisica frecându-se în jurul lui și uitându-se bine!

Sunt locuri grozave de dormit 

Un alt motiv pentru care pisicilor le plac cutiile este pentru că sunt un loc grozav pentru a dormi. Pisicile petrec până la 18 ore în fiecare zi dormind, așa că este important să găsească locul perfect.

Acolo unde este posibil să vezi o simplă cutie de carton, pisica ta vede o peșteră de lux, sigură, care promite căldură și protecție. Îți recomandăm să-i oferi pisicii tale o cutie în casă pentru a-i oferi un spațiu sigur în care să evadeze.

Totul ține de textură

Un alt motiv pentru care pisicile iubesc atât de mult cutiile este textura. Cartonul este textura perfectă pentru ca pisica ta să muște și să zgârie, făcându-le joaca foarte distractivă. Mulți proprietari descoperă că pisicile iubesc cutiile doar pentru a mușca și a mesteca și curând le sfărâmă în bucăți. Pentru pisica ta, o cutie veche simplă este o jucărie cu adevărat interesantă și distractivă, care o poate distra zile în șir.

Cutiile nu sunt doar pentru pisici de casă!

S-ar putea să te surprindă să afli că pisicile mari au aceleași caracteristici ca și pisica ta de companie. Când pisicile mari care trăiesc în rezervațiile de faună sălbatică și grădini zoologice au primit cutii de carton, s-au distrat la fel de mult ca și pisica ta! Au fost văzute sărind în și din cutii, stând în ele și, în general, distrându-se de minune.

Există atât de multe motive care pot explica de ce pisicile cred că cutiile sunt irezistibile, dar în mare parte se reduce la faptul că sunt spații închise.