Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Îngrijirea dinţilor la câini

Menținerea igienei dentare a câinelui tău este esențială pentru sănătatea lui generală și contribuie la prevenirea problemelor dentare. La Purina, pentru că ne dedicăm îngrijirii animalelor de companie am creat această secțiune în care dorim să te sprijinim în ceea ce privește îngrijirea dinților câinelui tău.

Pentru prevenirea bolilor de gingii, a cariilor dentare și a altor afecțiuni orale, fiecare stăpân responsabil este nevoit să se documenteze în ceea ce privește periajul regulat al dinților și să pună permanent la dispoziție utilizarea jucăriilor pentru mestecat care susțin curățarea (masând totodată gingiile) și a recompenselor pentru care sunt concepute special pentru ingina orală a câinilor. Dacă te angajezi să îi igienizezi în mod regulat dinții câinelui tău, te sfătuim să folosești o periuță și o pastă de dinți special concepute pentru câini, întrucât produsele utilizate la oameni nu sunt adecvate pentru uz veterinar.
  
Ia în considerare și dieta, deoarece o alimentație adecvată este importantă pentru sănătatea dentară a câinelui tău. Spre exemplu, hrana uscată pentru câini este foarte recomandată, ajutând la curățarea dinților, spre deosebire de hrana umedă pentru câini care poate favoriza acumularea tartrului. Dacă vrei să faci un plan alimentar cât mai sigur, dar nu știi ce anume să introduci sau să elimini din dietă, te poți consulta cu medicul tău veterinar care îți va sugera cea mai bună și eficientă opțiune în funcție de propriile nevoi.

Verifică frecvent dinții, gingiile și limba câinelui tău pentru a identifica eventuale semne de probleme dentare. Mai mult, observă mirosul respirației, iar dacă aceasta începe să aibă un miros neplăcut, este foarte probabil să indice faptul că există o infecție la nivel bucal sau o depunere prea mare a plăcii, ceea ce va necesita un detartraj cât mai rapid. Dacă observi astfel de semne, programează o consultație la medicul veterinar. Descoperă sfaturile din ghidurile noastre despre igiena dentară, create de experți pentru a-i asigura câinelui tău viața sănătoasă pe care o merită. 

Articole populare