Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Cum să-ţi iei rămas-bun de la câinele tău

Câinii nu sunt doar animale de companie; ei fac parte din familie, devenind membri cu acte în regulă ce ne aduc fericire și bucurie zilnic, umplându-ne casele de voie bună. Cu toate acestea, din păcate, viața noastră alături de ei este temporară, iar la un moment dat, vine momentul în care, oricât de dureros ar fi, este nevoie ne luăm rămas-bun. Un astfel de moment reprezintă unul dintre cele mai grele și emoționale din viața unui stăpân de câini. Cum să facem acest proces mai puțin dureros și să păstrăm în minte toate amintirile frumoase petrecute împreună, îți vom relata în această secțiune special dedicată subiectului.

Pentru început, este important să-ţi exprimi emoţiile şi să le împărtăşeşti cu cei dragi. Descarcă-te ori de câte ori simți nevoia și ține minte că nu trebuie să treci prin această etapă singur/ă. Împărtășește sentimentele şi amintirile frumoase pe care le-ai avut alături de prietenul tău cel mai bun, deoarece o astfel de atitudine te va ajuta să îți alini durerea.

Pregătește-te psihic și emoțional pentru acest moment. Gândește-te la toate clipele frumoase pe care le-ai petrecut împreună și reaminteşte-ți că ai făcut tot ce ţi-a stat în putinţă pentru a-i oferi o viaţă fericită şi împlinită. Pregătește un moment special pentru a-i spune "la revedere" câinelui tău. Poţi organiza o mică ceremonie sau un ritual care să simbolizeze acest moment. Poţi alege să faci acest lucru într-un loc care are o semnificaţie specială pentru voi doi, cum ar fi în parc sau în grădina casei. Nu uita că, deşi este o despărţire dureroasă, această onorare reprezintă un act de iubire faţă de cel care te-a însoţit de-a lungul anilor.

După ce depășești această perioadă extrem de delicată și dificilă, poți onora amintirea lui oferindu-i un colțișor în cameră cu poze, jucării sau alte obiecte importante pentru voi, ori poți planta un copac, o floare în memoria lui unde te poți întoarce ori de câte ori îi vei simți lipsa. Nu uita totuși să-ţi acorzi timp pentru a trece peste pierderea suferită. 

Fiecare persoană este diferită și trece prin durere în modul său propriu, așa că fii înțelegător și blând cu tine pe tot parcursul procesului de vindecare care poate dura mai mult sau mai puţin. Învaţă să te ierţi pentru momentele în care nu ai fost alături de el şi să te bucuri de amintirile pe care le-aţi creat împreună. Atunci când va veni timpul să-ţi iei rămas-bun de la câinele tău, vom fi aici pentru a te ajuta. Citeşte sfaturile noastre despre cum să-ţi iei rămas-bun.

Articole populare