Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Pentru ei, toată pasiunea noastră

Schimbările climatice și pierderea biodiversității sunt cele mai presante provocări de mediu ale timpului nostru. Sistemele alimentare contribuie la 80% din defrișările globale și sunt responsabile pentru 29% din emisiile globale de gaze cu efect de seră (GES). Abordarea acestei probleme necesită acțiuni urgente și este responsabilitatea tuturor să împiedice impactul dăunător pe care procesul de fabricație îl poate avea asupra planetei.
În cadrul companiei-mamă, Nestlé, ne aflăm pe drumul spre reducerea impactului operațiunilor noastre, Nestlé stabilind un obiectiv clar de a atinge un nivel zero de emisii de gaze cu efect de seră până în 2050.

 

„Avem misiunea de a reduce impactul nostru asupra planetei, vrem să atingem nivelul de zero emisii de gaze cu efect de seră până în 2050 și de a începe călătoria noastră spre regenerarea solului și a oceanelor."

Kerstin Schmeiduch, Șef Comunicare Corporativă și Sustenabilitate pentru Purina Europa.

 

Atingerea nivelului zero de emisii nete este o parte esențială a călătoriei de sustenabilitate de la Purina

Banner sustenabilitate

Reducerea emisiilor va implica schimbări semnificative, care ne vor transforma activitatea. Mergând mai departe, ne vom concentra pe patru domenii-cheie pentru a acționa rapid în vederea atingerii acestui obiectiv.

logo sustenabilitate cu plante albe pe fundal roșu
Aprovizionare și regenerare
logo cu fabrică albă pe fundal roșu
Producție și logistică

Logo sustenabilitate Purina cu boabe albe și pește pe fundal roșu
Portofoliu de produse
siglă cu ambalaj alb pentru hrana animalelor de companie pe fundal roșu
Ambalaj

 

Aprovizionare și regenerare

Aprovizionarea este o parte esențială a micșorării parcursului nostru Net Zero, iar implementarea unor noi modalități de cultivare a ingredientelor ne poate ajuta să reușim. În plus, dorim să mergem dincolo de simpla reducere a impactului nostru și să lucrăm în direcția unei abordări regenerative.

Banner de regenerare pentru Purina Sustainability
Promovarea călătoriei noastre de regenerare
Pe măsură ce ne continuăm călătoria către Net Zero, împreună cu celelalte inițiative axate pe sustenabilitate, ne angajăm să ne concentrăm nu numai pe reducerea impactului nostru, ci și pe regenerarea resurselor. În călătoria noastră spre regenerare, vom urmări să mergem dincolo de protejarea mediului natural, scopul final fiind acela de a permite crearea unor sisteme cu circuit închis care pot alimenta în mod activ resursele naturale înapoi pe planetă. Regenerarea ecosistemelor solului și oceanelor este unul dintre angajamentele noastre și ne-am stabilit obiective clare care trebuie atinse până în 2030.
persoană care ține solul în mâini
Beneficiile agriculturii regenerative
Agricultura regenerativă este o abordare holistică a agriculturii, care are ca scop conservarea și refacerea solului și a ecosistemului acestuia. Agricultura regenerativă se concentrează pe îmbunătățirea sănătății și fertilității solului și are beneficii multiple. Printre aceste beneficii se numără captarea carbonului din atmosferă și reținerea lui în sol și în biomasa vegetală. Acest lucru permite reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și contribuie la îmbunătățirea rezistenței terenurilor agricole la schimbările climatice.
alge verzi în ocean
Regenerarea oceanelor
Regenerarea oceanelor poate ajuta la eliminarea excesului de dioxid de carbon și a altor poluanți (cum ar fi emisiile provenite de la îngrășăminte), prin captarea emisiilor din algele marine și depozitarea acestora pe fundul mării.

 

Producție și logistică

Nu este o surpriză faptul că procesele de producție și de logistică produc emisii de gaze cu efect de seră. Concentrarea noastră pe eficientizarea modului în care fabricăm produsele, pe tipul de energie pe care îl folosim în fabrici și pe eficientizarea transportului produselor noastre de la A la B, toate acestea contribuie la realizarea obiectivului noastru Net Zero.

camion
Stimularea producției și logisticii eficiente
Reducem impactul operațiunilor noastre prin acțiuni care includ reducerea la zero a deșeurilor și evaluarea oportunităților împreună cu furnizorii pentru a utiliza tehnologii care pot contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, în scopul de a atinge un nivel net zero. De exemplu, explorăm metode de conversie a gazului în energie electrică folosind tehnologia pompelor de căldură. Ca parte a călătoriei noastre de sustenabilitate, construim, de asemenea, o rețea logistică mai simplă prin creșterea gradului de umplere a încărcăturii și creșterea livrărilor directe, pentru a contribui la reducerea kilometrilor parcurși în rețeaua noastră de transport europeană. Un alt demers în direcția eficientizării proceselor este utilizarea tehnologiei pentru a umple vehiculele și planificarea rațională a călătoriilor, trecând la rute cu emisii mai reduse, cum ar fi transportul feroviar și maritim. Ne-am alăturat Alianței europene Clean Truck Alliance, prin intermediul Nestlé, care lucrează la reducerea impactului climatic al transportului cu camioane în Europa.
camp eoliene
Energie electrică din surse regenerabile
Toate fabricile noastre europene achiziționează deja 100% energie electrică regenerabilă.
Energia electrică regenerabilă poate fi creată printr-o varietate de surse, inclusiv energia eoliană, solară și hidroelectrică. Fabricile Purina achiziționează energie electrică din surse regenerabile printr-o varietate de mijloace.

 

Transformarea portofoliului nostru de produse

Ingredientele pe care le folosim contribuie la emisiile de gaze cu efect de seră, inclusiv modul în care acestea sunt produse și prelucrate. Vom lua măsuri în următorii ani pentru a ne reinventa rețetele, cu scopul de a reduce impactul nostru printr-o mai bună utilizare și alegere a resurselor. 

Consumatorii continuă să se aștepte ca Purina să livreze cele mai bune produse din clasa lor, care oferă sănătate, gust și plăcere animalelor lor de companie și avem toate intențiile de a menține calitatea produselor noastre. Asigurarea în continuare a nutriției de calitate pentru animalele de companie, reducând în același timp impactul nostru asupra climei, se află în centrul activității noastre. Faceți clic pe ingredientele de mai jos pentru a afla mai multe despre unele dintre inițiativele noastre. 

 

Ambalaje

Transformarea ambalajelor joacă un rol-cheie în călătoria noastră către Net Zero. Majorarea cantității de materiale reciclabile și reutilizabile nu numai că ajută la reducerea deșeurilor de ambalaje, ci face ambalajele mai ușor de reciclat, ceea ce poate reduce emisiile de gaze cu efect de seră. 

 

„Ne menținem angajamentul de a proiecta 100% din ambalajele noastre pentru reciclare. Până în 2025, ne așteptăm ca 100% din ambalajele noastre să fie reutilizabile sau reciclabile.”

Cedric Moulin, Manager Platformă De Ambalare pentru Purina Europa

 

Mergând mai departe, ne vom concentra pe reducerea numărului de ambalaje de unică folosință și ne vom strădui ca toate ambalajele noastre să fie reciclabile sau reutilizabile. Obiectivul nostru este ca 100% din ambalajele din plastic să fie proiectate pentru reciclare. Până în 2025, ne așteptăm ca peste 95% dintre acestea să fie reciclabile. De asemenea, ne propunem să reducem utilizarea materialelor plastice virgine cu o treime până în 2025. Și lucrăm la reducerea atât a numărului de straturi de materiale diferite, cât și a complexității acestor materiale, pentru a face ambalajele noastre mai ușor de reciclat. Reducerea utilizării materialelor plastice virgine și creșterea utilizării materialelor reciclate contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. 

Desigur, chiar și atunci când toate ambalajele noastre sunt proiectate pentru reciclare, este încă esențial să existe o infrastructură corectă pentru a facilita colectarea și reciclarea ambalajelor de câtre consiliile locale, pentru a finaliza procesul. Și chiar și în cazul în care există această infrastructură locală, uneori este nevoie, de asemenea, de o mână de ajutor din partea persoanelor care achiziționează produsele noastre, de exemplu, prin separarea ambalajelor sau prin aruncarea la centrele de reciclare.

banner 6

În parteneriat cu furnizorii, creăm materiale de ambalare noi, mai puțin complexe. De exemplu, pungile Gourmet Mon Petit Intense și pungile Felix Soups utilizează un singur tip de material și sunt concepute pentru reciclare. (1)  În același timp, am explorat și soluții alternative de ambalare,  cum ar fi o schemă pilot care să includă dozatoare reîncărcabile în Elveția. (2) Pentru a ne ajuta să reciclăm, puteți găsi informațiile pentru majoritatea produselor noastre pe linkul de mai jos! Peste 78% din produsele noastre sunt deja proiectate pentru a fi reciclabile. Ai răbdare cu noi, lucrăm la restul! 

femeie alergând pe plajă cu câinele său
ANGAJAMENTELE NOASTRE
Poți descoperi toate angajamentele noastre pentru animale de companie, oameni și planetă, aici.