Hrănirea mixtă susține hidratarea optimă a pisicilor


Deoarece pisicile au crescut și s-au dezvoltat asigurându-și hidratarea prin consumarea prăzii, astăzi nu sunt cele mai conștiincioase când vine vorba de băut apă din bol. Pisicile adoră textura crocantă a hranei uscate, însă au tendința de a rămâne deshidratate dacă au doar acest tip de hrană în regimul alimentar. Când sistemul lor nu are suficientă apă, urina devine prea concentrată, ceea ce poate duce rapid la probleme ale rinichilor sau ale tractului urinar. 
Unul dintre cele mai eficiente și simple metode de a te asigura că pisica ta e hidratată corespunzător este să îi oferi strict hrană umedă sau un mix de hrană umedă și hrană uscată în fiecare zi. Mixul corect de hrănire îi va satisfice poftele instinctuale și îi va menține o hidratare echilibrată.  Hrana uscată PURINA® ONE® vine cu o textură crocantă la care pisica ta tânjește, în timp de hrana umedă PURINA® ONE® contribuie la creșterea hidratării și are un gust pe aceasta îl adoră. Află recomandări utile despre beneficiile hrănirii mixte de aici.
Dacă nu ești convins că ai găsit mixul optim pentru hidratarea pisicii tale, fii atent dacă observi următoarele semne în aspectul și comportamentul ei, apoi citește câteva sfaturi utile pentru a-i menține hidratarea.  

S-ar putea ca pisica ta să fie deshidratată dacă:

1. Bea apă în mod obsesiv. Pisicile nu caută apă deloc dacă sunt hidratate corespunzător. Așa că, dacă îți fură ție apa, linge picăturile care curg în chiuvetă sau se întoarce în mod repetat la bol, e posibil să fie deshidratată.

2. Nu folosește litiera suficient de des. În caz că nu urinează de cel puțin 2 ori pe zi, rinichii ei pot fi solicitați și eventual bolnavi. Dacă folosești nisip care face bulgări, ține cont de dimensiunea bulgărilor creați de pisica ta pentru a remarca eventualele modificări.

3. Are o piele mai puțin elastică. La fel ca în cazul nostru, pielea își pierde în timp din elasticitate. Dar, dacă remarci o schimbare drastică, e un semn că nivelul de hidratare a pisicii e scăzut și situația trebuie remediată.

4. Are ochii scufundați. Prea puțin lichid în globul ocular al pisicii duce la un aspect diferit al ochiului, ca și cum s-ar retrage ușor înauntru, și e un semn că nu e suficient lichid în sistem.

5. Are gura sau gingiile uscate. Pisicile au nevoie de salivă suficientă pentru a-și proteja dinții și gingiile, precum și pentru a mesteca și înghiți hrana.

Iată cum să susți o hidratare optimă

1. Crește proporția hranei umede față de cea uscată. În plus, poți adăuga un pic de apă în porția ei zilnică de hrană umedă.

2. Încearcă să pornești robinetul de apă atunci când pisica e în apropiere sau apelează la o fântână cu apă. Studiile arată că pisicile evită apa stătătoare, deoarece e un mediu în care se pot dezvolta paraziți și bacterii dăunătoare.

3. Asigură-te că bolul ei de apă are forma și dimensiunea potrivită. Multe pisici evită bolurile mai înalte și înguste dacă mustățile lor se ating de margini sau dacă bolul nu le permite să vadă în jur (nu pune niciodată un bol într-un colț).

4. Asigură-te că îi oferi mai multă apă adăugând un pic de supă cu carne în bolul cu hrană sau în cel cu apă.

5. Schimbă apa din bol cel puțin o dată pe zi. Apa proaspătă și curată e mai savuroasă pentru toată lumea, nu doar pentru noi. Pentru pisici pretențioase și mofturoase, ia în calcul varianta de a folosi apă plată îmbuteliată.