Pentru ei, toată pasiunea noastră
Nathalie

Sustainability Manager @Purina

Nathalie
Sustenabilitate

Sustenabilitate

Go to the section >

Agricultura regenerativă cuprinde o gamă largă de practici agricole și de păscut care vizează restaurarea și gestionarea durabilă a sănătății solului, prin eliminarea carbonului organic din sol. Oferă multiple beneficii, cum ar fi reconstrucția fertilității solului (prin materie organică), restabilirea biodiversității solului, secventarea carbonului din atmosferă în sol (reducerea carbonului), prevenirea eroziunii și o disponibilitate mai mare a apei. De asemenea, reduce dependența de îngrășăminte chimice prin reconstruirea ciclurilor de azot pentru fertilitatea solului (de exemplu, prin includerea leguminoaselor în rotații și prin adăugarea gunoiului de grajd organic).

Agricultura regenerativă include agricultura de conservare care se bazează pe 3 practici principale:

Acoperirea maximă a solului
Când solul este acoperit de plante, îl protejează de eroziune. Când plantele se descompun, ele furnizează substanțe nutritive microorganismelor și râmelor de pământ care îndeplinesc o sarcină foarte importantă: structurează solul fără a utiliza echipamente.

Pregătirea minimă a terenului și perturbarea solului
Pregătirea terenului după fiecare recoltă presupune întoarcerea solului, uciderea vietăților din el (ciuperci, bacterii, râme) și eliberarea CO2 în atmosferă. Reducerea acestei lucrări ajută la menținerea carbonului în sol, a biodiversității și a rezervelor de apă în sol, fiind o practică mai respectuoasă cu mediul înconjurător.

Diversificarea rotirii culturilor
Această practică ajută la construirea rezistenței sistemului, prin minimizarea bolilor și reduce nevoia de îngrășăminte suplimentare, pentru că plantele diferite folosesc și refac nutrienți diferiți.

Există multiple avantaje ale agriculturii regenerative: prevenirea eroziunii solului, îmbunătățirea calității și disponibilității apei, restabilirea biodiversității și reducerea GES, captarea carbonului în sol, care, printre altele, ajută la prevenirea și la adaptarea încălzirii globale.

La Purina, avem mai multe programe în desfășurare în Europa, cu scopul de a instrui și sprijini fermierii din domeniu pentru a implementa agricultura regenerativă și a înțelege beneficiile pe termen lung pentru fermele lor. Un alt obiectiv al acestor programe este cuantificarea de carbon care poate fi efectiv evitată și menținută în sol prin aceste practici, precum și înțelegerea a ceea ce este necesar pentru a ne asigura că acest model regenerativ este atractiv pentru fermieri. Căutăm în mod activ alte modalități prin care putem scala inițiativele noastre pilot în principalele noastre locații de aprovizionare cu ingrediente.

Află ce facem pentru a reduce consumul de apă la Purina.