Pixiebob

Pixiebob
Pisicile Pixie-Bob sunt o rasă mare și seamănă din multe puncte de vedere cu un linx, trăsătura cea mai evidentă fiind poate coada scurtă (deși aceasta poate fi aproape inexistentă, scurtă sau chiar lungă). Corpul este musculos, fața are o formă alungită, iar urechile au ciucuri. Blana lânoasă este depărtată de corp și are un model pestriț pe un fundal cafeniu deschis spre roșiatic. Majoritatea pisicilor Pixie-Bob au blană și piele neagră pe interiorul labelor, urechi ascuțite, păr des pe urechi, buze negre și blană albă în jurul ochilor, însă cu pleoape negre. Majoritatea au păr scurt, însă unele pot avea părul lung. Ochii sunt aurii sau aurii-verzui. Pisica Pixie-Bob este una dintre puținele rase care acceptă polidactilismul (degete suplimentare) în standardele lor, cu un maxim de șapte degete.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Pixie-Bob a apărut în SUA în anii 1980 din pisicile maidaneze cu aspect sălbatic și alte pisici care seamănă cu o încrucișare între un North American Bobcat și o pisică domestică. Puiul inițial de la care a început dezvoltarea rasei se numea Pixie, de unde și numele. Rasa a venit și în Europa în 2001, însă nu este foarte des întâlnită.

Țară de origine

SUA

Alte denumiri

-

Personalitate

Se spune că pisicile Pixie-bob sunt încrezătoare, sociabile și active. Unele sunt sociabile, altele sunt mai timide. Sunt cunoscute de asemenea pentru modul în care „ciripesc”, sporovăiesc și mormăie; majoritatea nu miaună des, iar unele dintre ele nu miaună deloc. Unele dintre ciripituri sună ca torsul.

Sănătate

Există puține informații referitoare la sănătatea rasei de pisici Pixie-Bob și nu există probleme înregistrate. Unele dintre pisicile Pixie-Bob sunt polidactile – ceea ce înseamnă că au degete suplimentare. În general nu se recomandă încurajarea degetelor suplimentare în reproducere, deoarece acestea pot provoca probleme.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicii Pixie-Bob cu păr scurt este ușor de îngrijit, însă cele cu părul mai lung au nevoie de mai mult ajutor. Ca orice pisică, și această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale anuale de sănătate.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.