OpenOpen

Pixiebob

Pixiebob

Pisicile Pixie-Bob sunt o rasă mare și seamănă din multe puncte de vedere cu un linx, trăsătura cea mai evidentă fiind poate coada scurtă (deși aceasta poate fi aproape inexistentă, scurtă sau chiar lungă). Corpul este musculos, fața are o formă alungită, iar urechile au ciucuri. Blana lânoasă este depărtată de corp și are un model pestriț pe un fundal cafeniu deschis spre roșiatic. Majoritatea pisicilor Pixie-Bob au blană și piele neagră pe interiorul labelor, urechi ascuțite, păr des pe urechi, buze negre și blană albă în jurul ochilor, însă cu pleoape negre. Majoritatea au păr scurt, însă unele pot avea părul lung. Ochii sunt aurii sau aurii-verzui. Pisica Pixie-Bob este una dintre puținele rase care acceptă polidactilismul (degete suplimentare) în standardele lor, cu un maxim de șapte degete.

Pixiebob
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Pixiebob
  • Activitate : Medie
Pixiebob
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Rasa de pisici Pixie-Bob a apărut în SUA în anii 1980 din pisicile maidaneze cu aspect sălbatic și alte pisici care seamănă cu o încrucișare între un North American Bobcat și o pisică domestică. Puiul inițial de la care a început dezvoltarea rasei se numea Pixie, de unde și numele. Rasa a venit și în Europa în 2001, însă nu este foarte des întâlnită.

Țară de origine

SUA

Personalitate

Se spune că pisicile Pixie-bob sunt încrezătoare, sociabile și active. Unele sunt sociabile, altele sunt mai timide. Sunt cunoscute de asemenea pentru modul în care „ciripesc”, sporovăiesc și mormăie; majoritatea nu miaună des, iar unele dintre ele nu miaună deloc. Unele dintre ciripituri sună ca torsul.

Sănătate

Există puține informații referitoare la sănătatea rasei de pisici Pixie-Bob și nu există probleme înregistrate. Unele dintre pisicile Pixie-Bob sunt polidactile – ceea ce înseamnă că au degete suplimentare. În general nu se recomandă încurajarea degetelor suplimentare în reproducere, deoarece acestea pot provoca probleme.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana pisicii Pixie-Bob cu păr scurt este ușor de îngrijit, însă cele cu părul mai lung au nevoie de mai mult ajutor. Ca orice pisică, și această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale anuale de sănătate.