OpenOpen

Burmilla

Burmilla

Rasa de pisici Burmilla are o constituție medie, similară pisicilor Burmeze, cu un corp îndesat, musculos și un spate drept și puternic. Femela este mult mai mică și mai drăgălașă decât masculul. Capul are o formă ușor rotunjită, botul este în formă de pană și urechile sunt depărtate una de cealaltă. Ochii expresivi pot avea orice culoare, de la auriu până la verde. Blana este scurtă și apropiată de corp, cu un strat inferior deschis la culoare și „vârfuri colorate” în mod egal (culoare mai închisă pe vârful firelor de păr) pe restul corpului, precum și un marcaj distinct, sub forma literei „M” pe frunte.

Burmilla
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Burmilla
  • Activitate : Intensă
Burmilla
  • Gălăgie : Ridicat

Origine

Pisica din rasa Burmilla este un membru cu părul scurt at grupului de rase de pisici asiatice. Rasa a fost creată în 1981 prin împerecherea accidentală dintre un mascul Chinchilla și o femelă Burmeză lila. Puii arătau și se comportau ca pisicile Burmeze, însă aveau coloritul argintiu superb și inserțiile rasei de pisici Chinchilla. Pisoii au stârnit atât de mult interes încât perechii inițiale i-a fost permis să se împerecheze din nou și astfel a apărut o rasă nouă.

Țară de origine

Marea Britanie

Personalitate

Rasa de pisici Burmilla este mai puțin turbulentă decât o pisică Burmeză, însă mai puțin relaxată decât o pisică Chinchilla. Pisicilor Burmilla le place atenția și le place să facă parte din familie deși pot fi foarte pretențioase și deseori își urmează stăpânii prin casă. Ca majoritatea pisicilor asiatice, cele din rasa Burmilla sunt foarte inteligente și pot rezolva deseori probleme cum ar fi deschiderea ușilor.

Sănătate

Nu există boli specifice ale pisicilor asiatice în literatura veterinară, însă acest grup poate avea tendința de a dezvolta boli asociate pisicilor Burmeze. Unele linii ale acestei rase par să fie mai predispuse la diabet zaharat decât alte rase.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă și apropiată de corp a pisicii Burmilla nu necesită multă îngrijire, deși ea va aprecia atenția care vine la pachet cu perierea. Ca și în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.