Burmilla

Burmilla
Rasa de pisici Burmilla are o constituție medie, similară pisicilor Burmeze, cu un corp îndesat, musculos și un spate drept și puternic. Femela este mult mai mică și mai drăgălașă decât masculul. Capul are o formă ușor rotunjită, botul este în formă de pană și urechile sunt depărtate una de cealaltă. Ochii expresivi pot avea orice culoare, de la auriu până la verde. Blana este scurtă și apropiată de corp, cu un strat inferior deschis la culoare și „vârfuri colorate” în mod egal (culoare mai închisă pe vârful firelor de păr) pe restul corpului, precum și un marcaj distinct, sub forma literei „M” pe frunte.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica din rasa Burmilla este un membru cu părul scurt at grupului de rase de pisici asiatice. Rasa a fost creată în 1981 prin împerecherea accidentală dintre un mascul Chinchilla și o femelă Burmeză lila. Puii arătau și se comportau ca pisicile Burmeze, însă aveau coloritul argintiu superb și inserțiile rasei de pisici Chinchilla. Pisoii au stârnit atât de mult interes încât perechii inițiale i-a fost permis să se împerecheze din nou și astfel a apărut o rasă nouă.

Țară de origine

Marea Britanie

Alte denumiri

-

Personalitate

Rasa de pisici Burmilla este mai puțin turbulentă decât o pisică Burmeză, însă mai puțin relaxată decât o pisică Chinchilla. Pisicilor Burmilla le place atenția și le place să facă parte din familie deși pot fi foarte pretențioase și deseori își urmează stăpânii prin casă. Ca majoritatea pisicilor asiatice, cele din rasa Burmilla sunt foarte inteligente și pot rezolva deseori probleme cum ar fi deschiderea ușilor.

Sănătate

Nu există boli specifice ale pisicilor asiatice în literatura veterinară, însă acest grup poate avea tendința de a dezvolta boli asociate pisicilor Burmeze. Unele linii ale acestei rase par să fie mai predispuse la diabet zaharat decât alte rase.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă și apropiată de corp a pisicii Burmilla nu necesită multă îngrijire, deși ea va aprecia atenția care vine la pachet cu perierea. Ca și în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.