Pentru ei, toată pasiunea noastră
Pro Plan

Există vreun produs Purina Pro Plan care să conţină ingrediente din surse modificate genetic (OMG) – şi care este procesul de control al calităţii?

Încă din 1999, în Europa, Orientul Mijlociu şi Africa de Nord (EMENA), Purina a introdus o politică la nivelul companiei privind producţia şi comercializarea tuturor produselor noastre pe baza unei politici non-OMG; nu achiziţionăm materii prime OMG.

Au fost încheiate contracte cu furnizorii luând în calcul acest aspect. În plus, furnizorii noştri au implementat un sistem de control al trasabilităţii materiilor prime. De asemenea, am adoptat măsuri separate de control al materiilor prime în propriile noastre laboratoare.

În zona EMENA, Purina achiziţionează doar ingrediente pe bază de soia non-OMG, conform procedurilor foarte stricte de achiziţie şi de control al calităţii – de fapt, fiecare lot de ingrediente pe bază de soia este confirmat ca fiind non-OMG, înainte de a primi aprobarea de intrare în fabricile Purina pentru hrana animalelor de companie.

Datorită numeroaselor avantaje nutriţionale ale soiei, soia non-OMG este utilizată în unele formule Purina Pro Plan (< 10%) ca sursă complementară de proteine de înaltă calitate.