OpenOpen

Nume de pisici: 100+ idei pentru fiecare personalitate

Dacă sunteți în căutare de nume de pisici, vă ajutăm cu cele mai bune idei pentru fiecare personalitate. Vă invităm să alegeți cele mai potrivite nume pentru felinele preferate.
Află mai multe

Deparazitarea la pisici: Când și cum se realizează?

Cu siguranță vrei ca pisica ta să fie sănătoasă și jucăușă pe parcursul întregii vieți, la adăpost de acțiunea patologică a paraziților interni și externi. Îți spunem în acest articol care sunt cei mai importanți paraziți interni și externi, care sunt simptomele, cum poți trata pisica și cum o poți proteja mai bine.
Află mai multe

Rase de pisici

Este esențial să cunoști câteva lucruri esențiale despre rasele de pisici, pentru că rasa influențează nu doar aspectul animalului, ci și personalitatea acestuia, precum și nevoile de igienă și îngrijire.
Află mai multe

Pisici cu superputeri

Pisicile s-au remarcat dintotdeauna prin inteligența deosebită, calitate care le ajută să se descurce în tot felul de situații. Mai mult decât atât, simțurile pisicilor sunt atât de bine dezvoltate, încât am putea crede foarte ușor că pisicile au superputeri.
Află mai multe

Abilitățile pisicilor: 9 curiozități despre pisici care te vor surprinde

Despre pisici știm că sunt delicate și iubitoare, că pot rezista zile în șir fără mâncare și că dorm aproximativ două treimi din viață. Noi, însă, am descoperit și alte abilități ale acestor feline și curiozități despre care, probabil, nu ai aflat încă, așa că ne-am gândit că ar fi interesant să le împărtășim cu tine. Află din acest articol cât de fascinante pot fi pisicile.
Află mai multe

Igiena și îngrijirea pisicilor: Ce trebuie să știi?

Îngrijirea pisicilor se face fără prea mare efort și poți opta pentru varianta mai simplă, aceea de a o duce la un salon veterinar, sau poți învăța din sfaturile pe care ți le-am pregătit cum poți face acest lucru acasă.
Află mai multe

Microciparea la pisici: Tot ce trebuie să știi

Dacă vrei să afli mai multe despre ce presupune implantarea unui microcip la pisici, despre avantajele acesteia, dar și despre procedura propriu-zisă, te invităm să descoperi toate aceste informații în acest articol.
Află mai multe

Mieunatul pisicilor: Ce vrea pisica ta să-ți spună?

Sunetele pe care felinele le scot au cu adevărat un sens sau acesta este doar un mit? Numai o persoană iubitoare de pisici ar înțelege comunicarea dintre simpaticele feline și oameni.
Află mai multe

Istoria pisicii: De la zeitate, la animal domestic

Pisicile sunt animale de companie adorabile, extrem de iubitoare și ideale pentru a fi crescute în apartament. Se înțeleg foarte bine cu cei mici și își petrec cea mai mare pare din timp dormind sau alintându-se, așa că e imposibil să nu-ți „pice cu tronc”.
Află mai multe

Hrănirea pe perioada gestației pisicii

Perioada gestației este atât minunată, cât și obositoare, pentru tine și pisica ta. Un lucru important pe care îl poți face pentru a ajuta femela este să îi asiguri suportul nutrițional de care are nevoie.
Află mai multe

Înțelegerea comportamentului și a limbajului corporal al pisicii

Fie că ești pentru prima dată proprietar de pisică, sau deții una deja, vor exista momente în care vei dori să cunoști și să interpretezi corect comportamentul acesteia.
Află mai multe

Pisica ta este supraponderală?

Ca și noi, pisicile pot pune câteva kilograme, mai ales când îmbătrânesc și sunt mai puțin active sau dacă petrec toată ziua în casă.
Află mai multe

Indicații pentru o sarcină sănătoasă a pisicii

Pisica ta va avea pui – ce veste minunată! Cu toată agitația, nu uita că pisica ta poate avea nevoie de îngrijiri suplimentare, confort și afecțiune, atunci când e gestantă.
Află mai multe

Cum să-ți hrănești puii de pisică

În familia ta a intrat, de curând, o pisică? Puiul de pisică vă este tuturor atât de drag, vă umple casa cu bucurie și zâmbete și vă doriți să-i oferiți, pe lângă iubire, bineînțeles, tot ce e mai bun? Probabil știi deja că alimentația adecvată joacă un rol esențial în creșterea oricărui animăluț. Cum există numeroase variante de hrană, este foarte important să o alegi pe cea care răspunde cel mai bine nevoilor sale.
Află mai multe

Lucruri de urmărit în timpul sarcinii la pisici

Complicațiile sunt rare în sarcinile pisicilor, dar, ocazional, apar. Pentru a ajuta pisica să aducă pe lume puii cu ușurință, echipa Purina îți va da câteva sfaturi despre observarea incipientă a semnelor de îngrijorare.
Află mai multe

Îngrijirea puiului tău de pisică

Îngrijirea puilor nu doar îmbunătățește aspectul acestora, ci prin îndepărtarea firelor de păr moarte, menținerea blănii și pielii sănătoase, vă ajută să construiți o legătură intimă și îți oferă ocazia de a verifica starea lor generală de sănătate.
Află mai multe

Cum aduci pisoii acasă

Vești bune – a venit, în sfârșit, timpul să-ți întâmpini puiul de pisică în noua lui casă! La fel ca la aducerea acasă a unui nou-născut, vei dori ca totul să fie perfect, pentru ca puiul să se adapteze rapid și să se simtă bine în noua lui casă!
Află mai multe

Instrument pentru condiția fizică a pisicii

Să te joci cu pisica ta e unul dintre cele mai plăcute lucruri. De asemenea, este și foarte important pentru sănătatea ei, din copilărie până la vârsta adultă. Joaca încurajează pisica să fie activă, să rămână suplă și să își păstreze forma fizică. În plus, joaca este un exercițiu grozav pentru pisică, care o încurajează să își manifeste instinctele sale naturale de vânător.
Află mai multe

Substanțe dăunătoare și alimente periculoase pentru pisici

Curiozitatea nativă a pisicii o face să exploreze non-stop: fie că se plimbă pe afară sau se cațără pe toate obiectele din casă, nu se știe ce va găsi în următoarea aventură. În jurul casei și în grădină sunt multe substanțe alimentare și non-alimentare, inclusiv plante, care ar putea fi periculoase pentru felina ta. Unele sunt evidente, dar altele pot părea, cel puțin la prima vedere, complet inofensive. Pentru că probabil cauți răspunsul la întrebarea „ce este otrăvitor pentru pisici?”, pentru a ști care sunt riscurile și cum le poți evita, te invităm să descoperi, în articolul de astăzi, care sunt substanțele dăunătoare și alimentele periculoase pentru pisici, astfel încât să știi de ce să-ți protejezi animăluțul de companie.
Află mai multe

Cum să-ţi iei un pui de pisică

Așadar, dacă te-ai hotărât că poți să oferi un cămin iubitor unui pui de pisică, ți-ai făcut temele și știi ce rasă îți dorești?
Află mai multe

Evaluarea condiției fizice a pisicii tale

Pentru a-ți ajuta pisica să fie cât mai fericită și sănătoasă cu putință, Purina îți recomandă să efectuezi o evaluare regulată a indicelui său de masă musculară. Acesta îți oferă o mulțime de interpretări despre greutatea și sănătatea pisicii tale.
Află mai multe

Travaliul și nașterea la pisici

Venirea pe lume a puilor de pisică este, într-adevăr, o mare bucurie, însă este esențial să ții cont de faptul că travaliul și nașterea la pisici reprezintă un proces destul de complex, care merită toată atenția, astfel încât lucrurile să se desfășoare fără complicații.
Află mai multe

Regimuri speciale

Ca și personalitățile lor, nevoile alimentare ale pisicilor sunt ușor diferite. Uneori, asta înseamnă că au nevoie de un tip de hrană cu totul diferit. Din fericire, există multe opțiuni din care să alegi.
Află mai multe

Alimentația pisicii: Cât și ce trebuie să mănânce o pisică?

Ca stăpân de pisică, îți dorești ca aceasta să ducă o viață lungă, sănătoasă, fericită și activă. Unul dintre cele mai bune moduri de a obține toate acestea este să îi asiguri o alimentație echilibrată, completă, care să conțină cele cinci grupe majore de nutrienți: proteine, grăsimi și uleiuri, vitamine, minerale și carbohidrați. De unde pot fi procurate acestea și, de fapt, cu ce se hrănește pisica? Descoperă, în articolul de azi, o serie de aspecte esențiale legate de alimentația pisicii: de la tipurile de hrană existente pentru pisici (hrană uscată, hrană umedă), până la modul în care se stabilește cantitatea zilnică recomandată de hrană pentru pisici. Astfel, la finalul articolului vei avea răspunsul la întrebări precum „Ce mănâncă pisicile?” sau „Ce mănâncă puii de pisică?”

Află mai multe

Cum să recunoşti semnele de sarcină la pisici

Nașterea puilor de pisică este fascinantă atât pentru tine, cât și pentru animalul tău de companie. Înainte de a putea întâmpina puii de pisică în casa ta, trebuie să știi cum îți poți da seama că femela este gestantă și ce trebuie să faci pentru a te asigura că sarcina ei decurge cât mai bine cu putință.
Află mai multe

Hrănirea pisicii tale adulte

Când pisica a ajuns la prima sa aniversare, este timpul să te gândești la o rutină regulată de hrănire. Deoarece trece de la stadiul de pui jucăuș la cel de adult, este important să te asiguri că are toți nutrienții necesari pentru a rămâne fericită și sănătoasă.
Află mai multe

Cum să-i faci cunoştinţă pisicii cu alte animale de companie

Pisicile sunt animale independente, iar acesta este un motiv suplimentar pentru care sunt atât de potrivite ca animale de companie, în special pentru cei care își doresc unul mai puțin solicitant.
Află mai multe

Gustări și recompense pentru pisici

Ca iubitor de pisici, vei ști ce tentant este să oferi prietenului tău blănos tratații și delicatese, în paralel cu mesele sale principale.
Află mai multe

Îngrijirea pisicii în vârstă

Poate ai observat că pisica ta doarme mai mult, nu mai poate sări așa cum obișnuia sau nu mai urmărește o bucată de ață cu atâta energie ca înainte.
Află mai multe

Cum să îți primești noua pisică acasă

Când noua ta pisică sau noul tău pui de pisică trebuie să vină acasă în curând, este normal să fii foarte entuziasmat. În aceste ultime zile înainte de sosirea sa, vor fi multe lucruri care te vor ține ocupat. Vei dori să îți întâmpini noul animal de companie într-un mediu cald și prietenos, unde să se simtă în siguranță și confortabil, așa că o mică planificare de început se va transforma într-un drum lung până o vei acomoda în noua casă.
Află mai multe

Este pisica mea deja în vârstă?

Pisica ta este un membru important al familiei și înțelegem că nu este plăcut să te gândești că aceasta îmbătrânește.
Află mai multe

Cum să-ţi faci casa prietenoasă pentru pisici

Noua ta pisică e prețioasă, așa că vei dori să-ți faci casa și grădina cât mai sigure pentru ea. De unde începi, așadar, în crearea unei case și grădini sigure pentru pisică?
Află mai multe

Bolile pisicilor - semne și simptome care ar putea indica faptul că pisica ta are o problemă de sănătate

Ca iubitor de pisici, îți dorești ca animalul tău de companie să aibă parte de o viață cât mai sănătoasă și fericită. Deoarece pisicile nu ne pot spune ce se petrece cu ele atunci când nu se simt bine, poate fi destul de dificil de intuit când au nevoie de ajutor.
Află mai multe

Cum să-ți alegi pisica

Decizia de a adopta o nouă pisică este atât de captivantă, dar poate ridica și o mulțime de întrebări. De exemplu, ce rasă ți-ar plăcea? Poți face față provocării unui pui de pisică obraznic sau un adult mai calm s-ar potrivi mai bine stilului tău de viață?
Află mai multe

Alimentaţia pisicii tale în vârstă

În jurul vârstei de șapte ani, vei vedea că pisica ta bătrână va începe să ia viața mai ușor, însă cine o poate condamna?
Află mai multe

Adoptarea unei pisici

Adoptarea unei pisici este un lucru minunat și plin de satisfacții, deoarece nu numai că vei aduce un nou membru în familie, dar vei oferi unui animal o altă șansă la o casă fericită.
Află mai multe

Castrarea și sterilizarea pisicilor: Tot ce trebuie să știi

Ai un nou de animal de companie în familia ta? Fantastic! Când pisica ta e încă un pui de pisică, poate fi dificil să ți-o imaginezi cu pui, la rândul ei. Află în cele ce urmează când se sterilizează pisicile și cât costă sterilizarea unei pisici.
Află mai multe