Împreună educăm tânăra generație despre îngrijirea responsabilă a animalelor de companie

purina-pet-school
purina-pet-school
purina-pet-school

Misiunea noastră e să ne asigurăm că pisicile și câinii continuă să primească toată atenția și grija pe care o merită și pe care știm că le-o putem oferi. Una dintre cele mai importante și dragi inițiative prin care facem asta este PURINA Pet School, programul educativ pentru copii, prin care instruim viitoarea generație de iubitori de animale de companie asupra importanței conexiunii speciale pe care o pot avea cu acestea și să aibă un comportament potrivit față de ele.

Ediția pilot încheiată în iunie 2020 a fost un real succes în cele 10 școli cu ciclu primar din București în care a fost implementată împreună cu Fundația PRAIS, angrenând 5.600 de elevi, 11.000 de membri ai familiilor acestora și peste 210 cadre didactice.

Profesorii și elevii au primit materiale educative dedicate si distractive, pline de informații utile, prezentate în cel mai prietenos mod de catre cele 2 personaje principale ale proiectului, cățelul Max și pisica Luna. Pentru fixarea informațiilor, am avut și sugestii de activități în clasă, dar și pentru acasă. Alături de părinți, copiii trebuia să decupeze, deseneze și să coloreze.

brosura copiilor despre animalele de companie
brosura profesorilor despre animalele de companie

Pe lângă broșuri, copiii au putut vedea la clasă materiale video speciale în care Luna și Max le arătau cum să interacționeze cu animalele de companie astfel încât să fie cu toții fericiți și protejați. Iată unul dintre cele la care copiii au zis „Încă o dată!!!”:

În plus, le-am dat ocazia elevilor să ne arate ce au învățat din aceste materiale printr-un concurs de desene “Lumea fascinantă a câinilor și a pisicilor”. Părinții, profesorii și noi am rămas impresionați de creativitatea și grija care reies din toate desenele primite. În total au fost peste 1.500, dar am selectat câteva, cele mai sugestive, despre ce au învățat copiii despre animalele de companie: istoria lor, rasele, limbajul, comportamentul și super puterile acestora.

Totul a fost posibil datorită cadrelor didactice, directorilor și membrilor Fundației PRAIS. Împreună, am reușit să informăm elevii, dar și membrii familiilor, despre importanța conexiunii cu animalele de companie și îngrijirea lor responsabilă. Dorința de continuare a fost exprimată de toate cadrele didactice care au completat formularul nostru de impact. Alte observații relevante pentru noi au fost că:

  • proiectul a contribuit la schimbarea obiceiurilor de îngrijire cu responsabilitate a animalelor de companie – aspect confirmat de 100% dintre participanți
  • materialele educaționale puse la dispoziție au fost bune și foarte bune – aspect precizat de 100% dintre participanți
  • părinții elevilor consideră util acest proiect – afirmația a 93% dintre respondendenți
  • interesul copiilor pentru vizionarea materialelor video a fost foarte bun – 93% dintre respondenți
  • participarea la concursul de desen a îmbogățit și fixat informațiile – aspect confirmat de 85% dintre respondenți
  • Până la următoarea ediție, vă punem la dispoziție toate materialele interactive cu Luna și Max, aici, pentru a le putea oferi mai departe copiilor pe care vreți să îi învățați despre aprecierea și îngrijirea responsabilă a animalelor de companie.