PROMITEM SĂ FOLOSIM
PÂNĂ ÎN 2025 AMBALAJE
100% RECICLABILE
SAU REUTILIZABILE

Obiectivul nostru: până în 2025, 100% din ambalajele noastre vor fi reciclabile sau reutilizabile.

Realizările noastre până în prezent la nivel european

Lucrăm la reducerea numărului de straturi de materiale diferite, cât și a complexității acestor materiale din ambalajele noastre, pentru a face reciclarea ambalajelor mai ușoară.
În prezent:
- Ambalaje concepute pentru a fi reciclabile: 78%
- Ambalaje din plastic concepute pentru reciclare: 22%
- Conținutul de material reciclat din ambalaje: 49%
- Ambalaje reciclabile: 72%
Pe lângă reducerea complexității ambalajelor, explorăm noi materiale pe bază de hârtie și participăm la proiectul CEFLEX, care lucrează la dezvoltarea unor instalații în UE pentru colectarea, sortarea și reciclarea tuturor tipurilor de materiale plastice flexibile folosite până în 2025. Lucrăm pentru a sprijini consumatorii, făcând procesul de reciclare cât mai ușor posibil prin utilizarea ambalajelor care pot fi reciclate în același timp cu alte materiale de uz casnic - acolo unde există facilitățile potrivite.

Punctul nostru de vedere: Purina, ambalaje și mediu

Ambalajul Purina este esențial pentru a ne asigura că alimentele pe care le producem sunt păstrate în stare proaspătă pentru animalele de companie pe care le hrănim. De asemenea, oferă informații factuale și juridice importante despre produsul pe care îl conține. Cu toate acestea, știm că iubitorii de animale de companie sunt îngrijorați în același timp de impactul produselor noastre asupra mediului.


Noi, cei de la Purina ne gândim cu seriozitate la ambalajele produselor noastre; înțelegem că avem obligația de a reduce impactul asupra mediului. Poluarea cu plastic este o problemă complexă și necesită o abordare comună. Pentru a atinge acest obiectiv, sunt necesare acțiuni specifice. În conformitate cu această abordare, luăm măsuri în:
- Dezvoltarea ambalajelor în viitor
- Construirea unui viitor fără deșeuri
- Dezvoltarea unui comportament nou și a unei noi responsabilități
Pe termen scurt, lucrăm în mod activ cu companii de tehnologie de reciclare și agenții de colectare pentru a identifica soluții provizorii cât mai repede posibil pentru tipurile principale de ambalaje, astfel încât acestea să poată fi reprocesate.
Una dintre provocările noastre cheie este gestionarea deșeurilor, deoarece fiecare țară diferă prin capacitatea sa de a colecta, sorta și recicla deșeurile. Prin urmare, lucrăm alături de parteneri pentru a îmbunătăți infrastructurile de reciclare și a iniția noi tehnologii de reciclare.

Cum să reciclezi ambalajele produselor Purina

La nivel mondial, peste 80% dintre produsele Purina sunt realizate din materiale reciclabile precum aluminiul, oțelul sau cartonul simplu ori ondulat, toate putând fi reciclate la nesfârșit. În plus, reciclarea aluminiului folosește mai puțin de un sfert din energia necesară pentru producerea aluminiului nou.

Ambalaje din metal

Ambalaje din metal

Ambalajele din metal sunt reciclabile și se pot colecta la fracția uscată sau în pubela galbenă, împreună cu plasticul.

Ambalaje din plastic

Ambalajele din plastic

Ambalajele din plastic pot fi colectate în pubela galbenă sau în cadrul fracției uscate de reciclabile.

Carton din multipackuri

Carton din multipackuri

Cartonul și hârtia se colectează împreună, astfel că multipackurile pot fi colectate la pubela albastră sau pe fluxul de colectare a fracției uscate.


Reciclare

Informează-te de pe spatele ambalajului și colectează responsabil și selectiv deșeurile de ambalaje, în funcție de codul de material din care acestea sunt realizate. Află mai mult urmând link-ul de pe ambalajele Purina.

Ambalaje Purina reciclabile până în 2025

Ambalaje produse mari

Ambalajele pentru produse mai mari de 5 kg

Pregătite pentru reciclare. Interesează-te la centrul de colectare din zona ta înainte de a recicla.

Ambalaje produse mici

Ambalaje pentru produse mai mici de 5 kg

Reciclabile până în 2025

Ambalaje recompense

Ambalaje pentru recompense

Reciclabile până în 2025

"Fii încântat când ceva e greu de făcut. Înseamnă că nu este pentru toată lumea."

— William Danforth, Fondator Purina

CREDEM ÎNTR-O PLANETĂ MAI CURATĂ
PENTRU GENERAȚIILE URMĂTOARE

Credem că viitoarele generații de oameni și animale merită locuri curate pentru explorat și jucat. Sunt mai multe moduri prin care putem lăsa în urmă o planetă mai curată pentru generațiile care urmează. Unul dintre ele e să ne asigurăm că ambalajele produselor noastre nu ajung în groapa de gunoi.

SUNTEM HOTĂRÂȚI
SĂ DEPĂȘIM OBSTACOLELE

Până în 2022, suntem hotărâți ca 60% dintre ambalajele noastre din România să fie reciclabile, pentru toate categoriile de ambalaje. Prin eforturi responsabile, Purina desfășoară asigurarea trasabilității extinse în sistem OIREP pentru toată gama de ambalaje introduse în piața națională.

Ce înseamnă “Pregătit pentru reciclare”?

Descrierea „Pregătit pentru reciclare” i se aplică unora dintre ambalajele noastre din plastic, fiind utilizată în principal pentru pungi mari de hrană pentru câini. Majoritatea deșeurilor din ambalaje plastice pot fi reciclate tehnic în majoritatea instalațiilor de reciclare. O colectare neconformă postconsum a ambalajelor din plastice și plastice flexibile poate duce la un procentaj mare de ambalaje ce pot ajunge în gropile de deșeuri la depozitare finală.

Pregatit pentru reciclare

CREDEM ÎN PROGRES PERMANENT

“În urma noastră rămâne o generație. Când luptele noastre se încheie, ce fel de strămoși vom fi?”

— William Danforth, Fondator Purina