Scottish Terrier

Scottish Terrier

În ciuda dimensiunii mici, câinii scoțieni dau impresia că sunt puternici. Au o blana tare și sârmoasă la nivel superior si un strat moale și dens la nivel inferior, sprâncene proeminente și mustață. Sunt de culoare neagră, gălbuie sau pestriță. La maturitate au 25-28 cm și 8.5-10.5 kg.

 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Până în 1859 nu s-a înregistrat nicio mențiune despre această rasă și, totuși, în acel an, „câinii Scottie” au fost expuși ca o rasă pură, deși sub numele de „Aberdeen Terrier”, zona în care au fost crescuți în cea mai mare parte. Cu toate acestea, este sigur că West Highland White și Scottish Terriers sunt înrudiți, strămoșii lor provin din regiunea Blackmount din Perthshire, cât și din Moor of Rannoch. Acești câini erau folosiți pentru a extrage paraziți din roci, șobolani de sub pământ și alți dăunători din hambare.

Personalitate

Terrierii scoțieni au îndrăzneala și curajul disproporțional față de mărimea lor. Pentru străini, Terrierul scoțian poate părea oarecum morocănos și serios, dar față de familiei și prieteni sunt loiali, afectuoși și veseli. Scotties, în ciuda loialității față de proprietarii lor, sunt câini independenți ce necesită multă motivație, distracție și răbdare în antrenament.

Sănătate

Problemele de sănătate cel mai frecvent observate la Scottish Terrier sunt o anumită boală osoasă a maxilarului, tulburare musculară care provoacă crampe și sunt mai predispuși la anumite tipuri de cancer, în special cancerul vezicii urinare. La fel ca în cazul multor rase, pot suferi, de asemenea, de tulburări oculare ereditare și, prin urmare, testarea ochilor înainte de reproducere este importantă.

Exerciții

Terrierii scoțieni nu sunt exigenți în ceea ce privește exercițiile și se vor adapta cu ușurință la circumstanțele date. Un câine adult are nevoie de o oră de exercițiu zilnic, dar va accepta fericit mai mult.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Terrierii scoțieni trebuie să fie tunși profesional de trei până la patru ori pe an, pe piept, picioare și cap. Între aceste ședințe, părul ar trebui să fie periat și pieptănat în mod regulat, în special în jurul gurii, unde particule de alimente se pot aduna pe zonele de barbă și mustață.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.