Spaniel (American Cocker)

American Cocker Spaniel

Cockerul spaniol american se deosebește de vărul său cocker spaniol englezesc, având un cap mai rotund și mare și o blană mai luxoasă. Cântărește aproximativ 11 kg când e matur, iar masculii ajung la 37-39 cm înălțime, în timp ce femelele ating 34-37 cm. Pot avea o mulțime de culori și combinații de nuante și pete. Vezi standardul de rasă pentru detalii complete.

 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Se spune că primul Cocker Spaniol din America a sosit cu pelerinii în Mayflower în 1620. Coloniștii din secolele următoare au adus mai mulți cu ei pentru a ajuta la explorarea și exploatarea sălbăticiei zonei. Cockerii americani au fost dezvoltați din rasa de câine Cocker englez în secolul al XIX-lea, pentru a aduna prepelițele și cocoșii. Își păstrează încă unele instincte de vânătoare, întâlnite în mod curent la concursuri sau în postura de companion.

Personalitate

Cuvântul „vesel" e des folosit pentru a descrie această rasă. Ar trebui să fie echitabil, încrezător și prietenos. Se recomandă o socializare timpurie și aprofundată pentru a nu crește cu teamă față de străini sau de noutate. Poate că nu este la fel de mare ca alți câini de vânătoare, dar acestui câine inteligent îi place să fie ocupat, să se joace și să-și petreacă timpul cu familia. De obicei, nu-i place să fie lăsat singur pentru perioade lungi de timp.

Sănătate

Una dintre cele mai frecvente probleme întâmpinate la rasa de câine Cocker Spaniol american sunt infecțiile recurente ale urechii, datorită urechilor mari. La fel ca în cazul multor rase, și aceștia pot suferi de rotule instabile (patele luxante), diferite tulburări oculare ereditare și displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). Prin urmare, testarea ochilor și a șoldului la câini înainte de reproducere este importantă.

Exerciții

Rasa de câine Cocker american are în mod ideal nevoie de aproximativ două ore pe zi pentru a-și exersa corpul și mintea. Îi plac jocurile de recuperator și adesea îi place să înoate în apă liniștită. Verificați blana și urechile după plimbare pentru a îndepărta orice semințe de iarbă, crenguțe sau alte resturi care ar fi putut fi agățate.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Blana rasei de câine Cocker american este fermecătoare, necesitând o întreținere ridicată. Este scurtă și fină pe cap, pe corp de lungime medie, și lungă pe urechi, piept, burtă și picioare. Blana trebuie să fie matasoasă, plată sau ușor ondulată. Este necesară îngrijirea zilnică, împreună cu tunderea regulată. Verificați zilnic urechile, ochii, pliurile buzelor și picioarele.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.