Ingrijirea cainelui tau

Ingrijirea cainelui tau

Ingrijirea cainelui tau

Ingrijirea cainelui tau

Ingrijirea cainelui tau

Ingrijirea cainelui tau
September 13, 2018

Ingrijirea cainelui tau

Cum sa iti socializezi puiul de caine


Sa-ti aduci puiul de caine acasa este un moment foarte entuziasmant atat pentru tine, cat si pentru acesta. Cainele va avea de explorat o lume noua, de la fiecare coltisor al casei pana la ceilalti membri ai familiei tale si la celelalte animale de companie (daca este cazul).

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci odata ce l-ai adus acasa este sa-l familiarizezi cu patul sau, cu jucariile si cu bolurile de apa si mancare. Odata ce cainele se instaleaza confortabil in propriul spatiu, poti incepe procesul de socializare.

Ingrijirea cainelui tau

Ce inseamna socializarea cainelui?


Socializarea puiului de caine inseamna sa il ajutam sa-si dezvolte abilitatile sociale astfel incat sa fie prietenos, calm si fara frica in preajma altor oameni, animale si zone straine. Este o idee buna sa-l invatam sa socializeze intr-un mediu sigur, lipsit de stres si unde se poate simti confortabil inainte de a-l duce in spatii straine sau aglomerate.

Este foarte important pentru socializare sa prezinti cainele tuturor membrilor familiei si chiar si vizitatorilor. Daca de la o varsta frageda cainele nu resimte frica fata de persoanele straine, acest lucru va avea drept rezultat un temperament prietenos in viata de adult. Atunci cand prezinti puiul de caine pentru prima data persoanelor straine, este bine sa-l tii in lesa pentru a nu-l lasa sa sara. Adresandu-i comanda „Culcat” in timp ce il ajuti sa stea asezat inveti cainele sa ramana calm.

Dupa ce ai petrecut o perioada socializand puiul de caine in incinta casei, poti sa-l iei la plimbare prin diferite locuri – piete, parcuri si cafenele special amenajate pentru caini. Astfel iti vei obisnui cainele sa mearga pe diferite suprafete, dar si sa se adapteze la spatii noi. Cel mai important lucru este ca il vei invata ca nu are motive sa se teama de lucrurile si locurile straine.

Prezentarea puiului de caine altor animale de companie


Socializarea puiului de caine implica si obisnuirea sa cu alte animale, insa trebuie sa ai grija cand faci asta. Atunci cand ii faci cunostiinta cu un caine adult, este recomandat ca amandoi sa fie tinuti in lesa. Acest lucru ii impiedica sa sara in sus si iti ofera mai mult control in cazul in care unul dintre ei are un comportament neasteptat. Sub nicio forma sa nu ii lasi singuri de la prima intalnire.

Daca prezinti cainele unei pisici, ia in considerare sa lasi usa usor intredeschisa, pentru ca pisica sa poata fugi in caz de nevoie. Familiarizarea dintre cei doi poate dura, dar cu putin timp si rabdare ambii pot deveni fericiti unul in compania celuilalt. Obisnuirea cainelui din timp cu pisicile il va face sa devina mai putin agitat in preajma pisicilor straine.

Socializarea puiului de caine poate dura si este nevoie de rabdare, dar cu grija si atentie, acesta va creste increzator, cu un temperament calm si va fi fericit in preajma altor oameni si animale de companie.

Ingrijirea cainelui tau

Distribuie acest articol cu prietenii tai.

ShareEmailtwitterFB