Digestia sensibila la caini

Digestia sensibila la caini

Digestia sensibila la caini

Digestia sensibila la caini

Digestia sensibila la caini

Digestia sensibila la caini
July 31, 2018

Digestia sensibila la caini

Ingrijirea cainilor cu digestie sensibila


Oare cainele tau are cel mai sanatos sistem digestiv posibil? Se hraneste corect, este fericit, prospera, creste si profita la maximum de viata? Pentru a avea grija de sanatatea cainelui tau, este absolut necesar ca sistemul digestiv al acestuia sa functioneze optim. Pentru unii caini, acest lucru inseamna alegerea unei hrane create special pentru a sprijini digestia sensibila.

Digestia sensibila la caini

De ce este atat de importanta digestia sanatoasa?


Sistemul digestiv este un sistem de aparare non-stop pentru cainele tau. 70% din celulele sale imunitare se afla aici si protejeaza organismul de toxine, prin crearea unei bariere intre cainele tau si microbii din exterior. Pe langa acest lucru, mai indeplineste si misiunea necesara de a absorbi substantele nutritive din hrana, transformandu-le in energie si eliminand prin excretie tot ceea ce este nedigerabil.

Semnalele unei digestii sensibile


In cazul in care suspectezi ca sistemul digestiv al cainelui tau este sensibil, fii atent la urmatoarele doua simptome:
Materiile fecale sunt moi si slab formate, in mod frecvent.
Diareea ocazionala si fecalele moi pot fi un semn natural de dezechilibru al microflorei. Totusi, atunci cand se intampla mai frecvent, acesta poate fi un semn de alergii sau intoleranta alimentara. Daca simti ca este motiv de ingrijorare, du cainele la medicul veterinar pentru un control.
Reactia negativa la o noua dieta.
De fiecare data cand schimbi dieta cainelui tau este bine sa o faci treptat, pentru ca schimbarile bruste pot crea deranjuri temporare. Totusi, daca se intampla ca si o schimbare minora sa produca flatulente sau diaree, poate fi un semn ca noua dieta nu ii prieste cainelui tau.

Digestia sensibila la caini

Cum poate ajuta nutritia


Daca ai impresia ca sistemul digestiv al cainelui tau este sensibil, cere sfatul unui medic veterinar. Este posibil ca acesta sa schimbe dieta cu una special creata pentru a ajuta sanatatea sistemului digestiv – precum PURINA® PRO PLAN® cu OPTIDIGEST.

Dieta contine OPTIDIGEST, un mix special de nutrienti care sprijina digestia sanatoasa a cainelui tau. Hrana este creata cu ingrediente foarte usor de digerat, ce relaxeaza procesul digestiv, precum si cu bentonita, o argila naturala care imbunatateste calitatea materialelor fecale.

Poti afla mai multe despre aceasta dieta aici.

Distribuie acest articol cu prietenii tai.

ShareEmailtwitterFB