Ingredientul principal este puiul, somonul sau mielul congelate proaspat?

Toate retetele sunt bazate pe pui, somon sau miel ca ingredient principal. Fiecare dieta de intretinere PURINA® PRO PLAN® se bazeaza acum pe unul din aceste ingrediente. Produsele destinate pielii sensibile au ca ingredient principal somonul. Produsele destinate digestiei sensibile includ carne de miel sau pui. Toate celelalte produse sunt bazate pe pui.

Exista produse PURINA® PRO PLAN® care contin ingrediente extrase din surse modificate genetic (GMO – „Genetically Modified Organisms”, trad. Organisme modificate genetic)? Care este procesul de control al calitatii?

Din 1999, PURINA a introdus o politica la nivel de companie in Europa, Orientul Mijlociu si Africa de Nord (EMENA) pentru a produce si a pune pe piata toate produsele noastre in baza unei politici non-GMO; noi nu achizitionam materii prime GMO. Am incheiat contracte cu toti furnizorii in acest scop. In plus, toti furnizorii nostri au metode bine gestionate de depistare a provenientei materiilor prime. De asemenea, efectuam controale separate pentru materiile prime in propriile laboratoare.

In zona ENEMA, Purina achizitioneaza doar ingrediente pe baza de soia fara GMO, in conformitate cu proceduri foarte stricte de cumparare si de control al calitatii – fiecare lot de ingrediente pe baza de soia este confirmat ca fiind non-GMO inainte de a fi permisa intrarea acestora in fabricile PURINA.

Datorita numeroaselor beneficii nutritionale ale boabelor de soia, soia fara GMO este folosita in anumite formule PURINA® PRO PLAN® (< 10%), ca sursa suplimentara de proteine de inalta calitate.

Ce sunt crupele de porumb?

Porumb proaspat macinat, partial decojit si degerminat.

Care este baza afirmatiei referitoare la nivelul superior de nutrienti din OPTINUTRITION?

Aceasta este bazata pe doi factori (detalii suplimentare mai jos):

1) Gama PURINA® PRO PLAN® este cea mai avansata din portofoliul PURINA;

2) PURINA® PRO PLAN® ofera biodisponibilitate superioara a nutrientilor.  

De ce este mai bun puiul/ mielul/ somonul congelate proaspat?

Purina a aratat ca bucatile selectionate de pui proaspete/ congelate ofera un grad mai inalt de digestibilitate a proteinelor si a grasimilor si disponibilitate mai mare a aminoacizilor decat carnea deshidratata de pasare.

Nu este suficient sa stii in ce cantitate este prezent un nutrient in hrana, ci mai degraba ce cantitate din acel nutrient este biodisponibila.

BIODISPONIBILITATEA este cantitatea dintr-un nutrient care nu este absorbita doar din tractul intestinal (sau digestiv), ci este si disponibila intr-o forma care poate fi folosita de tesuturi.

DIGESTIBILITATEA este cantitatea dintr-un nutrient prezent in hrana care este absorbita in organism. Gradul de digestibilitate al unui nutrient este obtinut prin masurarea cantitatii de nutrienti care parasesc organismul animalului de companie. Aceasta nu masoara cantitatea de nutrienti disponibila efectiv pentru a fi utilizata de catre tesuturile tinta. 

In timp ce atat digestibilitatea, cat si biodisponibiliatea sunt tehnici general acceptate pentru a determina valoarea nutritiva a hranei, biodisponibilitatea este considerata o masura mai sensibila. Biodisponibilitatea nutritiva inseamna obtinerea a tot ceea ce este benefic din hrana. Cu cat biodisponibilitatea este mai mare, cu atat mai multi nutrienti trec prin peretele intestinal si hranesc celulele si tesuturile animalului de companie. Sanatatea optima se bazeaza pe faptul ca celulele sale sunt complet dezvoltate si sanatoase. 

Purina a dovedit, prin studiu stiintific, ca produsele noastre PRO PLAN ofera niveluri mai ridicate de nutrienti si biodisponibilitate.

Gama de produse VETERINARY DIETS de la PURINA® PRO PLAN® are si diete hipoalergenice pentru animalele de companie?

Da. in gama noastra VETERINARY DIETS PURINA® PRO PLAN® avem diete hipoalergenice atat pentru caini, cat si pentru pisici. Momentan acestea sunt disponibile doar in varianta uscata. Poti afla mai multe informatii despre aceasta gama aici.

Care este produsul potrivit pentru animalul meu de companie?

Am creat un configurator pentru produsele noastre, pentru ca tu sa poti decide mai usor care este dieta potrivita pentru animalul tau de companie. Daca esti in cautarea unei diete veterinare pentru o problema specifica diagnosticata sau urmaresti recomandarea medicului tau veterinar, te rugam sa folosesti configuratorul nostru. Ca alternativa, ne poti contacta (vezi detaliile in pagina de contact) si vom raspunde intrebarilor tale.

Unul dintre animalele mele de companie are o dieta bazata pe hrana speciala. Este aceasta dieta potrivita si pentru celelalte animale de companie?

Daca restul animalelor de companie nu au nevoie de hrana speciala, iti recomandam sa discuti aceasta problema cu medicul tau veterinar. Ca alternativa, ne poti contacta (vezi detaliile in pagina de contact). Nu toate produsele din gama PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS vor fi potrivite daca animalul tau de companie nu are nevoi specifice.

Sunt produsele din gama PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS potrivite pentru a-mi hrani puiul de caine?

Nu toate produsele din gama PURINA® PRO PLAN® VETERINARY DIETS sunt potrivite pentru pui. Va trebui sa verifici cu medicul tau veterinar sau sa ne contactezi (vezi detaliile in pagina de contact) si vom raspunde intrebarilor tale.

Ce cantitate de hrana sa-i ofer animalului de companie?

Poti gasi un scurt ghid de hranire atat pe ambalaj, cat si in paginile produselor de pe acest website. Daca ai intrebari in legatura cu cantitatea de hrana, te rugam sa ne contactezi la numarul de telefon 0800.863.785 (linie telefonică gratuită) si/ sau pe adresa de e-mail (contact@ro.nestle.com) si vom raspunde intrebarilor tale.

De unde pot cumpara produse PURINA® PRO PLAN®?

Fiecare pagina de produs are un buton „Gaseste aici” pentru a localiza cel mai apropiat punct de distributie PURINA® PRO PLAN®.

Ce este OPTINUTRITION?

OPTINUTRITION este o modalitate de a oferi cainelui sau pisicii tale extra nutrienti, precum si cele mai importante ingrediente. Fiecare din acesti nutrienti este ales prin expertiza stiintifica. Acestia ofera un plus nutritional specific si urmaresc beneficiile medicale in fiecare produs. Noi credem ca nutritia este fundatia sanatatii optime si a starii de bine, precum si startul unei vieti extraordinare pentru cainele sau pisica ta. De aceea garantam ca dietele PURINA® PRO PLAN® detin 100% din toti nutrientii esentiali la fiecare masa.

Ce pot face daca nu gasesc raspunsul la intrebarea mea?

Daca nu ai reusit sa gasesti raspunsul tau aici, te rugam sa ne contactezi (vezi detaliile in pagina de contact) si vom raspunde intrebarilor tale.