Snowshoe

Snowshoe
Pisica Snowshoe este o rasă de talie medie și combină robustețea rasei American Shorthair cu eleganța zveltă a Siamezei. Capul este un triunghi rotunjit, ochii sunt mari și oblici, iar urechile mari și ascuțite sunt așezate depărtat. Au corpul lung și atletic, iar blana este scurtă și lucioasă, cu zona feței, urechile, picioarele și coada mult mai închise decât corpul. Pisicile Snowshoe pot fi albastre, gri focă, lila și diverse nuanțe de maro, iar zonele albe acoperă mai puțin de o treime din corpul pisicii. Ochii tuturor exemplarelor de Snowshoe sunt albastru închis.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Numele pisicii Snowshoe este dat de labele albe caracteristice ale acestei rase. Pisica Snowshoe este o rasă americană rezultată din încrucișarea Siamezei cu American Shorthair în anii 1960. Pisica Snowshoe are extremități de tip Siameză combinate cu lăbuțe albe și pete albe. Pui de Snowshoe se nasc complet albi și încep să-și arate culorile și marcajele abia după câteva săptămâni. Nu există doi pui care să aibă aceleași marcaje. Popularitatea acestei rase este în creștere pe tot teritoriul Americii, însă este încă destul de rară prin alte părți.

Țară de origine

America

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisica Snowshoe este un animal inteligent care adoră să fie în preajma oamenilor. Este vocală, dar nu la fel de zgomotoasă ca Siameza, vorbind mai degrabă pe un ton blând și melodios. Au nevoie de companie, așa că dacă ești plecat de acasă toată ziua e mai bine să iei doi pui. Sunt jucăușe și pot fi învățate să prindă, având nevoie de jucării și jocuri pentru a se distra. Pisicilor Snowshoe le place și apa, îndeosebi apa care curge, iar uneori pot chiar să înoate. Sunt foarte active și le plac foarte mult cocoțatul și locurile înalte.

Sănătate

Nu au fost identificate probleme ereditare comune ale acestei rase, însă cu toate acestea rasa Snowshoe nu este foarte des întâlnită în afara SUA. Ca toate celelalte rase, pisicile Snowshoe beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și au nevoie de deparazitare regulată și controale anuale de sănătate la veterinar.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisica Snowshoe nu necesită îngrijire specială, dar se va bucura de atenția care vine la pachet cu perierea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.