Munchkin

Munchkin
Pisicile din rasa Munchkin sunt de talie medie, au picioarele extrem de scurte și coloana vertebrală lungă. Mișcările pisicilor Munchkin sunt descrise ca fiind asemănătoare cu ale dihorilor, prin urmare nu au grația felină a pisicilor cu picioare mai lungi. Pisicile Munchkin au corpul compact, cu pieptul mult rotunjit. Rasa poate avea părul lung sau scurt. Ambele varietăți au blana bogată, potrivită pentru toate sezoanele, cu un aspect mătăsos. Pisica Munchkin cu părul lung are o coadă stufoasă. Pisicile Munchkin pot avea orice culoare sau model de blană, iar ochii migdalați pot de asemenea avea orice culoare.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică tăcută
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Pisică de apartament
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Considerată a fi echivalentul felin al câinelui Dachshund, această rasă a provocat controverse în lumea pisicilor. Mutația pisicilor Munchkin a fost descoperită în America în 1983, unde a fost denumită după „omuleții” din Vrăjitorul din Oz. Pisicile cu picioare scurte, așa cum este și pisica Munchkin, au fost raportate în Anglia în anii 1930 și în Rusia în anii 1950, însă aceste rase nu au fost perpetuate.

Țară de origine

SUA

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisicile Munchkin sunt agreabile și sociabile. Continuă să fie curioase și jucăușe chiar și la vârstă adultă. Rasa Munchkin este sociabilă și se bucură de companie. Pot fi învățate să aducă lucruri și să asculte comenzi vocale. Deși pisicile Munchkin pot sări pe dulapuri și tejghele, multe dintre ele preferă să găsească soluții mai inteligente de a ajunge ușor sus. Pot de asemenea să alerge repede, în ciuda picioarelor scurte.

Sănătate

Picioarele scurte ale acestei rase reprezintă un defect legat de problemele osoase și spinale, motiv pentru care rasa nu a fost bine primită de toate asociațiile pentru feline. Rase de câini cu o conformație similară sunt cunoscuți pentru problemele pe care le au cu artrita și există temeri că unele vor apărea și la rasa de pisici Munchkin. Ca orice pisică, Munchkin are nevoie de vaccinări, deparazitări și controale veterinare anuale de sănătate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Este posibil ca pisicile Munchkin să nu aibă flexibilitatea de a se îngriji singure, așa cum o fac alte pisici, deci vor avea nevoie de asistență. Acest lucru este valabil îndeosebi pentru cele cu blana lungă.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.