OpenOpen

Munchkin

Munchkin

Pisicile din rasa Munchkin sunt de talie medie, au picioarele extrem de scurte și coloana vertebrală lungă. Mișcările pisicilor Munchkin sunt descrise ca fiind asemănătoare cu ale dihorilor, prin urmare nu au grația felină a pisicilor cu picioare mai lungi. Pisicile Munchkin au corpul compact, cu pieptul mult rotunjit. Rasa poate avea părul lung sau scurt. Ambele varietăți au blana bogată, potrivită pentru toate sezoanele, cu un aspect mătăsos. Pisica Munchkin cu părul lung are o coadă stufoasă. Pisicile Munchkin pot avea orice culoare sau model de blană, iar ochii migdalați pot de asemenea avea orice culoare.

Munchkin
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Munchkin
  • Activitate : Medie
Munchkin
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Considerată a fi echivalentul felin al câinelui Dachshund, această rasă a provocat controverse în lumea pisicilor. Mutația pisicilor Munchkin a fost descoperită în America în 1983, unde a fost denumită după „omuleții” din Vrăjitorul din Oz. Pisicile cu picioare scurte, așa cum este și pisica Munchkin, au fost raportate în Anglia în anii 1930 și în Rusia în anii 1950, însă aceste rase nu au fost perpetuate.

Țară de origine

SUA

Personalitate

Pisicile Munchkin sunt agreabile și sociabile. Continuă să fie curioase și jucăușe chiar și la vârstă adultă. Rasa Munchkin este sociabilă și se bucură de companie. Pot fi învățate să aducă lucruri și să asculte comenzi vocale. Deși pisicile Munchkin pot sări pe dulapuri și tejghele, multe dintre ele preferă să găsească soluții mai inteligente de a ajunge ușor sus. Pot de asemenea să alerge repede, în ciuda picioarelor scurte.

Sănătate

Picioarele scurte ale acestei rase reprezintă un defect legat de problemele osoase și spinale, motiv pentru care rasa nu a fost bine primită de toate asociațiile pentru feline. Rase de câini cu o conformație similară sunt cunoscuți pentru problemele pe care le au cu artrita și există temeri că unele vor apărea și la rasa de pisici Munchkin. Ca orice pisică, Munchkin are nevoie de vaccinări, deparazitări și controale veterinare anuale de sănătate.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Este posibil ca pisicile Munchkin să nu aibă flexibilitatea de a se îngriji singure, așa cum o fac alte pisici, deci vor avea nevoie de asistență. Acest lucru este valabil îndeosebi pentru cele cu blana lungă.