Korat

Korat
Blana rasei de pisici Korat este scurtă, lucioasă și fină și stă aproape de corp. Are o singură culoare care este o nuanță de albastru punctată cu argintiu. Pielea de pe nas, buzele și pernuțele labelor sunt albastru-gri închis sau lavandă. Are un aspect asemănător rasei Albastra de Rusia, însă are mai degrabă o blană într-un singur strat, nu una dublă, are o formă mai rotunjită și ochii oliv, mai degrabă decât verde smarald. Capul are o formă caracteristică de inimă, cu urechi și ochi mari și o expresie alertă. Corpul este puternic și musculos, nefiind nici lung precum al pisicii Siameze, nici îndesat precum al pisicii British Shorthair.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică tăcută
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Korat este denumită după o provincie thailandeză. În Thailanda, acolo unde rasa este adesea găsită sub numele de „Si-Sawat” (care înseamnă noroc) – o pereche de pisici Korat era dăruită în mod tradițional unei mirese. Este posibil ca o pisică Korat să fi intrat într-o expoziție de pisici britanice în secolul al XIX-lea sub denumirea de pisică Siameză Albastră. Ele au apărut pentru prima dată în America în anii 1950 și de aici au ajuns în Marea Britanie în 1972. Este una dintre puținele rase disponibile într-o singură culoare, în acest caz albastru argintiu.

Țară de origine

Thailanda

Alte denumiri

Si-Sawat

Personalitate

Pisicile Korat au un temperament liniștit, blând, însă sunt foarte inteligente și jucăușe. Sunt animalele de casă ideale și pot fi foarte devotate companionilor lor umani.

Sănătate

Pisica Korat trăiește destul de mult, atingând adesea 18 - 19 ani. Se știe despre pisicile Korat că suferă de gangliozidoză, o deficiență enzimatică moștenită care afectează sistemul nervos și provoacă paralizie. Există un test disponibil pentru depistarea acesteia, iar stăpânii ar trebui să verifice dacă pisicile crescătorului au fost testate și nu au această problemă înainte de a cumpăra un pui.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă a rasei Korat nu necesită îngrijiri speciale, deși pisica se va bucura de periajul cu o perie moale mai degrabă pentru atenția pe care o primește astfel din partea companionului lor uman. Ca orice pisică, această rasă are nevoie de vaccinări regulate și deparazitare.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.