Pisica Bobtail Japonez Cu Părul Scurt

Japanese Bobtail Short Hair
Pisica Bobtail Japonez are o alură elegantă și o musculatură bine dezvoltată. Capul este atent cizelat, cu urechi mari și drepte și ochi mari și rotunzi așezați în poziție oblică pronunțată. Coada, atunci când este purtată normal, se extinde doar până la 5 - 8 cm. Atunci când pisica este relaxată, coada este purtată drept în sus. Părul de pe coadă este în general mai des și mai lung decât oriunde altundeva și crește în toate direcțiile pentru a crea efectul unui pampon sau al unei cozi de iepure. Pisicile Bobtail pot avea părul lung sau scurt. Blana este moale și mătăsoasă și poate avea numeroase culori. Culoarea preferată în Japonia este tricoloră sau ciocolatie cu alb (cunoscută drept Mi-ke), un amestec de negru, roșu și alb care simbolizează norocul –acest colorit se găsește de obicei doar la femele.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte comunicativă
  • Rasă de pisică suplă și elegantă
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Caracteristica unică a pisicii Bobtail Japonez este coada. Atunci când pisica este relaxată și se simte în elementul ei coada seamănă cu cea a unui iepure, însă poate fi desfășurată până la o lungime de aproximativ 10 - 12 cm. În Japonia, originea rasei poate fi găsită în secolul al VIII-lea, însă ea nu a fost văzută în afara Japoniei până în anii 1960 când pisicile Bobtail Japonez cu părul scurt au fost importate în America. Pisica Bobtail Japonez a stabilit un trend în America și este acum o rasă recunoscută, fiind prezentată deseori în SUA.

Țară de origine

Japonia

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisica Bobtail Japonez este prietenoasă și inteligentă. Se spune că este o rasă cu un temperament blând, care se înțelege bine cu majoritatea celorlalte animale și iubește compania oamenilor. Unele dintre ele pot învăța trucuri și au nevoie să fie amuzate și stimulate în permanență. Este o rasă destul de vorbăreață.

Sănătate

În America, pisica Bobtail Japonez este cunoscută drept o rasă robustă și sănătoasă care trăiește fără probleme până la adolescență. Acest lucru nu poate confirmat sau negat pentru populația din Marea Britanie din cauza numărului scăzut de exemplare din această țară. Se spune că nu ar avea aceleași probleme pe care le au celelalte rase fără coadă cum ar fi Manx deoarece este o mutație genetică diferită. Cu toate acestea, nu există încă suficiente informații cu privire la acest aspect.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisica Bobtail Japonez nu necesită îngrijire specială, deoarece blana sa poate fi menținută ușor în bună stare prin auto-îngrijire. Versiunea cu păr lung necesită ceva mai mult efort. Cu toate acestea, ambele se vor bucura de atenție pe care o primesc în urma periajului cu o perie moale. Ca și în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.