OpenOpen

Pisica Bobtail Japonez cu părul scurt

Pisica Bobtail Japonez cu părul scurt

Pisica Bobtail Japonez are o alură elegantă și o musculatură bine dezvoltată. Capul este atent cizelat, cu urechi mari și drepte și ochi mari și rotunzi așezați în poziție oblică pronunțată. Coada, atunci când este purtată normal, se extinde doar până la 5 - 8 cm. Atunci când pisica este relaxată, coada este purtată drept în sus. Părul de pe coadă este în general mai des și mai lung decât oriunde altundeva și crește în toate direcțiile pentru a crea efectul unui pampon sau al unei cozi de iepure. Pisicile Bobtail pot avea părul lung sau scurt. Blana este moale și mătăsoasă și poate avea numeroase culori. Culoarea preferată în Japonia este tricoloră sau ciocolatie cu alb (cunoscută drept Mi-ke), un amestec de negru, roșu și alb care simbolizează norocul –acest colorit se găsește de obicei doar la femele.

Pisica Bobtail Japonez cu părul scurt
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Pisica Bobtail Japonez cu părul scurt
  • Activitate : Medie
Pisica Bobtail Japonez cu părul scurt
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Caracteristica unică a pisicii Bobtail Japonez este coada. Atunci când pisica este relaxată și se simte în elementul ei coada seamănă cu cea a unui iepure, însă poate fi desfășurată până la o lungime de aproximativ 10 - 12 cm. În Japonia, originea rasei poate fi găsită în secolul al VIII-lea, însă ea nu a fost văzută în afara Japoniei până în anii 1960 când pisicile Bobtail Japonez cu părul scurt au fost importate în America. Pisica Bobtail Japonez a stabilit un trend în America și este acum o rasă recunoscută, fiind prezentată deseori în SUA.

Țară de origine

Japonia

Personalitate

Pisica Bobtail Japonez este prietenoasă și inteligentă. Se spune că este o rasă cu un temperament blând, care se înțelege bine cu majoritatea celorlalte animale și iubește compania oamenilor. Unele dintre ele pot învăța trucuri și au nevoie să fie amuzate și stimulate în permanență. Este o rasă destul de vorbăreață.

Sănătate

În America, pisica Bobtail Japonez este cunoscută drept o rasă robustă și sănătoasă care trăiește fără probleme până la adolescență. Acest lucru nu poate confirmat sau negat pentru populația din Marea Britanie din cauza numărului scăzut de exemplare din această țară. Se spune că nu ar avea aceleași probleme pe care le au celelalte rase fără coadă cum ar fi Manx deoarece este o mutație genetică diferită. Cu toate acestea, nu există încă suficiente informații cu privire la acest aspect.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le aveți în vedere sunt administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține 'ideal body condition' în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Pisica Bobtail Japonez nu necesită îngrijire specială, deoarece blana sa poate fi menținută ușor în bună stare prin auto-îngrijire. Versiunea cu păr lung necesită ceva mai mult efort. Cu toate acestea, ambele se vor bucura de atenție pe care o primesc în urma periajului cu o perie moale. Ca și în cazul tuturor pisicilor, se recomandă vaccinarea regulată și deparazitarea.