Cymrics

Cymrics
Rasa de pisici Cymric are o constituție solidă și îndesată, având un corp asemănător cu rasa British Shorthair cu ochii mari și urechile îndepărtate. Lipsa cozii este trăsătura cea mai cunoscută a rasei. Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față. Părul pisicii Cymric este des și formează un strat matlasat care acoperă partea principală a corpului, accentuând aspectul rotund. Uneori se poate observa un țopăit asemănător iepurilor, cauzat de deformarea coloanei vertebrale, similar cu spinabifida, care a fost asociată lipsei cozii. Pisicile Cymric pot avea tot felul de culori și modele, cu excepția tipului de pisică siameză alungită.
  • Pisică liniștită
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică tăcută
  • Rasă de pisică voluminoasă și îndesată
  • Nevoie de îngrijire zilnică
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Rasa de pisici Cymric este o versiune cu păr semi-lung a pisicii Manx. În ciuda numelui, care derivă din Cymru – numele celtic al Țării Galilor, ea este originară din Insula Man. Pisicile fără coadă sunt des întâlnite în Insula Man unde încrucișarea internă între pisicile de pe insulă a permis răspândirea unei mutații genetice apărute spontan. Ca și în cazul pisicii Manx, cuiburile de pisicuțe Cymric pot avea cozi îndesate de diverse lungimi (clasificate scurte și ridicate, bondoace și lunguiețe) sau pot fi complet lipsite de coadă (pisica fără coadă). Programele de încrucișare din Canada din anii 1960 au crescut popularitatea pisicilor Cymric în SUA, unde sunt prezentate doar animalele complet lipiste de coadă.

Țară de origine

Insula Man (Marea Britanie) / Canada

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisica Cymric este foarte liniștită, jucăușă și inteligentă. Poate fi ușor timidă și rezervată în preajma străinilor și tinde să se lege în mod deosebit de o anumită persoană. Este o rasă care pare să-și păstreze comportamentul de pui mult timp după ce devine adult.

Sănătate

Lipsa cozii este un defect genetic sever, iar coloana vertebrală „deformată” a rasei Cymric poate provoca probleme de sănătate, inclusiv artrită, de la o vârstă fragedă. La unele pisici anusul poate fi îngustat, motiv pentru care pot apărea blocaje intestinale. Ca orice pisică, pisicile și puii Cymric au nevoie de vaccinare, deparazitare și controale veterinare anuale.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana groasă a pisicii Cymric are nevoie de periaj zilnic pentru a o feri de câlți și a o menține în stare perfectă.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.