OpenOpen

Cymrics

Cymrics

Rasa de pisici Cymric are o constituție solidă și îndesată, având un corp asemănător cu rasa British Shorthair cu ochii mari și urechile îndepărtate. Lipsa cozii este trăsătura cea mai cunoscută a rasei. Picioarele din spate sunt mai lungi decât cele din față. Părul pisicii Cymric este des și formează un strat matlasat care acoperă partea principală a corpului, accentuând aspectul rotund. Uneori se poate observa un țopăit asemănător iepurilor, cauzat de deformarea coloanei vertebrale, similar cu spinabifida, care a fost asociată lipsei cozii. Pisicile Cymric pot avea tot felul de culori și modele, cu excepția tipului de pisică siameză alungită.

Cymrics
  • Blană: Lungă
  • Îngrijire : Îngrijire zilnică
Cymrics
  • Activitate : Medie
Cymrics
  • Gălăgie : Scăzut

Origine

Rasa de pisici Cymric este o versiune cu păr semi-lung a pisicii Manx. În ciuda numelui, care derivă din Cymru – numele celtic al Țării Galilor, ea este originară din Insula Man. Pisicile fără coadă sunt des întâlnite în Insula Man unde încrucișarea internă între pisicile de pe insulă a permis răspândirea unei mutații genetice apărute spontan. Ca și în cazul pisicii Manx, cuiburile de pisicuțe Cymric pot avea cozi îndesate de diverse lungimi (clasificate scurte și ridicate, bondoace și lunguiețe) sau pot fi complet lipsite de coadă (pisica fără coadă). Programele de încrucișare din Canada din anii 1960 au crescut popularitatea pisicilor Cymric în SUA, unde sunt prezentate doar animalele complet lipiste de coadă.

Țară de origine

Insula Man (Marea Britanie) / Canada

Personalitate

Pisica Cymric este foarte liniștită, jucăușă și inteligentă. Poate fi ușor timidă și rezervată în preajma străinilor și tinde să se lege în mod deosebit de o anumită persoană. Este o rasă care pare să-și păstreze comportamentul de pui mult timp după ce devine adult.

Sănătate

Lipsa cozii este un defect genetic sever, iar coloana vertebrală „deformată” a rasei Cymric poate provoca probleme de sănătate, inclusiv artrită, de la o vârstă fragedă. La unele pisici anusul poate fi îngustat, motiv pentru care pot apărea blocaje intestinale. Ca orice pisică, pisicile și puii Cymric au nevoie de vaccinare, deparazitare și controale veterinare anuale.

Informații suplimentare

Deoarece lipsa cozii este o boală similară afecțiunii spina bifida, încrucișarea poate duce la diformități are puilor sau chiar la deces, dacă sunt încrucișate pisicile greșite. Dacă te gândești să înmulțești pisica Cymric, cere sfatul veterinarului pentru a evita suferința inutilă și diformități ale puilor.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana groasă a pisicii Cymric are nevoie de periaj zilnic pentru a o feri de câlți și a o menține în stare perfectă.