OpenOpen

Bombay

Bombay

Pisica Bombay are o constituție medie, cu o blană lucioasă, fumurie, cu un luciu asemănător lacului. Capul are o calotă ușor rotunjită, urechi rotunjite și un bot mare și turtit. Ochii ei frumoși, arămii sau aurii, sunt îndepărtați, rotunjiți și expresivi. Corpul este ferm și musculos, cu un spate drept și puternic. Pielea de pe nas și conturul ochilor sunt negre, iar pernuțele labelor sunt negre sau maro închis.

Bombay
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Bombay
  • Activitate : Intensă
Bombay
  • Gălăgie : Ridicat

Origine

Pisica Bombay face parte din grupul pisiclor asiatice aduse de crescătorii care încercau să creeze pisici de tipul Birmanezei, în culori nerecunoscute pentru Birmaneză.

Țară de origine

Marea Britanie și SUA

Personalitate

Pisicile din grupul de rase asiatice sunt extrem de prietenoase și afectuoase. Pisicile din rasa Bombay au o voce unică și de obicei sunt foarte vocale. Nu scot un „miau” tradițional, ci mai degrabă un soi de susur. Le place să primească atenție și au nevoie să facă parte din familie, ceea ce le face să fie companioni excelenți. Pisicile asiatice sunt foarte inteligente și pot rezolva adesea probleme cum ar fi deschiderea ușilor. Pisicile asiatice tind să se înțeleagă cu câinii mai bine decât majoritatea pisicilor.

Sănătate

Pisicile Bombay au în general o viață lungă și pot trăi mult într-o adolescență târzie. Nu există boli cunoscute asociate în mod specific cu această rasă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă a pisicii Bombay nu necesită îngrijire excesivă, însă ele se bucură de atenția acordată astfel. Ca majoritatea raselor cu păr scurt, pisicile au mare grijă de blana lor. Ca și celelalte pisici, rasa Bombay beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și are nevoie de deparazitare regulată și de controale anuale la veterinar.