Bombay

Bombay
Pisica Bombay are o constituție medie, cu o blană lucioasă, fumurie, cu un luciu asemănător lacului. Capul are o calotă ușor rotunjită, urechi rotunjite și un bot mare și turtit. Ochii ei frumoși, arămii sau aurii, sunt îndepărtați, rotunjiți și expresivi. Corpul este ferm și musculos, cu un spate drept și puternic. Pielea de pe nas și conturul ochilor sunt negre, iar pernuțele labelor sunt negre sau maro închis.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică sociabilă și dependentă
  • Pisică foarte comunicativă
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica Bombay face parte din grupul pisiclor asiatice aduse de crescătorii care încercau să creeze pisici de tipul Birmanezei, în culori nerecunoscute pentru Birmaneză.

Țară de origine

Marea Britanie și SUA

Alte denumiri

-

Personalitate

Pisicile din grupul de rase asiatice sunt extrem de prietenoase și afectuoase. Pisicile din rasa Bombay au o voce unică și de obicei sunt foarte vocale. Nu scot un „miau” tradițional, ci mai degrabă un soi de susur. Le place să primească atenție și au nevoie să facă parte din familie, ceea ce le face să fie companioni excelenți. Pisicile asiatice sunt foarte inteligente și pot rezolva adesea probleme cum ar fi deschiderea ușilor. Pisicile asiatice tind să se înțeleagă cu câinii mai bine decât majoritatea pisicilor.

Sănătate

Pisicile Bombay au în general o viață lungă și pot trăi mult într-o adolescență târzie. Nu există boli cunoscute asociate în mod specific cu această rasă.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana scurtă a pisicii Bombay nu necesită îngrijire excesivă, însă ele se bucură de atenția acordată astfel. Ca majoritatea raselor cu păr scurt, pisicile au mare grijă de blana lor. Ca și celelalte pisici, rasa Bombay beneficiază de protecție împotriva bolilor prin vaccinare și are nevoie de deparazitare regulată și de controale anuale la veterinar.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.