Australian Mist

Australian Mist
Pisicile Australian Mist sunt o rasă de talie medie, cu păr scurt, cu capul rotund și ochii mari și expresivi în mai multe nuanțe de verde. Nu există nimic extrem în legătură cu pisicile Australian Mist – au o dimensiune potrivită și o osatură medie, cu fața prietenoasă. Blana are un fond deschis cu ceva accente mai închise, care par să-i dea un aspect încețoșat, ca și un model format din puncte fine sau vârtejuri marmorate, cu picioarele și coada pătate și tigrate și cu fața dungată. Pisicile Australian Mist pot avea șapte culori: maro, albastru, ciocolatiu, lila, caramel, piersică și crem.
  • Pisică jucăușă și curioasă
  • Pisică prietenoasă, dar independentă
  • Pisică ușor comunicativă
  • Conformație obișnuită
  • Nevoie de îngrijire săptămânală
  • Rasă non-hipoalergenică
  • Are nevoie să iasă afară
  • Ar putea avea nevoie de familiarizare înainte de a locui cu copii

Origine

Pisica Australian Mist este o rasă cu părul scurt care a fost creată în Australia în anii 1970, prin încrucișarea între pisici burmeze, abisiniene și pisici locale cu păr scurt, pentru a crea o pisică cu blana pătată, motiv pentru care a fost denumită inițial Spotted Mist. Pe măsură ce rasa de pisici Australian Mist s-a dezvoltat și au apărut mai multe modele, incluzând blana marmorată, numele a fost schimbat în 1998 în Australian Mist. Încă nu există multe pisici Australian Mist în Europa, dar rasa se dezvoltă, iar crescătorii lucrează să obțină recunoașterea ei de către organizațiile pentru feline.

Țară de origine

Australia

Alte denumiri

Spotted mist

Personalitate

Se spune că pisicile Australian Mist sunt afectuoase și vesele în relația cu oamenii sau cu alte animale și se adaptează ușor ca membri noi ai unei familii.

Sănătate

Nu există înregistrări pentru boli ereditare ale rasei de pisici Australian Mist.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana unei pisici Australian Mist este scurtă și ușor de îngrijit. Ca orice altă pisică, și această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale de sănătate anuale.

Potrivită pentru copii?

Deși această rasă nu este recunoscută pe scară largă ca fiind una dintre cele mai bune rase pentru copii, toate pisicile sunt diferite și, cu familiarizarea adecvată, ar putea fi un bun companion pentru aceștia.

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

E aceasta pisica potrivită pentru tine?

Toate pisici au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de pisici se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și pisica aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unei pisici de la un adăpost îți poate aduce incredibil de multă împlinire, iar ei îi oferă o a doua șansă la viață. Sunt multe pisici în căutarea unei case primitoare. Fiecare are propria poveste și multe și-au pierdut prima casă fără vina lor și și-ar dori să devină parte din a ta. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și pisici, având personal pregătit să te ajute cu sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi o pisică cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unei pisici de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini o pisică la tine acasă.

Întâmpinarea pisicii acasă

Când pisoiul sau pisica ta e pe cale să vină acasă, e normal să fii plin de entuziasm. În ultimele zile de dinaintea venirii, sunt o mulțime de pregătiri pe care le poți face pentru a o întâmpina cum se cuvine.