OpenOpen

Australian Mist

Australian Mist

Pisicile Australian Mist sunt o rasă de talie medie, cu păr scurt, cu capul rotund și ochii mari și expresivi în mai multe nuanțe de verde. Nu există nimic extrem în legătură cu pisicile Australian Mist – au o dimensiune potrivită și o osatură medie, cu fața prietenoasă. Blana are un fond deschis cu ceva accente mai închise, care par să-i dea un aspect încețoșat, ca și un model format din puncte fine sau vârtejuri marmorate, cu picioarele și coada pătate și tigrate și cu fața dungată. Pisicile Australian Mist pot avea șapte culori: maro, albastru, ciocolatiu, lila, caramel, piersică și crem.

Australian Mist
  • Blană: Scurtă
  • Îngrijire : Mai puțin de o dată pe săptămână
Australian Mist
  • Activitate : Medie
Australian Mist
  • Gălăgie : Mediu

Origine

Pisica Australian Mist este o rasă cu părul scurt care a fost creată în Australia în anii 1970, prin încrucișarea între pisici burmeze, abisiniene și pisici locale cu păr scurt, pentru a crea o pisică cu blana pătată, motiv pentru care a fost denumită inițial Spotted Mist. Pe măsură ce rasa de pisici Australian Mist s-a dezvoltat și au apărut mai multe modele, incluzând blana marmorată, numele a fost schimbat în 1998 în Australian Mist. Încă nu există multe pisici Australian Mist în Europa, dar rasa se dezvoltă, iar crescătorii lucrează să obțină recunoașterea ei de către organizațiile pentru feline.

Țară de origine

Australia

Alte denumiri

Spotted mist

Personalitate

Se spune că pisicile Australian Mist sunt afectuoase și vesele în relația cu oamenii sau cu alte animale și se adaptează ușor ca membri noi ai unei familii.

Sănătate

Nu există înregistrări pentru boli ereditare ale rasei de pisici Australian Mist.

Nutriție

Fiecare pisică este unică și fiecare are propriile preferințe, mofturi și nevoi când vine vorba de mâncare. Cu toate acestea, pisicile sunt carnivore și fiecare dintre ele trebuie să obțină 41 de nutrienți diferiți și specifici din alimentație. Proporția acestor nutrienți variază în funcție de vârstă, stil de viață și starea generală de sănătate, deci nu e deloc surprinzător că un pui energic aflat în creștere are nevoie de o balanță diferită de nutrienți în dietă decât o pisică adultă mai puțin activă. Alte aspecte pe care trebuie sa le ai în vedere sunt: administrarea cantității corecte de mâncare pentru a menține o formă ideală, în conformitate cu instrucțiunile de hrănire și livrarea hranei în funcție de preferințele individuale respectând rețetele de mâncare uscată sau umedă.

Îngrijire

Blana unei pisici Australian Mist este scurtă și ușor de îngrijit. Ca orice altă pisică, și această rasă are nevoie de vaccinări regulate, deparazitare și controale de sănătate anuale.