Untitled Document
idei nume pisici

Pisicile sunt haioase, încăpățânate, independente, leneșe, răsfățate, mari, mici, blănoase, curioase, țâfnoase, vesele, mofturoase, iubitoare, ghemotoace, feline ca pe ace, pisicile sunt cum vor ele să fie. Dar cel mai important este că ne sunt tare dragi și că sunt animalele noastre de companie preferate. Dacă sunteți în căutare de nume de pisici, vă ajutăm cu cele mai bune idei pentru fiecare personalitate.

"Cea mai mică dintre feline este o capodoperă" spunea Leonardo Da Vinci despre pisici. Nu-l contrazicem, dimpotrivă: vă invităm să alegeți cele mai potrivite nume pentru felinele preferate.Recomandări de nume în funcție de personalitatea pisicii

“Am studiat mulţi filosofi şi multe pisici. Înţelepciunea pisicilor este infinit superioară”, spunea istoricul și filosoful francez Hippolyte Taine, mare iubitor de feline. Într-adevăr, aceste animale de companie cu privire inteligentă și pătrunzătoare au spirit, personalitate și caracter atât de apropiate de cele umane, încât pare că nu vor să vorbească efectiv cu noi pentru că sunt puțin ocupate, dar mâine poate că da...

Pentru pisici sociabile

nume pisici sociabile

Toarce, miaună, întinde lăbuța să dați noroc, este mereu prin preajmă binedispusă și pusă pe șotii. Este clar că aveți de-a face cu o pisică sociabilă. Vezi în tabel câteva nume pentru pisici cu chef de party.

Alte nume de motani sociabili pot fi: Louie, Miaurice, Jaune-Tom sau Robespierre (ca personajele din celebrul desen animat Parisul Vesel), iar pentru pisici sociabile se potrivesc și Bella, Lady, Pretty ori Smile. i, de-a pisiceasca.

Pisoii sunt sociabili, pregătiți mereu să facă mișcare. Se bucură mult de companie, așa că faceți-vă timp să vă jucați cu ei, de-a pisiceasca.

Sex masculin Sex feminin
Billy Kitty
Amigo Missy
Pal Lulu
Cappuccino Salsa
Caramel Joy

Pentru pisici relaxate

nume pisici relaxate

“Există două mijloace de a te refugia din necazurile vieţii: muzica şi pisicile”, obișnuia să spună un alt mare iubitor de feline, Albert Schweitzer. Într-adevăr, ce poate fi mai liniștitor decât compania unor pisici relaxate pentru care să găsiți nume de pisici cu semnificație cool?

Vreți mai multă relaxare? Să vină și Happy, Buddy, Gus, Sympa, Jojo și Fifi pentru o amiază leneșă la soare, cu mustățile în vânt și o sesiune de tors. Da, pisicile torc atunci când sunt relaxate și mulțumite. De obicei stau pe spate, cu ochii întredeschiși și coada nemișcată, iar boticul este cuprins de un zâmbet larg.

Sex masculin Sex feminin
Beachboy Sophie
Fluffy Norica
Casper Sunday
Nugget Ruby
Sleepy Suzi

Pentru pisici energice

nume pisici energice

"Un pisoi este atât de flexibil încât ai impresia că este dublu; partea din spate a corpului este echivalentă cu un alt pisoi, cu care partea din față se joacă. Pisica nu descoperă că are o coadă care-i aparține până când nu calci pe ea", spunea filosoful american Henry David Thoreau, unul dintre cei mai cunoscuți fani ai pisicilor.

Micii contorsioniști cu blană și gheruțe merită nume de pisici energice, care să le sublinieze temperamentul vulcanic.

Mai multă energie? Încercați și Blitz, Scotch, Alvin, Tornado, Apollo, Nova, Viva sau Jumpie. Iar dacă vă întrebați de unde au atâta energie, secretul sunt orele lungi de somn. Da, pisicile dorm 15% din zi într-un somn adânc, 50% într-un somn ușor și doar 35% stau treze. Viață de pisică...

Sex masculin Sex feminin
Beast Speedie
Draco Puca
Champ Rumba
Pistol Cruella
Leo Samantha

Pentru pisici curioase

nume pisici curioase

"Un pisoi obișnuit își pune mai multe întrebări decât orice copil de cinci ani", observa fotograful american Carl Van Vechten, mare fan al pisicilor.

Cine n-a cunoscut proverbiala curiozitate a pisicilor, gata oricând să scotocească prin cel mai ascuns cotlon și să exploreze cele mai inaccesibile dulapuri, acoperișuri sau mansarde? Iată în tabel care sunt cele mai potrivite nume de pisici care întotdeauna vor să afle ceva în plus.

Alte nume pentru pisici curioase pot fi: Hawkeye, Kermit, Dante, Nelson, Alice, Wilma, Mathilda, Scarlett. De reținut că la răsărit și apus, cele două momente din zi când obișnuiau să vâneze, acum mii de ani, pisicile sunt mai curioase și mai agile, gata să prindă în gheruțe diverse obiecte și victime inocente precum ciucuri, papuci sau ghivece de flori.

Sex masculin Sex feminin
Sherlock Năsuca
Nosy Hermione
Radar Dorothy
Trouble Fiona
Houdini Kiri

Pentru pisici grijulii

nume pisici grijulii

"Pisica este întotdeauna onestă din punct de vedere sentimental". Așa credea Ernest Hemingway și nu avem de ce să-l contrazicem, pentru că întâlnirea cu pisici grijulii este una dintre bucuriile vieții. Iată în tabel câteva nume de pisici băieți și nume de pisici fete, gata să vă protejeze și să-i ocrotească pe toți ai casei.

Pisica poate fi un tovarăș de joacă ideal pentru copii. Rase de pisici precum Abyssinian, Ragdoll, Cornish Rex, Manx, American Curl sunt perfecte pentru familie și se înțeleg de minune și cu celelalte animale de companie din casă: câini, țestoase sau arici.

Sex masculin Sex feminin
Felix Lucky
Norocel Juno
Churchill Nanny
Tomcat Fely
Apollo Hera

Pentru pisici carismatice

nume pisici carismatice

"Într-o zi, numărăm pisicile și, din neatenție, m-am pus și pe mine la socoteală", scria romanciera americană Bobbie Ann Mason în volumul Shiloh și alte povestiri. Câți dintre noi n-au simțit la fel în preajma acestor ființe irezistibile, care ne fac să exclamăm ca-n celebrul film Disney: Everybody wants to be a cat!

Alte nume de pisici fete carismatice și simpatice sunt Madonna, Cher, Britney, Gaga, Adele, Abba, iar pentru nume de pisici băieți mai puteți alege dintre Tango, Pooh, Floyd sau Gonzo.

Sex masculin Sex feminin
O'malley Mewsette
Garfield Diva
Jumbo Trish
Prince Contessa
Elvis Bijou

Pentru pisici emotive

nume pisici emotive

"Este foarte dificil să obții afecțiunea unei pisici. Este un animal filozofic... Unul care nu își plasează afecțiunea oriunde", spunea scriitorul francez Théophile Gautier. Iată în tabel câteva sugestii de nume de pisici masculi și femele, potrivite pentru motani timizi și pisici emotive

Pisicile au nevoie să controleze mediul în care trăiesc, așa că, dacă vedeți o pisică emotivă că își freacă fața de mobilier sau de picioarele voastre, înseamnă că se simte în largul ei, chiar dacă este prea timidă să recunoască… Prin mieunat, cum altfel?

Sex masculin Sex feminin
Shy Dori
Bashful Noelle
Elmo Heart
Nemo Alma
Forrest Mica


Recomandări de nume în funcție de blana pisicii

"Nu există pisici obișnuite", spunea scriitoarea franceză Colette. Într-adevăr, există sute de rase de pisici și toate au caracteristici surprinzătoare. Iar atunci când alegeți nume de pisici, acestea trebuie să reflecte particularitățile lor.

Pentru pisici cu blană scurtă

nume pisici blana scurta

Cele mai multe pisici blânde, care nu zgârie rău sau mai aruncă câte-o privire fioroasă, au blană scurtă, de diverse culori: albă, neagră, gri, portocalie, tuxedo, tărcată sau calico. Iată în tabel câteva sugestii de nume de pisici cu semnificație potrivită.

Dintre rasele de pisici cu blană scurtă, Cornish Rex, Russian Blue și Bengal nu lasă păr, așa că stăpânii lor deseori le denumesc Baldy, Tiger, Grassy sau Lawn.

Sex masculin Sex feminin
Patch Blackie
Shorty Poppy
Ron Nola
Rhett Ginger
Penguin Foca

Pentru pisici cu blană lungă

nume pisici blana lunga

Pisici persane, siberiene, birmaneze, Ragdoll sau Maine Coon - toate au blană lungă și pufoasă, așa că merită nume de pisici sofisticate și cochete.

Felinele cu blană lungă sunt printre cele mai îndrăgite şi admirate, dar îngrijirea lor nu este tocmai uşoară. De aceea, poartă de obicei nume haioase, prin care stăpânii lor fac haz de necaz din cauza orelor petrecute cu descurcatul, pieptănatul și aranjatul blănii rebele.

Sex masculin Sex feminin
Snowflake Hippie
Samson Dalila
Woodstock Boema
Dumbledore Zâna
Ulisse Penelope

Pentru pisici fără blană

nume pisici fara blana

Printre cele mai fascinante rase de pisici sunt cele fără blană: Sphynx cat, Donskoy și Peterbald. Aceste apariții spectaculoase merită nume pentru pisici legendare, mai ales că își au originea în Egiptul antic.

Da, au ceva misterios aceste pisici, de aceea poartă nume mistice, cu referiri mitologice și un pic de umor pe seama lipsei lor de blană.

Sex masculin Sex feminin
Sphynx Cleopatra
Luxor Anuket
Osiris Isis
Merlin Witchy
Kojak Salema

Impresionante animale pisicile mari și mici, blânde și morocănoase, independente și afectuoase. Nu-i de mirare că felinele noastre de toate zilele au secțiuni din creier foarte asemănătoare cu cele umane. Cerebelul lor are zone responsabile cu înțelegerea, filtrarea informațiilor sau chiar gestionarea emoțiilor, la fel ca în cazul oamenilor.

Ce este o pisică? Un ghemotoc de contradicții cu o coadă irezistibilă, mustăți vigilente și ochi hipnotizanți. Sunt multe sfaturi despre cum să-ți alegi pisica, iar găsirea unui nume potrivit este unul dintre momentele - cheie în această misiune dificilă.

Iar dacă aveți nevoie de un impuls în alegerea unui miaunici simpatic, vom încheia tot cu un citat din înțelepciunea unui mare iubitor de pisici, dramaturgul și cineastul Jean Cocteau: "Iubesc pisicile pentru că mă simt foarte bine acasă și încet-încet ele devin sufletul, în mod vizibil, sufletul căminului meu".