Joaca cu o pisică mai în vârstă de 7 ani

Joaca le prinde bine pisicilor de toate vârstele, inclusiv celor care depășesc 7 ani

Pisicile senioare și joaca

Joaca e o formă excelentă de exercițiu fizic prin care pisicile se mențin suple și încurajează activitatea mușchilor și a încheieturilor. De asemenea, te distrezi alături de pisica ta, oferindu-i bucuria de a petrece timp cu tine.

Ar trebuie să te joci cu pisica ta senioare?

În primul rând, întreabă-ți veterinarul ce tip de joacă i se potrivește cel mai bine pisicii tale care are o vârstă mai mare de 7 ani. Forma de joacă ar trebui să țină cont de nevoile individuale de sănătate ale pisicii tale. Dacă aceasta are probleme cu inima, nu ar trebui supusă la exerciții intense. Uneori, jocuri mai scurte și mai relaxate însă cu o frecvență mai ridicată pot fi cele mai bune. 

Ce jucării preferă pisicile senioare?

Pisicile cu vârsta de peste 7 ani se bucură de aceleași jucării ca cele ale puilor de pisică și a pisicilor adulte. 

Jucării pentru abilitățile de vânător

Pisicii tale îi place să urmărească, să vâneze o jucărie care se rostogolește sau se mișcă pe podea? Acest tip de jucărie stimulează instinctul de prădător și scoate la iveală natura ei de vânător. 

Jucării colorate 

Unele pisici preferă undițele cu pene colorate în vârf, care amintesc de urmărirea unei păsări. 

Jucării care stimulează mintea

Jucăriile interactive îi stimulează pisicii tale mintea. Un exemplu ar fi mingiuțele care conțin recompense pe bază de hrană, la care pisica ta trebuie să descopere cum să ajungă. 

Menține-ți pisica interesată schimbându-i jucăriile o dată la câteva săptămâni. Nu trebuie să îi cumperi neapărat jucării noi, o jucărie pe care nu a văzut-o timp de o lună va deveni iar interesantă. O vizită la magazinul dedicat animalelor de companie îți va oferi toată inspirația de care ai nevoie pentru a-ți menține pisica interesată și activă.