Hrănirea mixtă este un mod de hrănire optim al pisicii

Hrănirea mixtă este un mod de hrănire optim al pisicii

Hrănirea mixtă: cel mai bun mod de a imita hrănirea din sălbăticie a pisicii

Mulțumită miilor de ani în care natura a venit cu oportunități și provocări, corpul, matabolismul și nevoile de hrănire ale pisicii s-au adaptat pentru a îndeplini un rol punctual, mai mult decât în cazul unui câine.

Astăzi, chiar dacă pisica ta mai vânează și consumă ocazional șoareci, păsări sau insecte, e dependentă în mare parte de tine când vine vorba de hrană. Înțelegerea modului în care hrana și condițiile de hrănire le-au influențat pisicilor preferințele – de ce favorizează anumite texturi și temperaturi, care e echilibrul lor unic de hidratare – te poate ajuta să faci alegerile corecte.

Studiile au arătat că hrănirea mixtă – atât cu hrană uscată, cât și cu hrană umedă în fiecare zi – e cea mai potrivită pentru a acoperi toate nevoile nutriționale, deoarece hrănirea mixtă e cea mai apropiată de regimul pe care pisicile l-au dezvoltat în sălbăticie.  Hrana uscată și cea umedă de la PURINA® ONE® îi asigură pisicii tale nutrienții și hidratarea de care are nevoie, însă împreună pot oferi și mai multe beneficii. Hrana uscată PURINA® ONE® vine cu o textură crocantă la care pisica ta tânjește, în timp de hrana umedă PURINA® ONE® contribuie la creșterea hidratării și are un gust pe care îl va adora.

1. PISICILE TÂNJESC LA TEXTURA CROCANTĂ A HRANEI USCATE

Cartilajul lipicios al prăzii e cel care curăța dinții pisicilor în sălbăticie, nu oasele, cum s-a presupus, iar acum textura crocantă a crochetelor le satisface în mod natural această nevoie. În natură, pisicile își satisfac poftele consumând insecte bogate în proteine. Dacă ți-ai surprins vreodată pisica urmărind și prinzând un gândac, acum știi de ce. Cu toate acestea, un regim format exclusiv din hrană uscată poate crește riscul deshidratării.

2. PISICILE ÎȘI ASIGURAU HIDRATAREA PRIN HRANĂ

Pisicile adoră textura hranei uscate, dar au nevoie și de hrană umedă. De ce? Pisicile au crescut și s-au dezvoltat în zone aride, cum ar fi câmpiile africane, unde principala sursă de hidratare consta în sângele și apa prăzii, cum ar fi șoarecii și păsările. Prin hrănirea mixtă, poți menține un nivel echilibrat de hidratare introducând în dieta pisicii și hrana umedă.

Pisicile au nevoie și de apă în mod natural. Asigură-te că pisica ta are mereu un bol cu apă curată, proaspătă, pus într-un loc în care îi e ușor să ajungă. Dacă remarci că nu prea bea, poți pune în casă mai multe boluri, pentru a-i face mai simplu accesul la apă.

3. CARNEA E CEL MAI IMPORTANT INGREDIENT

Spre deosebire de câini, care sunt omnivori, pisicile aparțin grupului carnivor, ceea ce înseamnă că sănătatea lor depinde de consumul de carne și de cantitățile sale de proteine, grăsimi, aminoacizi, vitamine și minerale. Hrana uscată și hrana umedă PURINA ONE este o nutriție completă pentru pisica ta și oferă toate beneficiile esențiale. Experții și nutriționiștii PURINA se asigură că rețetele nu sunt doar echilibrate din punct de vedere nutrițional, ci și extrem de gustoase și apetisante pentru pisici.

4. PISICILE PREFERĂ HRANA „LA TEMPERATURA ȘOARECELUI”

Asta înseamnă că hrana lor umedă ar trebui să fie la temperatura camerei. Dacă o scoți din frigider, atunci trebuie să o aduci la o temperatură optimă pentru a fi consumată.

5. PISICILE PREFERĂ UN ANUMIT INTERVAL ORAR PENTRU HRĂNIRE

Pentru a obține cele mai multe beneficii prin îmbinarea hranei uscate cu a celei umede, programul meselor trebuie adaptat în funcție de preferințele pisicii tale. Pisicile sunt cele mai active la apus și înainte de răsărit. Dacă tu nu te trezești atât de devreme, lasă niște hrană uscată într-un bol din care pisica se poate hrăni când dorește. Nu e nimic în neregulă dacă îi oferi pisicii porția de hrană umedă dimineața, dar să știi că la apus ar fi mai receptivă și sunt șanse mai mari să lase bolul curat și gol.

GĂSEȘTE UN MIX DE ÎNCREDERE!

Nu toate mixurile de hrănire sunt la fel pentru că nici pisicile nu sunt la fel. Află care e echilibrul corect în funcție de sănătatea și activitatea pisicii tale. Pentru sfaturi despre cum să începi hrănirea mixtă, adică combinarea hranei umede cu cea uscată intră aici.