Comportament neobișnuit/Imbină avantajele hranei uscate și ale celei umede prin hrănirea mixtă

Comportament neobișnuit/Imbină avantajele hranei uscate și ale celei umede

Uneori, un comportament neobișnuit se rezolvă prin alimentație

Unele comportamente ale pisicilor țin de caracteristicile individuale. Alteori indică nevoia de a merge la veterinary sau pot fi un mod prin care pisica ta încearcă să îți transmită cum să ai grijă de sănătatea și nevoile ei. În oricare dintre cazuri, ai cum să o susții. Află de aici câteva semne care îți arată dacă soluția ține de ea sau de tine și ce să faci în fiecare situație.

1. ROADE TOT

E posibil să aibă gingiile umflate, iar rosul să o facă să se simtă mai bine pe moment. Gingiile iritate pot fi semnul unor probleme de sănătate orală, așa că s-ar putea să fie nevoie de o vizită la veterinar. Unele pisici preferă să varieze textura lucrurilor pe care le rod, așa că ai grijă cu plantele ținute în casă, cum ar fi crinii, pentru că unele dintre ele pot fi toxice.

2. URINEAZĂ ÎN AFARA LITIEREI

Ar putea fi multe motive pentru acest comportament – de exemplu, în cazul în care ai schimbat litiera și pisica o preferă pe cea veche, dar o probabilitatea mare e sa aibă o problemă cu tractul urinar. La pisici, blocajul urinar devine o problem in timp scurt. Du-o la veterinar cât mai curând posibil.

3. ÎȚI FURĂ CONSTANT APA DIN PAHAR

Nevoia urgentă de a bea apă e unul dintre semnele deshidratării. Hrănirea mixtă – atât cu hrană uscată PURINA® ONE®, cât și cu hrană umedă PURINA® ONE® pe parcursul zilei – e un mod simplu și natural de a-i echilibra nivelul de hidratare. Îmbininând beneficiile celor două tipuri de hrană, oferi nutriția în care tu ai încredere și gustul pe care pisica îl va adora. Dacă alternezi deja hrana umedă cu hrana uscată, atunci poți crește cantitatea de hrană umedă și reduce-o pe cea uscată, ori poți adăuga niște apă în hrana ei umedă. Anumitor pisici le place să descopere apă în locuri noi. Încearcă să adaugi câteva boluri suplimentare în casă și urmărește-i consumul. Totuși, pisicile caută apă doar dacă sunt deshidratate. Așa că, dacă bea apă în locuri diferite în mod obsesiv și o schimbare de regim nu duce la schimbări în câteva zile, e timpul să o duci la veterinar.

4. REFUZĂ BRUSC HRANA

Înainte să te îngrijorezi, e important să știi că pisicile pot sta și 48 de ore fără să se hrănească. S-ar putea ca pisica ta să fie plictisită sau mai mofturoasă și să vrea gusturi noi. Hrănirea mixtă nu doar că îi susține hidratarea, ci îi oferă și texturi și gusturi variate în fiecare zi. Dacă nu îi dai încă hrana uscată și hrană umedă, încearcă să o faci. Dacă totuși nu se atinge de nimic timp de 48 de ore, e momentul pentru o vizită la veterinar.

5. S-A ÎNGRĂȘAT RECENT

Dacă pisica ta e sterilizată sau castrată, e normal să se îngrașe puțin pe măsură ce înaintează în vârstă. Analizează regimul actual al pisicii tale. Hrana uscată tinde să aibă mai multe calorii decât cea umedă, așa că ar fi bine să începi hrănirea mixtă. Alege hrana special creată pentru nevoile pisicilor sterilizate sau castrate. Hrana uscată PURINA® ONE® STERILCAT și hrana umedă PURINA® ONE® STERILCAT sunt special concepute pentru a ajuta la menținerea unui metabolism sănătos după castrare sau sterilizare.
Dacă pisica ta e deja hrănită cu ambele tipuri, atunci crește cantitatea de hrană umedă în defavoarea celei uscate.

6. A ÎNCEPUT SĂ VOMITE MAI FRECVENT

Dacă nu îți perii pisica prea des, ar fi timpul să începi să o faci. Majoritatea pisicilor adoră periatul! Vomitatul poate indica prezența unor ghemotoace de blană, așa că ia în calcul schimbarea hranei cu o formula special creată pentru această problemă.
Datorită conținutului ridicat de fibre îți recomandăm hrana uscată PURINA® ONE® COAT&HAIRBALL pentru piele sănătoasă, blană lucioasă și care ajută la diminuarea formării ghemotoacelor de păr. Și pentru că vomitatul crește riscul deshidratării, încearcă să îi oferi mai multă hrană umedă și să încurajezi consumul de apă. Vomitatul poate fi și semnul prezenței unor paraziți sau a unor infecții sau inflamații în tractul intestinal, deci, dacă nu observe îmbunătățiri îți recomandăm să mergi cu pisica la veterinar.