OpenOpen

Ce conține hrana pentru animale Purina

Stăpân cu Alsacian

De peste 85 de ani, suntem motivați să creăm o hrană echilibrată care menține fericite și sănătoase animalele pe care le iubim.

Echipa noastră de experți nutriționiști, veterinari, cercetători din domeniul alimentar și specialiști în comportamentul animalelor lucrează împreună la crearea de hrană care să sprijine și să mențină sănătatea și bunăstarea animalelor. Scopul nostru este simplu: să facem animalele de pretutindeni cât se poate de fericite și sănătoase.

Ingredientele pe care le alegem sunt o parte foarte importantă a muncii noastre. Folosim materii prime de origine animală (cum ar fi puiul, vita, mielul sau peștele), legume, cereale și vitamine pentru a crea rețete gustoase și nutritive. Hrana pe care prietenii noștri blănoși o mănâncă influențează extrem de mult modul în care cresc și se dezvoltă – de asta nu lăsăm nimic la voia întâmplării. Citește în continuare și află mai mult despre ingredientele cel mai des folosite în hrana PURINA.

Carne și produse derivate de natură animală

Materiile prime de natură animală (cum ar fi puiul, vita, mielul) sunt surse bune de proteine, acizi grași esențiali, fier și unele vitamine din grupa B. În plus, au un gust foarte apreciat de animale.

Precizarea “Carne și produse derivate de natură animală” este un termen legal folosit pentru etichetarea corectă a materiilor prime din hrana pentru animale. Asta înseamnă că hrana PURINA pentru animale conține materii prime de natură animală (cum ar fi vita, mielul, puiul și porcul) care au fost inspectate sub supravegherea veterinară; legislația strictă din domeniu asigură calitatea proteinelor incluse și face să nu fie posibil ca în hrană să fie folosite ingrediente precum cele de pe coloana vertebrală, carne de la animale eutanasiate sau de la animale bolnave.

Pește și produse derivate din pește

Peștele este o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate și, de aceea e folosit în multe dintre rețetele noastre de hrană pentru animale. Proteinele sunt piatra de temelie a corpului, esențiale pentru creștere și refacere. Proteinele ajută la eliberarea energiei și la formarea mușchilor, a pielii, a părului, a anticorpilor și a hormonilor.

Mușchii peștelui conțin iod. Deoarece oasele sunt frecvent măcinate la prepararea hranei, este asigurată o bună sursă de calciu și fosfor. Carnea peștelui gras conține vitaminele A și D și omega 3 – excelente pentru sănătatea și strălucirea blănii.

Legume

Legumele sunt adesea combinate cu surse de proteine în multe dintre sortimentele noastre de hrană pentru animale. Asigură o sursă importantă de vitamine, minerale și fibre.

Vitamine, substanțe minerale și aminoacizi

Pisicile și câinii au nevoie de un echilibru perfect de vitamine și minerale pentru a menține structurile corporale și funcțiile vitale. Vitaminele ajută o serie de funcții ale corpului, inclusiv sistemul imunitar, vederea, structura osoasă, mușchii și articulațiile, precum și producția de antioxidanți. Mineralele echilibrează fluidele corporale, ajută sistemul metabolic și formează oase și dinți puternici.

Vitaminele, mineralele și aminoacizii sunt clasificate ca ‘aditivi nutriționali’ în hrana pentru animale. Acești aditivi ne ajută să elaborăm produse care sunt complete și echilibrate din punct de vedere nutrițional. De exemplu: vitamina A ajută la o vedere normală, calciul și fosforul contribuie la creșterea și menținerea unor oase și dinți sănătoși, fierul (sulfat de fier monohidrat) poate susține aparatul circulator, iar zincul (sulfat de zinc monohidrat) poate ajuta la sănătatea sistemului imunitar.

Alți aditivi

Aditivii includ arome, conservanți, antioxidanți și coloranți. Aditivii joacă un rol important în furnizarea de alimente apetisante și gustoase și îi oferă animalului tău o dietă echilibrată nutrițional. Folosim doar cantități mici de aditivi, care sunt sigure și permise de lege, în strictă conformitate cu legislația UE pentru hrana animalelor. Aditivii folosiți pot fi găsiți și în alimentele de uz uman.

Conservații sunt un exemplu de aditivi. Ei pot fi artificiali sau naturali, dar, oricum ar fi, asigură prevenirea alterării ingredientelor alimentare, cum ar fi alterarea grăsimilor. Sunt vitali pentru asigurarea calității, siguranței și gustului hranei pentru animale.

Antioxidanții sunt alt exemplu de aditivi. S-a demonstrat că joacă un rol important în sănătatea pe termen lung și bunăstarea animalelor. În unele cazuri, putem adăuga antioxidanți, cum ar fi vitamina C, vitamina E și seleniul în hrana pentru animale, pentru a ajuta la susținerea unei bune sănătăți și pentru neutralizarea radicalilor liberi.

Coloranții sunt folosiți în cantitate mică în produsele noastre. Coloranții și alți aditivi pe care îi folosim sunt reglementați cu atenție de o serie de autorități (Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară - EFSA, împreună cu Comisia Europeană) și sunt permiși pentru utilizarea în hrana pentru pisici, câini și oameni în toate statele membre UE. Toate produsele PURINA respectă cu strictețe legislația UE pentru hrana animalelor, pentru a ne asigura că sunt sigure și echilibrate nutrițional.

Cereale

Sursele bune de carbohidrați din hrana animalelor se bazează, de obicei, pe cereale. Cereale cum ar fi porumbul, orezul, grâul sau orzul sunt incluse în multe sortimente PURINA, deoarece oferă o sursă importantă de energie, o parte din proteinele necesare și alți nutrienți, inclusiv unele vitamine B. Unele fibre, de exemplu tărâțele de orez, pot avea efecte suplimentare benefice la sporirea sănătății tractului digestiv.

Grăsimi

Grăsimile sunt o parte esențială a dietei animalelor și o sursă importantă de energie, asigurând un aport de energie mai mult decât dublu față de proteine sau carbohidrați. De asemenea, grăsimile îmbunătățesc gustul și digerabilitatea hranei pentru animale.

Acizii grași esențiali sunt importanți pentru sănătatea generală a animalelor, contribuind la o blană lucioasă și o piele fără probleme, la rezistența articulațiilor și a sistemului imunitar, la sănătatea reproducerii și la eliminarea toxinelor din corp.

Toate ingredientele din hrana pentru animale PURINA, inclusiv conținutul de grăsimi, sunt alese cu grijă, pentru a îi oferi animalului cantitatea corectă în funcție de stadiul de viață și de stilul de viață individual. Asta înseamnă că variază cantitatea de grăsimi din produsele noastre.

De exemplu, hrana PURINA pentru puii de câine are un conținut mai mare de grăsimi decât hrana pentru câinii adulți, în timp ce dietele pentru seniori și cele pentru controlul greutății au un conținut redus de grăsimi.

Sare

Sodiul este unul din mineralele esențiale necesare pentru pisici și câini. Sarea, sub formă de clorură de sodiu, joacă un rol important în funcționarea eficientă a sistemului nervos. Echilibrul corect de minerale numite electroliți (de exemplu sodiul, potasiul, calciul și magneziul) este strâns legat de menținerea hidratării, pentru a împiedica organismul să aibă prea puțină apă (și să se deshidrateze) sau prea multă. Cantitatea de sodiu din hrana PURINA este prezentă doar la niveluri sigure și face parte dintr-o dietă 100% completă și echilibrată.

Zaharuri

Zaharurile includ zaharoză (din trestie sau sfeclă de zahăr), fructoză și glucoză, care sunt toate produse naturale prezente în alimentele umane ca fructele și legumele. La fel ca proteina, zahărul este o sursă de energie. Totuși, nu reprezintă un ingredient important în industria alimentară pentru animale. Consultă eticheta și, în cazul în care vezi menționat cuvântul “zaharuri”, această mențiune trebuie să fie spre sfârșitul listei de ingrediente.