OpenOpen

Whippet

Whippet

Whippet este un câine suplu, musculos și atletic. Echilibrează puterea mușchilor și forța cu grație și eleganță, fiind construiți pentru viteză și muncă. Blana lor este fină și scurtă și poate avea o serie întreagă de culori și amestecuri de culori. Masculii adulți măsoară 47-51 centimetri, iar femelele 44-47 centimetri. Greutatea variază între 12,5-13,5 kilograme.

Whippet
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Whippet
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Whippet
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa Whippet a fost dezvoltată în cea de-a doua parte a secolului al XIX-lea din diverși câini sportivi de curse și de alergare, inclusiv Greyhound. A fost crescut pentru a concura la curse, iar capacitatea lui de a atinge viteze de 35 mph îl fac potrivit pentru cursele pe pistă. Rasa a fost adoptată de minerii din nord-estil Angliei care erau pasionați de cursele de câini, însă îi foloseau și pentru vânătoare, deoarece este capabil să prindă iepuri de casă și iepuri sălbatici. Și-a câștigat porecla de Snapdog de la abilitatea sa de a ucide șobolani și iepuri de casă dintr-o mușcătură rapidă. Deși încă mai este folosit ca și câine de lucru și de curse, principalul său rol este acela de companion.

Personalitate

Whippet este un câine blând, răbdător, tolerant și afectuos. Deși este competitiv atunci când participă la curse, este un câine adaptabil și liniștit. Poate să fie destul de încordat și are nevoie de înțelegerea stăpânilor lui. Iubitor cu familia, el este un companion minunat în căminul potrivit.

Sănătate

Rasa Whippet este în general o rasă relativ sănătoasă cu puține probleme de sănătate specifice rasei.

Exerciții

Câinii Whippet sunt capabili de sprinturi bruște și scurte, însă au destulă energie să petreacă o zi întreagă făcând mișcare dacă este cazul. Vor fi fericiți să meargă sau să facă jogging cu stăpânii și, deși au nevoie de mișcare zilnic, nu sunt prea pretențioși. E nevoie de o oră de mișcare pentru un adult.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Rasa de câini Whippet are nevoie de îngrijire regulată, însă trebuie să aveți grijă să folosiți perii moi, iar manevrarea trebuie să fie ușoară deoarece blana și pielea lor sunt foarte fine și sensibile.