Câinele Whippet

Whippet
Whippet este un câine suplu, musculos și atletic. Echilibrează puterea mușchilor și forța cu grație și eleganță, fiind construiți pentru viteză și muncă. Blana lor este fină și scurtă și poate avea o serie întreagă de culori și amestecuri de culori. Masculii adulți măsoară 47-51 centimetri, iar femelele 44-47 centimetri. Greutatea variază între 12,5-13,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa Whippet a fost dezvoltată în cea de-a doua parte a secolului al XIX-lea din diverși câini sportivi de curse și de alergare, inclusiv Greyhound. A fost crescut pentru a concura la curse, iar capacitatea lui de a atinge viteze de 35 mph îl fac potrivit pentru cursele pe pistă. Rasa a fost adoptată de minerii din nord-estil Angliei care erau pasionați de cursele de câini, însă îi foloseau și pentru vânătoare, deoarece este capabil să prindă iepuri de casă și iepuri sălbatici. Și-a câștigat porecla de Snapdog de la abilitatea sa de a ucide șobolani și iepuri de casă dintr-o mușcătură rapidă. Deși încă mai este folosit ca și câine de lucru și de curse, principalul său rol este acela de companion.

Personalitate

Whippet este un câine blând, răbdător, tolerant și afectuos. Deși este competitiv atunci când participă la curse, este un câine adaptabil și liniștit. Poate să fie destul de încordat și are nevoie de înțelegerea stăpânilor lui. Iubitor cu familia, el este un companion minunat în căminul potrivit.

Sănătate

Rasa Whippet este în general o rasă relativ sănătoasă cu puține probleme de sănătate specifice rasei.

Exerciții

Câinii Whippet sunt capabili de sprinturi bruște și scurte, însă au destulă energie să petreacă o zi întreagă făcând mișcare dacă este cazul. Vor fi fericiți să meargă sau să facă jogging cu stăpânii și, deși au nevoie de mișcare zilnic, nu sunt prea pretențioși. E nevoie de o oră de mișcare pentru un adult.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Rasa de câini Whippet are nevoie de îngrijire regulată, însă trebuie să aveți grijă să folosiți perii moi, iar manevrarea trebuie să fie ușoară deoarece blana și pielea lor sunt foarte fine și sensibile.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.