Soft-Coated Wheaten Terrier

Soft Coated Wheaten Terrier
Wheaten Terrierul este un câine de talie medie cu o blană distinctă mătăsoasă, ușor ondulată, care îi dă un aspect natural, fără pretenții. Acest câine are o blană de o culoare foarte specială – descrisă ca fiind culoarea caldă a grâului copt. Masculii adulți de Wheaten Terrier măsoară aproximativ 46-49 centimetri și cântăresc în jur de 16-20,5 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Răspuns al fermierului irlandez la problemele cu paraziții, Wheaten Terrierul cu blana moale, crescut și dezvoltat timp de peste două secole, este un bun vânător de șobolani și un excelent câine de fermă. Rasa Wheaten Terrier cu blana moale a fost recunoscută pentru prima dată de Irish Kennel Club la sfârșitul anilor 1930 și de UK Kennel Club la începutul anilor 1940. Wheaten Terrierul cu blana moale este cel mai vechi Terrier nativ din Irlanda și este dovada vie că talentul de crescători al irlandezilor nu începe și nu se termină cu câinii de curse.

Personalitate

Wheaten Terrierii cu blana moale au personalități puternice și simțul umorului. Atâta timp cât sunt incluși în tot ceea ce faci, se vor dovedi a fi companioni de încredere. Te vor ține cu sufletul la gură prin comportamentul lor uneori turbulent, însă în general sunt foarte draguți. Învață repede însă pot fi încăpățânați.

Sănătate

Wheaten Terrierul cu blana moale este în general o rasă sănătoasă, însă există o serie de boli moștenite de care poate suferi. Cele mai frecvente sunt un tip special de boală renală moștenită și o boală gastrointestinală. Sunt de asemenea predispuși la boli alergice ale pielii.

Exerciții

Wheaten Terrierul cu blana moale este un câine activ care are nevoie de suficientă mișcare; în caz contrar, poate deveni neascultător în casă. O oră pe zi ar trebui să fie minimum acceptat pentru un Wheaten adult – deși este de preferat mai mult.

Nutriție

Dieta câinelui trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți și o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana mătăsoasă, ușor ondulată care nu cade va trebui îngrijită de mai multe ori pe săptămână pentru a se menține curată, lucioasă și fără câlți. Cerințele de îngrijire vor crește între 7 și 24 luni, când apare blana de adult.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.