OpenOpen

Wheaten Terrier cu blana moale

Wheaten Terrier cu blana moale

Wheaten Terrierul este un câine de talie medie cu o blană distinctă mătăsoasă, ușor ondulată, care îi dă un aspect natural, fără pretenții. Acest câine are o blană de o culoare foarte specială – descrisă ca fiind culoarea caldă a grâului copt. Masculii adulți de Wheaten Terrier măsoară aproximativ 46-49 centimetri și cântăresc în jur de 16-20,5 kilograme.

Wheaten Terrier cu blana moale
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Wheaten Terrier cu blana moale
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Da
  • Grup : Terrier
Wheaten Terrier cu blana moale
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Răspuns al fermierului irlandez la problemele cu paraziții, Wheaten Terrierul cu blana moale, crescut și dezvoltat timp de peste două secole, este un bun vânător de șobolani și un excelent câine de fermă. Rasa Wheaten Terrier cu blana moale a fost recunoscută pentru prima dată de Irish Kennel Club la sfârșitul anilor 1930 și de UK Kennel Club la începutul anilor 1940. Wheaten Terrierul cu blana moale este cel mai vechi Terrier nativ din Irlanda și este dovada vie că talentul de crescători al irlandezilor nu începe și nu se termină cu câinii de curse.

Personalitate

Wheaten Terrierii cu blana moale au personalități puternice și simțul umorului. Atâta timp cât sunt incluși în tot ceea ce faci, se vor dovedi a fi companioni de încredere. Te vor ține cu sufletul la gură prin comportamentul lor uneori turbulent, însă în general sunt foarte draguți. Învață repede însă pot fi încăpățânați.

Sănătate

Wheaten Terrierul cu blana moale este în general o rasă sănătoasă, însă există o serie de boli moștenite de care poate suferi. Cele mai frecvente sunt un tip special de boală renală moștenită și o boală gastrointestinală. Sunt de asemenea predispuși la boli alergice ale pielii.

Exerciții

Wheaten Terrierul cu blana moale este un câine activ care are nevoie de suficientă mișcare; în caz contrar, poate deveni neascultător în casă. O oră pe zi ar trebui să fie minimum acceptat pentru un Wheaten adult – deși este de preferat mai mult.

Nutriție

Dieta câinelui trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți și o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana mătăsoasă, ușor ondulată care nu cade va trebui îngrijită de mai multe ori pe săptămână pentru a se menține curată, lucioasă și fără câlți. Cerințele de îngrijire vor crește între 7 și 24 luni, când apare blana de adult.