Irish Terrier

Irish Terrier
Acest terrier elegant de talie medie are o blană sârmoasă de culoare roșie, roșie cu galben sau galbenă/roșie. Masculii adulți au 48 de centimetri, iar femelele 46 de centimetri și cântăresc aproximativ 11 – 12 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mediu
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Considerată a fi una dintre cele mai vechi rase originare din Irlanda, folosită ca și câine de pază și pentru controlul dăunătorilor, rasa de câini Terrier Irlandez își are originea în zona Cork a acestei țări. Cunoscut cândva drept Terrier Roșu Irlandez, pentru a evita confuzia cu alte rase de terrier irlandez, acest câine este de asemenea cunoscut ca Diavolul Roșu și era folosit ca mesager în Primul Război Mondial. Originile sale exacte nu sunt cunoscute, însă probabil că s-a dezvoltat din vechiul terrier negru și cafeniu.

Personalitate

nu-și merită pe deplin porecla. Într-adevăr, terrierii irlandezi pot fi recalcitranți și neastâmpărați, iar el are reputația de a fi uneori arțăgos cu alți câini, dar pentru oameni este un companion devotat și amuzant, cu un temperament echilibrat.

Sănătate

Terrierii irlandezi sunt în general robuști și sănătoși. Au o boală ereditară recunoscută denumită hiperkeratoză, din cauza căreia le crapă pielea de pe labe, însă îngrijirea atentă face ca acum această situație să fie din ce în ce mai rară.

Exerciții

Este nevoie de o oră de mișcare în fiecare zi. Dacă ai un exemplar care se ceartă cu alți câini, trebuie să-l ții în lesă în spațiile publice pentru a te asigura că nu deranjează pe nimeni. Încearcă să păstrezi exercițiile fără lesă pentru zonele în care nu se va întâlni cu alți câini.

Nutriție

Dieta Terrierului Irlandez trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Stratul superior aspru, sârmos este drept și stă întins, dar există și un strat inferior mai moale și mai fin. Va fi necesar un periaj de câteva ori pe săptămână, iar blana va trebui să fie țesălată și cu mâna (acolo unde părul mort se desprinde) de două sau trei ori pe an.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.