OpenOpen

Teckel (cu părul moale)

Teckel (cu părul moale)

Rasa standard Teckel cu părul moale este scundă – însă nu mică! Este un ogar de talie medie cu picioare scurte, având o înălțime de aproximativ 35cm și cântărind 9-12kg la maturitate. Are o blană atractivă moale, dreaptă, care poate avea multiple culori (pentru detalii complete consultați standardul rasei).

Teckel (cu părul moale)
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Teckel (cu părul moale)
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Teckel (cu părul moale)
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mediu

Origine

Originea rasei Teckel poate fi trasată direct înapoi în secolul al XV-lea în Germania. Totuși, alți câini de tip Teckel au apărut în arta antică egipteană și mexicană și rămășițe ale unui câine asemănător au fost găsite în epava unei nave naufragiate în Italia, datând din secolul I AD. Standardul rasei germane a fost stabilit în 1879, iar clubul rasei a fost înființat în 1888. Câinii Teckel au fost exportați în Marea Britanie de Prințul Albert și au devenit populari în Marea Britanie și în America de-a lungul secolului al XIX-lea.

Personalitate

Acest câine poate fi foarte independent și are nevoie de dresaj blând, constant și răbdător. Este necesară socializarea timpurie pentru a aclimatiza Teckelul pitic cu păr moale cu copiii, străinii și cu alte animale. Este o rasă care se atașează foarte mult de familie și de obicei de un membru al familiei în particular, însă pot fi rezervați față de străini.

Sănătate

Cea mai frecventă problemă de sănătate întâlnită la Teckelul cu blană moale este legată de forma corpului lor, care îi predispune la afecțiuni ale coloanei. Problemele la inimă sunt de asemenea relativ comune la această rasă. Ca și la multe alte rase, pot apărea diverse boli ereditare ale ochilor, iar câinii pentru împerechere trebuie să fie testați permanent la ochi.

Exerciții

Acest câine are nevoie de minim o jumătate de oră de mișcare pe zi. Înainte de a-l lăsa fără lesă asigurați-vă că semnalul său de întoarcere este solid, deoarece instinctele lui de vânător îl pot face să fugă urmărind un miros sau o pradă. Țineți minte că Teckelul a fost crescut să „meargă pe teren”, deci poate săpa pe sub multe tipuri de gard. Prin urmare verificați securitatea grădinii dumneavoastră.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Teckelul cu părul moale nu necesită multă întreținere; ar trebui să fie curățați cu o mănușă de cauciuc o dată pe săptămână pentru a îndepărta părul mort.