OpenOpen

Sussex Spaniel

Sussex Spaniel

Sussex Spaniel este un câine solid, de talie medie, cu o constituție greoaie, cu picioarele scurte și puternice. Au un cap lat și o expresie încruntată, întrebătoare. Blana scurtă și abundentă are o culoare foarte atractivă: auriu strălucitor cu nuanțe de roșcat și auriu la vârf. Sussex Spanielii adulți măsoară 38 – 41 de centimetri și cântăresc aproximativ 23 de kilograme.

Sussex Spaniel
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Sussex Spaniel
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Sussex Spaniel
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Scăzut

Origine

Rasa de câini Sussex Spaniel există încă de pe la începutul secolului al XIX-lea ca parte dintr-un melanj de spanieli de teren. Principalul interes față de această rasă a început cu Dl. Fuller, un latifundiar din Sussex, care deținea mai multe rase de spaniel, inclusiv Sussex Spaniel. Le creștea pentru lucru și a deținut rasa timp de 50 de ani, până la 1850. Până la cel de-al Doilea Război Mondial mai erau crescuți doar câțiva câini Sussex și se crede că după război au mai rămas doar 5 Sussex Spanieli. Din fericire rasa a avut fani pasionați care au ținut-o în viață, deși încă sunt puține exemplare.

Personalitate

Acești câini veseli și adaptabili pot fi foarte relaxați, însă este important să le fie prezentați în mod regulat copiii, câinii, mașinile, etc. până la maturitate. Le place să vâneze și sunt uneori mai interesați de acest lucru decât de orice altceva atunci când sunt afară, astfel că dresajul la o vârstă fragedă este esențial. Timpul investit în acest câine merită efortul, iar rezultatul este un companion vesel și loial.

Sănătate

Rasa Sussex Spaniel este în general una rezistentă, însă așa cum se întâmplă cu majoritatea raselor, și acești câini pot suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate) și de hernie de disc. Sunt de asemenea predispuși la infecții ale urechilor.

Exerciții

Câinii Sussex Spaniel nu ar trebui suprasolicitați cât timp sunt pui. Au nevoie de stimulare, căci în caz contrar se vor plictisi. Fiind câini de țară, adulții Sussex Spaniel au nevoie de peste două ore de mișcare zilnic.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Ca regulă, e nevoie de un periaj sau un pieptănat de câteva ori pe săptămână. Urechile trebuie menținute curate și verificate regulat să nu colecteze corpuri străine. Trimează părul din jurul labelor și verifică între gheare, să nu rămână semințe din iarbă.