Spaniel (Sussex)

Sussex Spaniel
Sussex Spaniel este un câine solid, de talie medie, cu o constituție greoaie, cu picioarele scurte și puternice. Au un cap lat și o expresie încruntată, întrebătoare. Blana scurtă și abundentă are o culoare foarte atractivă: auriu strălucitor cu nuanțe de roșcat și auriu la vârf. Sussex Spanielii adulți măsoară 38 – 41 de centimetri și cântăresc aproximativ 23 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa de câini Sussex Spaniel există încă de pe la începutul secolului al XIX-lea ca parte dintr-un melanj de spanieli de teren. Principalul interes față de această rasă a început cu Dl. Fuller, un latifundiar din Sussex, care deținea mai multe rase de spaniel, inclusiv Sussex Spaniel. Le creștea pentru lucru și a deținut rasa timp de 50 de ani, până la 1850. Până la cel de-al Doilea Război Mondial mai erau crescuți doar câțiva câini Sussex și se crede că după război au mai rămas doar 5 Sussex Spanieli. Din fericire rasa a avut fani pasionați care au ținut-o în viață, deși încă sunt puține exemplare.

Personalitate

Acești câini veseli și adaptabili pot fi foarte relaxați, însă este important să le fie prezentați în mod regulat copiii, câinii, mașinile, etc. până la maturitate. Le place să vâneze și sunt uneori mai interesați de acest lucru decât de orice altceva atunci când sunt afară, astfel că dresajul la o vârstă fragedă este esențial. Timpul investit în acest câine merită efortul, iar rezultatul este un companion vesel și loial.

Sănătate

Rasa Sussex Spaniel este în general una rezistentă, însă așa cum se întâmplă cu majoritatea raselor, și acești câini pot suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate) și de hernie de disc. Sunt de asemenea predispuși la infecții ale urechilor.

Exerciții

Câinii Sussex Spaniel nu ar trebui suprasolicitați cât timp sunt pui. Au nevoie de stimulare, căci în caz contrar se vor plictisi. Fiind câini de țară, adulții Sussex Spaniel au nevoie de peste două ore de mișcare zilnic.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o un raport echilibrat de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Ca regulă, e nevoie de un periaj sau un pieptănat de câteva ori pe săptămână. Urechile trebuie menținute curate și verificate regulat să nu colecteze corpuri străine. Trimează părul din jurul labelor și verifică între gheare, să nu rămână semințe din iarbă.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.