Spaniel (Welsh Springer)

Welsh Springer Spaniel
Compacți și simetrici, spanielii Welsh Springer sunt de talie medie și sunt făcuți pentru anduranță și muncă grea. Au o blană lucioasă, mătăsoasă, dreaptă, cu penaj la extremități, de culoare roșie și albă. Masculii adulți au o înălțime de 48 de centimetri, iar femelele 46 de centimetri. Cântăresc 16 – 20 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Spanielii roșu cu alb au existat în Țara Galilor încă de la 1700. Puteau fi găsiți în principal în Țara Galilor și în vestul Angliei înainte de a se răspândi în estul Angliei și al Scoției, unde erau folosiți pentru vânătoare și pentru împerechere. Abilitățile versatile și instinctele de vânătoare ale câinilor Welsh Springer Spaniel i-au făcut foarte căutați în toată lumea, așa că, până în secolele XIX-XX, erau deja exportați peste hotare. Înainte de secolul XX, rasa Springer Spaniel era cunoscută drept Cocker Galez.

Personalitate

Câinii „Welshie” au privirea caldă care inspiră încredere a celorlalți spanieli și sunt complet devotați familiilor lor. Sunt companioni veseli și blânzi. Deși le plac oamenii, pot fi ușor rezervați cu străinii. Sunt câini de familie și au nevoie de companie. Ușor de dresat, un Springer Spaniel Galez este adesea un superb câine obedient și un câine de vânătoare muncitor.

Sănătate

Springer Spanielul Galez poate suferi de boli ereditare ale ochilor, pentru care se recomandă screening. Se recomandă de asemenea testarea șoldurilor, deoarece poate apărea displazia de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate).

Exerciții

Welshie are nevoie de multă mișcare, respectiv peste două ore pe zi pentru un adult. Le place să înoate și trebuie să li se asigure securitatea când sunt în preajma apei. Sunt candidații ideali pentru concursurile de câmp.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină o balanță potrivită de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Această rasă nu necesită multă îngrijire, însă penajul va avea nevoie de pieptănat, periat și trimat regulat – de două trei ori pe săptămână. Urechile ar trebui trimate regulat pentru a preveni infecțiile.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.