OpenOpen

Spitz German Mittel

Spitz German Mittel

Spitzul Mittel este un câine mic, compact, cu blana lungă, cu un cap tipic pentru un spitz și o coadă arcuită pe spate. Poate fi văzut în toate culorile și variantele (pentru detalii consultă standardul rasei). Sexul câinilor ar trebui să fie evident – masculii având un aspect masculin, iar femelele unul feminin. Spitzul Mittel adult are o înălțime de 30 – 38 de centimetri și cântărește între 7 – 11 kilograme.

Spitz German Mittel
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Spitz German Mittel
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Nu
  • Grup : Utilitar
Spitz German Mittel
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa Spitz German descinde direct din câinii nordici care mânau turmele, cum ar fi Samoyedul, care au fost aduși în Germania și în Olanda de către Vikingi în Evul Mediu. Acești câini s-au răspândit apoi în toată Europa și s-au încrucișat cu alte rase conducătoare de turmă/ciobănești, punând bazele tipului Spitz. La 1700 rasa Spitz era la modă în societatea britanică, iar în perioada Victoriană a fost crescută la talie mai mică pentru a produce Pomeranianul de salon. Spitz German din prezent are două dimensiuni în Marea Britanie, iar încrucișarea între cele două varietăți este interzisă de Clubul Crescătorilor. Cu toate acestea, Spitzul German Klein va apărea ocazional printre puii Mittel și vice din cauza strămoșilor comuni.

Personalitate

Spitzul German Mittel este un câine vesel și prietenos. Fiind un companion încrezător, cu un temperament echilibrat, nu ar trebui să dea semne de nervozitate sau agresivitate. Este foarte activ și alert și iubește compania oamenilor, cel mai mult plăcându-i să fie inclus în activitățile familiei.

Sănătate

Spitzul German Mittel este o rasă destul de sănătoasă, însă ca multe alte rase, el poate suferi de boli ereditare ale ochilor, de aceea se recomandă testarea ochilor înainte de împerechere. Epilepsia și dislocarea temporară a rotulelor pot de asemenea apărea la această rasă.

Exerciții

Spitzul German Mittel are nevoie de puțină mișcare comparativ cu alte rase mai mari. Aproximativ o jumătate de oră pe zi ar trebui să fie suficient pentru un adult, deși va accepta bucuros mai mult dacă i se oferă. Le face plăcere să alerge sau să meargă și își vor face bucuroși de lucru în grădină toată ziua.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Ca regulă generală, un periaj viguros de câteva ori pe săptămână va asigura menținerea curată a blănii și lipsa nodurilor. Părul ar trebui periat „în sens invers”. Se va acorda o atenție specială urechilor și coatelor, unde părul se poate încâlci mai repede. Masculii năpârlesc de obicei o dată pe an, iar femelele de două ori pe an: acestea sunt perioadele când cade cea mai mare parte a părului.