German Spitz (Mittel)

German Spitz Mittel
Spitzul Mittel este un câine mic, compact, cu blana lungă, cu un cap tipic pentru un spitz și o coadă arcuită pe spate. Poate fi văzut în toate culorile și variantele (pentru detalii consultă standardul rasei). Sexul câinilor ar trebui să fie evident – masculii având un aspect masculin, iar femelele unul feminin. Spitzul Mittel adult are o înălțime de 30 – 38 de centimetri și cântărește 7 – 11 kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările liniștite
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Salivează un pic
 • Requires grooming daily
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa Spitz German descinde direct din câinii nordici care mânau turmele, cum ar fi Samoyedul, care au fost aduși în Germania și în Olanda de către Vikingi în Evul Mediu. Acești câini s-au răspândit apoi în toată Europa și s-au încrucișat cu alte rase conducătoare de turmă/ciobănești, punând bazele tipului Spitz. La 1700 rasa Spitz era la modă în societatea britanică, iar în perioada Victoriană a fost crescută la talie mai mică pentru a produce Pomeranianul de salon. Spitz German din prezent are două dimensiuni în Marea Britanie, iar încrucișarea între cele două varietăți este interzisă de Clubul Crescătorilor. Cu toate acestea, Spitzul German Klein va apărea ocazional printre puii Mittel și vice din cauza strămoșilor comuni.

Personalitate

Spitzul German Mittel este un câine vesel și prietenos. Fiind un companion încrezător, cu un temperament echilibrat, nu ar trebui să dea semne de nervozitate sau agresivitate. Este foarte activ și alert și iubește compania oamenilor, cel mai mult plăcându-i să fie inclus în activitățile familiei.

Sănătate

Spitzul German Mittel este o rasă destul de sănătoasă, însă, ca multe alte rase, el poate suferi de boli ereditare ale ochilor - de aceea se recomandă testarea ochilor înainte de împerechere. Epilepsia și dislocarea temporară a rotulelor pot de asemenea apărea la această rasă.

Exerciții

Spitzul German Mittel are nevoie de puțină mișcare comparativ cu alte rase mai mari. Aproximativ o jumătate de oră pe zi ar trebui să fie suficient pentru un adult, deși va accepta bucuros mai mult dacă i se oferă. Le face plăcere să alerge sau să meargă și își vor face bucuroși de lucru în grădină toată ziua.

Nutriție

Câinii mici au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Ca regulă generală, un periaj viguros de câteva ori pe săptămână va asigura menținerea curată a blănii și lipsa nodurilor. Părul ar trebui periat „în sens invers”. Se va acorda o atenție specială urechilor și coatelor, unde părul se poate încâlci mai repede. Masculii năpârlesc de obicei o dată pe an, iar femelele de două ori pe an: acestea sunt perioadele când cade cea mai mare parte a părului.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.