Italian Spinone

Italian Spinone
Cu o constituție pătrățoasă, musculosul Spinone Italian este solid și robust. Masculii adulți au o înălțime de 60 – 70 de centimetri și cântăresc 34 – 39 de kilograme, iar femelele adulte au 58- 65 de centimetri și cântăresc 29 – 34 de kilograme. Blana lor aspră, de lungime medie, poate fi albă, alb cu oranj, oranj pestriț (un amestec fin de fire colorate și albe), alb cu maro și maro pestriț.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Nimeni nu cunoaște cu certitudine originile exacte ale rase de câini Spinone Italian, însă picturile din perioada Renașterii prezintă pointeri italieni cu păr sârmos nu foarte diferiți de rasa de astăzi. Numit uneori Spinone Italiano sau Griffon Italian, acesta a fost folosit o lungă perioadă de timp drept câine de vânătoare versatil în țara lui de origine. Este o rasă populară pentru vânătoare, la fel de entuziastă în apă, bălăcindu-se atât prin mlaștini, ca și pe pământ.

Personalitate

Blând, tolerant și sociabil, câinele Spinone Italian este un companion amuzant și se bucură de compania oamenilor – fie că se joacă în grădină, ori stă întins mulțumit la picioarele tale la finalul unei plimbări lungi. Un cămin activ, unde poate face multă mișcare în mod regulat în aer liber, este esențial.

Sănătate

Spinone Italian este în general o rasă sănătoasă și robustă. Ca și alte rase mari, ei pot suferi de displazie de șold (o afectiune care poate duce la probleme de mobilitate). Evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este de aceea importantă.

Exerciții

Acest câine are nevoie de minim două ore de mișcare pe zi. Este foarte rezistent și se va bucura de toate tipurile de exerciții – de la munca de HPR (hunt - point - retreive) până la înot sau recuperarea de jucării (pe apă sau pe pământ).

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Spinone Italian este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana groasă, aspră, are o lungime de 4 - 6 centimetri; câinele are sprâncene stufoase și o mustață/barbă, care colectează saliva și mâncarea, ceea ce înseamnă că va avea nevoie de ștergere regulată. Blana trebuie periată de două ori pe săptămână și țesălată dacă este necesar (acolo unde părul mort este desprins).

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.