OpenOpen

Spinone Italian

Spinone Italian

Cu o constituție pătrățoasă, musculosul Spinone Italian este solid și robust. Masculii adulți au o înălțime de 60 – 70 de centimetri și cântăresc 34 – 39 de kilograme, iar femelele adulte au 58- 65 de centimetri și cântăresc 29 – 34 de kilograme. Blana lor aspră, de lungime medie, poate fi albă, alb cu oranj, oranj pestriț (un amestec fin de fire colorate și albe), alb cu maro și maro pestriț.

Spinone Italian
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Spinone Italian
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Spinone Italian
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Nimeni nu cunoaște cu certitudine originile exacte ale rase de câini Spinone Italian, însă picturile din perioada Renașterii prezintă pointeri italieni cu păr sârmos nu foarte diferiți de rasa de astăzi. Numit uneori Spinone Italiano sau Griffon Italian, acesta a fost folosit o lungă perioadă de timp drept câine de vânătoare versatil în țara lui de origine. Este o rasă populară pentru vânătoare, la fel de entuziastă în apă, bălăcindu-se atât prin mlaștini, ca și pe pământ.

Personalitate

Blând, tolerant și sociabil, câinele Spinone Italian este un companion amuzant și se bucură de compania oamenilor – fie că se joacă în grădină, ori stă întins mulțumit la picioarele tale la finalul unei plimbări lungi. Un cămin activ, unde poate face multă mișcare în mod regulat în aer liber, este esențial.

Sănătate

Spinone Italian este în general o rasă sănătoasă și robustă. Ca și alte rase mari, ei pot suferi de displazie de șold (o afectiune care poate duce la probleme de mobilitate). Evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este de aceea importantă.

Exerciții

Acest câine are nevoie de minim două ore de mișcare pe zi. Este foarte rezistent și se va bucura de toate tipurile de exerciții – de la munca de HPR (hunt - point - retreive) până la înot sau recuperarea de jucării (pe apă sau pe pământ).

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Spinone Italian este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana groasă, aspră, are o lungime de 4 - 6 centimetri; câinele are sprâncene stufoase și o mustață/barbă, care colectează saliva și mâncarea, ceea ce înseamnă că va avea nevoie de ștergere regulată. Blana trebuie periată de două ori pe săptămână și țesălată dacă este necesar (acolo unde părul mort este desprins).