English Setter

English Setter
Această rasă mare și elegantă are o constituție simetrică și substanțială. Reprezintă prototipul forței, grației și rezistenței. Blana lungă, dreaptă a Setterilor Englezi este mătăsoasă și cu păr des și bogat. Termenul „belton" (pestriț) este folosit pentru a descrie culoarea blănii Seterului Englez. Culoarea de bază este întotdeauna alb cu negru (albastru pestriț), cu galben (galben pestriț), cu oranj (oranj pestriț), cu roșu închis (roșu închis pestriț) ori tricolor (un amestec de albastru pestriț cu roșu închis sau cu bronz pestriț și bronz). Masculii adulți măsoară 65-69 de centimetri și cântăresc aproximativ 28,5 kilograme; femelele adulte au 61-65 de centimetri și 27 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii fără experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mare
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Se înțelege grozav cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Originile rasei de câini Setter Englez se regăsesc în anii 1500, când era cunoscut drept un prepelicar eficient. Există două varietăți diferite în istoria exactă a rasei. Unii sugerează că rasa este o ramură a diferiților spanieli de pământ spanioli. O altă teorie susține că rasa a fost creată prin încrucișarea vechiului Spaniel de apă, a vechiului Pointer spaniol și a tipurilor noi de Springer. Cel mai vechi text cunoscut care vorbește despre rasele de setter este o traducere, („Of Englishe Dogges” de Dr Johannes Caius) din latină din 1576, însă nici chiar aceasta nu spune cu certitudine dacă scrierile se referă la strămoșii setterului modern. Prima expoziție de rase care a inclus Setteri Englezi a avut loc în 1859 la Newcastle-upon-Tyne, în nord-estul Angliei.

Personalitate

Setterii Englezi sunt prietenoși, blânzi și stabilesc o legătură apropiată cu familiile lor. Sunt câini veseli, sociabili, care vor anunța sosirea vizitatorilor și apoi îi vor trata ca și cum i-ar cunoaște dintotdeauna! Se poartă bine cu copiii și au un nivel crescut al toleranței - deși nu ar trebui să profiți de asta. Sunt în mod natural veseli cu ceilalți câini și cu animalele din gospodărie.

Sănătate

Ca multe alte rase, Setterul Englez poate suferi de diverse boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o boală care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Surditatea poate apărea de asemenea ca boală ederitară și poate fi testată de la o vârstă fragedă.

Exerciții

Această rasă are nevoie de multă mișcare – mai mult de două ore pe zi vor fi necesare pentru un adult în formă bună. Au tendința de a cutreiera, deci asigură-te că grădina este bine împrejmuită.

Nutriție

Fiind câini de talie mare și având un apetit sănătos, ei au nevoie de un raport nutrițional variat, inclusiv minerale și vitamine comparativ cu câinii de talie mai mică. Setterul Englez este predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Setterii Englezi au nevoie de destul de multă îngrijire și trimare pentru a-și păstra aspectul optim. Trimarea regulată a părului dintre degete și de sub urechi este obligatorie. Trebuie ca aerul să circule prin urechile lor pentru a preveni infecțiile. Penajul va trebui urmărit când și când. Rasa necesită mult mai multă atenție dacă vei participa la expoziții.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.