Sealyham Terrier

Sealyham Terrier
Sealyham Terrier este un terrier mic, de formă dreptunghiulară, cu o blană lungă și sârmoasă care poate fi albă sau alb cu diferite pete de culoare (pentru detalii consultați standardul rasei). Au o înălțime de 31cm sau mai puțin la maturitate, masculii adulți cântărind aproximativ 9kg iar femelele adulte în jur de 8kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mic
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Sealyham Terrier este destul de recentă, datând de la jumătatea secolului al XIX-lea, când Căpitanul John Owen Tucker-Edwardes, de la Vila Sealyham din Pembrokeshire, în sud-vestul Țării Galilor, s-a hotărât să creeze terrierul perfect după ce s-a pensionat în 1848 și a putut să dedice mai mult timp vânătorii. Se crede că a folosit câini din rasele Corgi, West Highland White Terrier, Wire Fox Terrier, Bull Terrier, Dandie Dinmont Terrier și Cheshire Terrier. Sealyham Terrier era folosit, împreună cu Otterhound, pentru a vâna vidre, vulpi și bursuci.

Personalitate

Sealyham Terrier are multe trăsături tipice terrierilor: este voluntar și neînfricat, însă prietenos cu oamenii. Mereu atent, va lătra dacă îi atrage atenția ceva neobișnuit, și își va arăta nemulțumirea dacă un alt câine începe o ceartă cu el. Socializarea timpurie cu pisicile și cu alți câini este esențială. Plin de temperament, este un companion amuzant și jucăuș.

Sănătate

Sealyham Terrier este în general o rasă sănătoasă și robustă. Ca și multe alte rase, și el poate suferi de unele boli ereditare ale ochilor, astfel că se recomandă testarea oftalmologică.

Exerciții

Sealyham Terrier are nevoie de minim o oră de mișcare pe zi, deși este capabil de mai mult dacă îi puteți oferi. Fiind un câine scund, este ca un magnet pentru noroi în zilele ploioase, prin urmare obișnuiți-l să-l uscați încă de când este pui, ca să perceapă acest lucru ca pe o experiență amuzantă și plăcută.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Îngrijirea zilnică va menține fără câlți blana care nu năpârlește. În caz contrar se vor forma câlți prin încurcarea stratului superior lung și tare cu stratul inferior gros. Blana este trimată de experți pentru ringul de expoziție – un proces minuțios, iscusit, care va avea nevoie de exercițiu pentru a reuși! Crescătorul vă va putea sfătui. Multe animale de casă sunt tunse uniform pe tot corpul.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.