OpenOpen

Sealyham Terrier

Sealyham Terrier

Sealyham Terrier este un terrier mic, de formă dreptunghiulară, cu o blană lungă și sârmoasă care poate fi albă sau alb cu diferite pete de culoare (pentru detalii consultați standardul rasei). Au o înălțime de 31cm sau mai puțin la maturitate, masculii adulți cântărind aproximativ 9kg iar femelele adulte în jur de 8kg.

Sealyham Terrier
  • Mărime : Mic
  • Îngrijire : Zilnic
Sealyham Terrier
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Terrier
Sealyham Terrier
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Rasa de câini Sealyham Terrier este destul de recentă, datând de la jumătatea secolului al XIX-lea, când Căpitanul John Owen Tucker-Edwardes, de la Vila Sealyham din Pembrokeshire, în sud-vestul Țării Galilor, s-a hotărât să creeze terrierul perfect după ce s-a pensionat în 1848 și a putut să dedice mai mult timp vânătorii. Se crede că a folosit câini din rasele Corgi, West Highland White Terrier, Wire Fox Terrier, Bull Terrier, Dandie Dinmont Terrier și Cheshire Terrier. Sealyham Terrier era folosit, împreună cu Otterhound, pentru a vâna vidre, vulpi și bursuci.

Personalitate

Sealyham Terrier are multe trăsături tipice terrierilor: este voluntar și neînfricat, însă prietenos cu oamenii. Mereu atent, va lătra dacă îi atrage atenția ceva neobișnuit, și își va arăta nemulțumirea dacă un alt câine începe o ceartă cu el. Socializarea timpurie cu pisicile și cu alți câini este esențială. Plin de temperament, este un companion amuzant și jucăuș.

Sănătate

Sealyham Terrier este în general o rasă sănătoasă și robustă. Ca și multe alte rase, și el poate suferi de unele boli ereditare ale ochilor, astfel că se recomandă testarea oftalmologică.

Exerciții

Sealyham Terrier are nevoie de minim o oră de mișcare pe zi, deși este capabil de mai mult dacă îi puteți oferi. Fiind un câine scund, este ca un magnet pentru noroi în zilele ploioase, prin urmare obișnuiți-l să-l uscați încă de când este pui, ca să perceapă acest lucru ca pe o experiență amuzantă și plăcută.

Nutriție

Câinii de talie mică au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Îngrijirea zilnică va menține fără câlți blana care nu năpârlește. În caz contrar se vor forma câlți prin încurcarea stratului superior lung și tare cu stratul inferior gros. Blana este trimată de experți pentru ringul de expoziție – un proces minuțios, iscusit, care va avea nevoie de exercițiu pentru a reuși! Crescătorul vă va putea sfătui. Multe animale de casă sunt tunse uniform pe tot corpul.