OpenOpen

Pudel de jucărie

Pudel de jucărie

Pudelul de jucărie este un câine cu aspect nobil, cu un bot suplu și gât lung. Blana este deasă și ondulată și deseori este tunsă artistic. Pot fi văzuți în multe culori, inclusiv albastru, gri, argintiu, maro, galben și crem - pentru detalii complete consultă standardul rasei. Adultul are sub 28 de centimetri în înălțime și nu cântărește mai mult de 4,5 kilograme.

Pudel de jucărie
  • Mărime : Cățel de salon
  • Îngrijire : Zilnic
Pudel de jucărie
  • Blană : Sârmos/Lânos
  • Năpârlire : Nu există
  • Gălăgie : Vocal
  • Alergii : Da
  • Grup : Utilitar
Pudel de jucărie
  • Singur : Mai puțin de 1 oră
  • Alte animale : Mare
  • Pază : Mediu

Origine

Existența acestei dimensiuni mici de Pudel este cunoscută de peste 500 de ani. În secolele al XVII-lea și al XVIII-lea rasa de câini Pudel a devenit favorita nobilimii, care voia câini mai mici decât varietatea în miniatură, astfel că s-a creat rasa Pudel de Jucărie. Numele „Pudel” provine din cuvântul german „pudel” (care înseamnă „a împroșca cu apă”, deoarece varietatea Standard (din care descind Pudelii Mini și de jucărie) era un recuperator din apă foarte apreciat.

Personalitate

Este un câine vioi și afectuos, care poate fi un excelent câine de companie. Poate fi un bun câine de pază, deoarece anunță vizitatorii, însă în general are un temperament echilibrat. Pudelii de jucărie sunt de obicei insensibili la intonația vocii și răspund bine la dresaj. Copiii trebuie învățați să manevreze cu atenție acești câini mici și delicați totuși.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, Pudelul de jucărie poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor. De asemenea, sunt predispuși la o afecțiune a șoldurilor și o boală ereditară a ochilor pentru care e bine să fie testați.

Exerciții

Este o rasă destul de activă căreia îi place să iasă afară la plimbare și în mod special îi plac jocurile. E o idee bună să-l înscrii la un anumit tip de activitate ca să-i pună în mișcare atât mintea, cât și trupul. Pudelii pot avea rezultat bune la supunere, agilitate și la majoritatea sporturilor canine.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Pudelii de jucărie nu năpârlesc și sunt adesea (dar nu mereu) tolerați de persoanele alergice. Blana lor are totuși nevoie de multă atenție, în general necesitând îngrijire profesională, precum și pieptănat și periat regulat acasă. Pudelul ar trebui dus la un îngrijitor o dată la șase săptămâni pentru a fi tuns sau poți învăța chiar tu cum să faci acest lucru.