Miniature Pinscher

Miniature Pinscher
Pinscherul Pitic este un cățel de salon elegant, cu o constituție destul de solidă. Adulții au o înălțime de 25-30cm și cântăresc aproximativ 4-6kg. Are o blană scurtă și moale care este dreaptă și lucioasă, putând fi neagră, albastră și ciocolatie cu pete cafenii sau roșie.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine tip jucărie
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine foarte vocal
 • Câine de pază. Latră și alertează
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Cea mai mică dintre cele trei rase Pinscher (celelalte două fiind Dobermann și Pinscherul German), Pinscherul Pitic (sau „Min Pin”) era folosit ca vânător de șobolani, iar rasa descinde din Pinscherul German cu părul moale. Rasa de câini Pinscher Pitic are o istorie destul de recentă comparativ cu alte rase, deoarece a apărut acum aproximativ 100 de ani.

Personalitate

Dacă îți dorești un câine de salon nu ai găsit rasa potrivită. Poate face parte din categoria câinilor de salon, însă Pinscherul Pitic are multe calități de terrier. De fapt, „Pinscher” înseamnă „Terrier” în germană. Este un câine îndrăzneț și neînfricat care se menține ocupat și cercetător. Mereu în priză, va lătra dacă îi atrage atenția ceva neobișnuit, așa încât de obicei este un bun câine de pază pentru casă.

Sănătate

Ca multe alte rase mici, poate suferi de dislocarea temporară a rotulelor (luxating patellas).

Exerciții

Pinscherul Pitic are nevoie doar de o jumătate de oră de mișcare pe zi, deși este capabil de mai mult dacă îi puteți oferi. În perioada rece ar putea avea nevoie de o haină în plus pentru mai multă protecție.

Nutriție

Cățeii de salon au un metabolism rapid, ceea ce înseamnă că ard caloriile foarte repede, deși stomacul lor mic le impune să mănânce puțin și des. Mâncărurile pentru rasele mici sunt create special pentru a conține nivelurile adecvate de nutrienți cheie și au dimensiuni mai mici ale bolului alimentar pentru a se potrivi gurii lor mici. Aceasta încurajează de asemenea mestecatul și îmbunătățește digestia.

Îngrijire

Părul scurt și fin al Pinscherului Pitic are o textură destul de dură și necesită foarte puțină întreținere, adică doar ceva mai mult de un periaj o dată la două săptămâni. Atunci când năpârlește, o îngrijire mai frecventă poate ajuta la ținerea sub control a părului mort.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.