Otterhound

Otterhound
Un ogar mare, puternic, creat pentru a lucra în apă, Otterhound are o blană aspră, uleioasă și rezistentă la apă care poate avea toate culorile obișnuite ale unui ogar (pentru detalii complete consultați standardul rasei). Masculii adulți au o înălțime de aproximativ 69cm, iar femelele 61cm și greutatea medie este de aproximativ 36-54kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Vidrele sunt pe cale de dispariție și sunt protejate prin lege, însă cândva erau considerate animale dăunătoare care puneau în pericol bancurile de pești din iazuri. Pentru a preveni astfel de daune au fost crescuți și instruiți câini care să le vâneze. Cea mai veche înregistrare a acestuia datează din timpul domniei lui Henry II în secolul al XII-lea. Un anumit tip de Otterhound similar celui pe care îl cunoaștem noi astăzi a apărut în secolul al XVIII-lea. Vânarea vidrelor a fost interzisă în Anglia în 1978 și fără niciun motiv rasa a intrat în declin, iar rasa de câini Otterhound este acum considerată vulnerabilă și pe cale de dispariție.

Personalitate

Prietenos și blând, Otterhound este un câine mare care poate deveni agitat, astfel deși se înțelege bine cu copiii ar trebui să ai grijă când se află în jurul copiilor foarte mici pentru că pot apărea accidente. Este un ogar amuzant, fără griji, care iubește să stea în aer liber și are nevoie de un cămin activ.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Otterhound poate suferi de displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea, evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

În mod previzibil, Otterhound iubește să zburde în apă și nu este câinele ideal pentru cei preocupați de curățenia casei. Va porni în cercetare după un miros, așadar este esențial să stabilești un bun semnal de întoarcere înainte să-l lași fără lesă. În perioada de creștere antrenamentele trebuie să fie controlate, deci nu-l suprasolicita și nu pune presiune pe încheieturile lui. În perioada de maturitate două ore pe zi pentru antrenament ar trebui să fie suficiente.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Otterhound poate fi predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana unui Otterhound are o lungime de aproximativ 4-8 cm long. Groasă și aspră, blana dublă poate fi uleioasă la atingere. Ar trebui să fie îngrijit de două ori pe săptămână, asigurându-te că-i menții barba curată, iar urechile pendulate trebuie verificate regulat pentru a te asigura că sunt curate și sănătoase.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.