OpenOpen

Otterhound

Otterhound

Un ogar mare, puternic, creat pentru a lucra în apă, Otterhound are o blană aspră, uleioasă și rezistentă la apă care poate avea toate culorile obișnuite ale unui ogar (pentru detalii complete consultați standardul rasei). Masculii adulți au o înălțime de aproximativ 69cm, iar femelele 61cm și greutatea medie este de aproximativ 36-54kg.

Otterhound
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Otterhound
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Otterhound
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Vidrele sunt pe cale de dispariție și sunt protejate prin lege, însă cândva erau considerate animale dăunătoare care puneau în pericol bancurile de pești din iazuri. Pentru a preveni astfel de daune au fost crescuți și instruiți câini care să le vâneze. Cea mai veche înregistrare a acestuia datează din timpul domniei lui Henry II în secolul al XII-lea. Un anumit tip de Otterhound similar celui pe care îl cunoaștem noi astăzi a apărut în secolul al XVIII-lea. Vânarea vidrelor a fost interzisă în Anglia în 1978 și fără niciun motiv rasa a intrat în declin, iar rasa de câini Otterhound este acum considerată vulnerabilă și pe cale de dispariție.

Personalitate

Prietenos și blând, Otterhound este un câine mare care poate deveni agitat, astfel deși se înțelege bine cu copiii ar trebui să ai grijă când se află în jurul copiilor foarte mici pentru că pot apărea accidente. Este un ogar amuzant, fără griji, care iubește să stea în aer liber și are nevoie de un cămin activ.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Otterhound poate suferi de displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

În mod previzibil, Otterhound iubește să zburde în apă și nu este câinele ideal pentru cei preocupați de curățenia casei. Va porni în cercetare după un miros, așadar este esențial să stabilești un bun semnal de întoarcere înainte să-l lași fără lesă. În perioada de creștere antrenamentele trebuie să fie controlate, deci nu-l suprasolicita și nu pune presiune pe încheieturile lui. În perioada de maturitate două ore pe zi pentru antrenament ar trebui să fie suficiente.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Otterhound poate fi predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana unui Otterhound are o lungime de aproximativ 4-8 cm long. Groasă și aspră, blana dublă poate fi uleioasă la atingere. Ar trebui să fie îngrijit de două ori pe săptămână, asigurându-te că-i menții barba curată, iar urechile pendulate trebuie verificate regulat pentru a te asigura că sunt curate și sănătoase.