OpenOpen

Ogarul leu african

Ogarul leu african

Ogarul leu african este o rasă mare, colorată uniform, activă, cu blană scurtă care are o creastă de păr distinctivă de-a lungul spatelui. Puternici și agili, masculii adulți măsoară 63-69 de centimetri și cântăresc 30-39 de kilograme. Femelele au 61-66 de centimetri înălțime și cântăresc 30-39 de kilograme. Pot avea orice culoare de la galben deschis până la galben roșcat.

Ogarul leu african
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Ogarul leu african
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Ogarul leu african
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mic
  • Pază : Mare

Origine

Înregistrările arată că hotentoții din Africa de Sud foloseau câini cu creastă pe post de vânători și companioni încă din secolul al XV-lea. Erau crescuți ca vânători de animale mari, pentru a urmări și a prinde în capcană prada, însă nu pentru a ataca. După ce încolțeau prada lătrau pentru a-l alerta pe vânător. Pe la 1800 coloniștii europeni au încrucișat acești câini cu Mastiffii lor și cu ogarii care luau urmele producând astfel ogarul leu african pe care îl știm astăzi. Astăzi doar puțini dintre acești câini mai sunt folosiți pentru scopul inițial de a vâna; ei sunt mai degrabă folosiți drept câini de pază și companioni.

Personalitate

Ogarul leu african este un câine rezistent, puternic, care poate fi hotărât și încăpățânat. Deși este destul de placid și încrezător acasă, este foarte precaut cu străinii. Nu este rasa ideală pentru un stăpân începător, deoarece are nevoie de manevrare și dresaj experimentate – ca și de socializare timpurie constantă.

Sănătate

Ogarul leu african este predispus la un anumit defect moștenit care afectează coloana vertebrală (dermoid sinus), astfel că toți puii trebuie testați la naștere în acest sens. Ca multe alte rase, poate suferi de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere este importantă.

Exerciții

Ogarul leu african are nevoie de câteva ore de mișcare pe zi ca adult. Ogarul leu african are un puternic instinct de vânător, așadar îl puteți lăsa fără lesă doar în spații deschise securizate. Este esențial să ai un semnal de întoarcere solid.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de o balanță diferită de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Ogarul leu african este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Ogarul leu african este o rasă care nu are nevoie de multă întreținere. Blana cu păr scurt poate fi îngrijită folosind o mănușă de cauciuc o dată sau de două ori pe săptămână.