Ogar olandez

Greyhound
Ogarii sunt caii de curse ai lumii canine - incredibil de rapizi, grațioși și eleganți. Acest câini sunt musculoși și au o constituție puternică. Blana scurtă și subțire vine în culori care variază de la negru la alb, roșu, albastru, cafeniu, nisipiu, pestriț sau oricare culoare în amestec cu albul. Masculii adulți măsoară 71-76 cm și cântăresc 30-32 kg, iar femelele au o înălțime medie de 69-71 cm și o greutate de 27-30 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Niște dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine mare
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Ogarii au fost unii dintre cei mai favorizați câini; faraonii și alți conducători asiatici și africani aveau imagini ale câinilor lor gravate în morminte, încă din anul 4,000AC. Erau folosiți pentru urmărirea antilopelor, lupilor și căprioarelor și au devenit extrem de populari, răspândindu-se în Orientul Apropriat și în Europa, ajungând în cele din urmă în Marea Britanie unde au căpătat statutul de simbol, astfel încât în 1016 doar elita avea voie să dețină un câine din rasa Greyhound. Erau folosiți pentru a urmări iepuri de câmp, după care au început cursele, care au dovedit faptul că sunt cei mai rapizi câini de pe pământ: doar ghepardul îi poate învinge la viteză în lumea animalelor!

Personalitate

Acești câini sunt calmi și sociabili și pot fi mai degrabă leneși. Sunt sensibili, putând fi animalele de familie ideale dacă au niște stăpâni potriviți! Deși sunt blânzi prin natura lor, instinctul natural de vânătoare este întotdeauna prezent, iar stăpânii trebuie să fie pregătiți să-și asume responsabilitățile necesare impuse de rasă. Ogarii englezi sunt afectuoși cu familiile lor, deși de regulă sunt rezervați cu străinii. În mod normal se înțeleg bine cu alți câini din gospodărie, dar stăpânii de pisici ar trebuie să fie deosebit de atenți.

Sănătate

Ogarul englez este în general o rasă relativ sănătoasă, cu puține probleme de sănătate recunoscute la scară largă.

Exerciții

Deși Ogarii englezi sunt cei mai atletici dintre toți câinii domestici, nu au nevoie de perioade foarte lungi de mișcare. Două alergări de 20 de minute pe zi vor fi suficiente în mod normal. Sunt cunoscuți drept leneșii de 40m/h – pentru că au nevoie de un sprint bun și rapid, nu de mile întregi de mers. Un semnal de întoarcere solid este esențial înainte de a fi lăsați fără lesă în spații publice din cauza instinctului lor de vânător și e posibil să aibă nevoie de botniță pentru a proteja populația de animale mici. Notă: e posibil să aibă nevoie de o haină călduroasă în anotimpul rece.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Ogarul englez este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Una dintre rasele cel mai ușor de îngrijit, deoarece blana lui scurtă și fină are nevoie doar de un periaj ocazional.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.