OpenOpen

Ogarul englez

Ogarul englez

Ogarii englezi sunt caii de curse ai lumii canine, fiind incredibil de rapizi, grațioși si eleganți. Sunt niște câini musculoși și solizi. Blana scurtă, fină, poate fi neagră, albă, roșie, albastră, cafenie, pestriță sau oricare dintre aceste culori cu alb. Masculii adulți au o înălțime de 71-76 de centimetri și cântăresc aproximativ 30-32 de kilograme; femelele adulte au 69-71 de centimetri și 27-30 de kilograme.

Ogarul englez
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : Mai puțin de 1 dată pe săptămână
Ogarul englez
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Ogar
Ogarul englez
  • Singur : Peste 3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Scăzut

Origine

Ogarii au fost unii dintre cei mai favorizați câini; faraonii și alți conducători asiatici și africani aveau imagini ale câinilor lor gravate în morminte, încă din anul 4,000AC. Erau folosiți pentru urmărirea antilopelor, lupilor și căprioarelor și au devenit extrem de populari, răspândindu-se în Orientul Apropriat și în Europa, ajungând în cele din urmă în Marea Britanie unde au căpătat statutul de simbol, astfel încât în 1016 doar elita avea voie să dețină un câine din rasa Greyhound. Erau folosiți pentru a urmări iepuri de câmp, după care au început cursele, care au dovedit faptul că sunt cei mai rapizi câini de pe pământ: doar ghepardul îi poate învinge la viteză în lumea animalelor!

Personalitate

Acești câini sunt calmi și sociabili și pot fi mai degrabă leneși. Sunt sensibili, putând fi animalele de familie ideale dacă au niște stăpâni potriviți! Deși sunt blânzi prin natura lor, instinctul natural de vânătoare este întotdeauna prezent, iar stăpânii trebuie să fie pregătiți să-și asume responsabilitățile necesare impuse de rasă. Ogarii englezi sunt afectuoși cu familiile lor, deși de regulă sunt rezervați cu străinii. În mod normal se înțeleg bine cu alți câini din gospodărie, dar stăpânii de pisici ar trebuie să fie deosebit de atenți.

Sănătate

Ogarul englez este în general o rasă relativ sănătoasă, cu puține probleme de sănătate recunoscute la scară largă.

Exerciții

Deși Ogarii englezi sunt cei mai atletici dintre toți câinii domestici, nu au nevoie de perioade foarte lungi de mișcare. Două alergări de 20 de minute pe zi vor fi suficiente în mod normal. Sunt cunoscuți drept leneșii de 40m/h – pentru că au nevoie de un sprint bun și rapid, nu de mile întregi de mers. Un semnal de întoarcere solid este esențial înainte de a fi lăsați fără lesă în spații publice din cauza instinctului lor de vânător și e posibil să aibă nevoie de botniță pentru a proteja populația de animale mici. Notă: e posibil să aibă nevoie de o haină călduroasă în anotimpul rece.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică. Ogarul englez este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Una dintre rasele cel mai ușor de îngrijit, deoarece blana lui scurtă și fină are nevoie doar de un periaj ocazional.