OpenOpen

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

Duck Tolling Retriever este un câine activ de talie medie, cu o coadă cu păr distinct și picioare membranate. Culoarea lor variază între toate nuanțele de roșu sau oranj, părul de sub coadă fiind mai decolorat, iar unii au alb pe vârful cozii, pe labe și pe piept. Masculii adulți au o înălțime de 48-51 de centimetri, iar femelele adulte 45-48 de centimetri. Cântăresc între 17-23 de kilograme.

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
  • Mărime : Mediu
  • Îngrijire : Minim o dată pe săptămână
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
  • Blană : Mediu/lung
  • Năpârlire : Moderat
  • Gălăgie : De obicei liniștit
  • Alergii : Nu
  • Grup : Câine de vânătoare
Nova Scotia Duck Tolling Retriever
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mediu

Origine

Rasa Nova Scotia Duck Tolling Retriever (sau câinele „Toller”) a fost dezvoltată în prima parte a secolului al XX-lea pentru a atrage și a recupera vânatul de apă. Se crede că este rezultatul mai multor încrucișări între Golden, Chesapeake Bay, Labrador și Retrieverii cu Blana Dreaptă. Este posibil să aibă în ei și mici părți din Cocker Spaniel, Setter Irandez și collie muncitor, poate chiar și o varietate sau două din rasele de tip spitz. Erau denumiți Little River Duck Dog sau Yarmouth Toller.

Personalitate

Nova Scotia Duck Tolling Retriever iubește viața în aer liber și este cel mai potrivit pentru o familie activă care locuiește la țară. Răspunde bine la dresaj și poate excela la sporturile canine ca flyball, agilitate și așa mai departe. Este un companion jucăuș și energic.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Duck Tolling Retriever poate suferi ocazional de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Câinele Toller adult are nevoie de multă mișcare și trebuie să fie ținut activ. Orice implică înotul și recuperarea este ideal pentru acest câine.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana unui Novia Scotia Duck Tolling Retreiver are o lungime medie, este rezistentă la apă și are un strat inferior moale și dens. Blana trebuie să fie periată regulat, de două ori pe săptămână fiind suficient; totuși, în perioada de năpârlire necesită mai multă atenție. Este necesar ca părul mai lung de pe labe și urechi să fie tuns periodic.