Câinele Retriever (Nova Scotia Duck Tolling)

Nova Scotia Duck Tolling Retriever
Duck Tolling Retriever este un câine activ de talie medie, cu o coadă cu păr distinct și picioare membranate. Culoarea lor variază între toate nuanțele de roșu sau oranj, părul de sub coadă fiind mai decolorat, iar unii au alb pe vârful cozii, pe labe și pe piept. Masculii adulți au o înălțime de 48-51 de centimetri, iar femelele adulte 45-48 de centimetri. Cântăresc între 17-23 de kilograme.
 • Câine potrivit pentru proprietarii cu niște experiență
 • Dresaj de bază necesar
 • Preferă plimbările pline de energie
 • Agreeeză o plimbare de peste două ore pe zi
 • Câine mediu
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine tăcut
 • Câine care nu e de pază
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Câine perfect pentru familie

Origine

Rasa Nova Scotia Duck Tolling Retriever (sau câinele „Toller”) a fost dezvoltată în prima parte a secolului al XX-lea pentru a atrage și a recupera vânatul de apă. Se crede că este rezultatul mai multor încrucișări între Golden, Chesapeake Bay, Labrador și Retrieverii cu Blana Dreaptă. Este posibil să aibă în ei și mici părți din Cocker Spaniel, Setter Irandez și collie muncitor, poate chiar și o varietate sau două din rasele de tip spitz. Erau denumiți Little River Duck Dog sau Yarmouth Toller.

Personalitate

Nova Scotia Duck Tolling Retriever iubește viața în aer liber și este cel mai potrivit pentru o familie activă care locuiește la țară. Răspunde bine la dresaj și poate excela la sporturile canine ca flyball, agilitate și așa mai departe. Este un companion jucăuș și energic.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Duck Tolling Retriever poate suferi ocazional de boli ereditare ale ochilor și displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Câinele Toller adult are nevoie de multă mișcare și trebuie să fie ținut activ. Orice implică înotul și recuperarea este ideal pentru acest câine.

Nutriție

Dieta câinelui tău trebuie să conțină un aport potrivit de substanțe din principalele grupe de nutrienți, inclusiv o cantitate constantă de apă proaspătă.

Îngrijire

Blana unui Novia Scotia Duck Tolling Retreiver are o lungime medie, este rezistentă la apă și are un strat inferior moale și dens. Blana trebuie să fie periată regulat, de două ori pe săptămână fiind suficient; totuși, în perioada de năpârlire necesită mai multă atenție. Este necesar ca părul mai lung de pe labe și urechi să fie tuns periodic.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.