Neapolitan Mastiff

Neapolitan Mastiff
Câine gigant, maiestuosul Mastiff de Napoli este puternic și musculos. Mai mult lung decât înalt, un mascul adult are o înălțime de 65-75 de centimetri și cântărește 50-70 de kilograme, iar femelele ceva mai puțin. Blana scurtă și deasă poate avea mai multe culori și nuanțe (negru, albastru, gri, maro) inclusiv pestriț, iar pielea este destul de liberă pe corp și cap – deși nu ar trebui să fie excesiv de liberă.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de o oră pe zi
 • Câine uriaș
 • Salivează un pic
 • Are nevoie de periere la două zile
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Rasa de câini Mastiff de Napoli provine din tipul antic de câine Molossus – o rasă de pază mare și feroce folosită de romani. Se crede că erau folosiți în arene, dar și pe post de câini feroce de război . Mastifful de Napoli era folosit pe post de câine de poliție, dar și ca paznic, acesta fiind rolul lui de bază. Se spune că atunci când lucra pe moșiile din Napoli cunoștea instinctiv granițele pe care era însărcinat să le protejeze și era lăsat liber să hoinărească în acel perimetru.

Personalitate

În principal o rasă de pază, Mastifful de Napoli este vigilent în permanență. Cu un temperament echilibrat, el este loial celor dragi și ușor distant. Având în vedere tendințele lui naturale de protecție, socializarea timpurie este esențială și are nevoie de stăpâni experimentați. Dacă este crescut împreună cu alt câine va trăi bucuros cu unul, însă este mai bine să fie de sex opus. Costul îngrijirii unui câine atât de mare ar trebui să fie bine chibzuit înainte de a-l cumpăra.

Sănătate

Ca și multe alte rase, Mastifful de Napoli poate suferi ocazional de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold și cot (afecțiuni ale încheieturilor care pot fi dureroase și pot duce la probleme de mobilitate). De aceea, verificarea ochilor și evaluarea șoldurilor câinilor înainte de împerechere sunt importante. Sunt de asemenea predispuși în mod special la infecții ale pielii.

Exerciții

Pentru un adult este nevoie de aproximativ o oră de mișcare, însă atâta timp cât este încă în creștere, un pui nu ar trebui să fie suprasolicitat pentru că își poate distruge încheieturile.

Nutriție

Câinii de talie gigantică, în afară de faptul că au un apetit gigantic, beneficiază de o balanță diferită minerale și vitamine, care să susțină diferitele nevoi ale încheieturilor și cartilajelor. Mastifful de Napoli este de asemenea predispus la balonare și probleme stomacale; mesele mai mici și mai frecvente pot ajuta la reducerea acestui risc.

Îngrijire

Blana scurtă necesită puțină întreținere, o îngrijire săptămânală fiind suficientă. Însă de mai multe ori pe zi va fi nevoie să ștergi gura câinelui și urmele de salivă lăsate prin casă și pe mobilă, iar pliurile de pe față și zona gurii trebuie curățate o dată sau de două ori pe săptămână.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.