Câinele Great Dane

Great Dane
Marele Danez este un câine masiv, musculos și puternic. Capul este dreptunghiular și cu un aspect alungit. Blana scurtă și lucioasă poate fi cafenie, neagră, albastră, pestriță sau bălțată. După vârsta de 18 luni, înălțimea minimă ideală a câinilor ar trebui să fie de 76 cm, iar greutatea de 54 kg. Femelele de aceeași vârstă ar trebui să aibă minimum 71 cm și 46 kg.
 • Câine potrivit pentru proprietarii experimentați
 • Extra dresaj necesar
 • Preferă plimbările antrenante
 • Agreează o plimbare de una-două ore pe zi
 • Câine uriaș
 • Minimum de salivare
 • Are nevoie de periere săptămânală
 • Rasă non hipoalergenică
 • Câine comunicativ și vocal
 • Câine de pază. Latră, alertează și protejează fizic
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu alte animale
 • Ar putea avea nevoie de dresaj pentru a trăi cu copii

Origine

Câini asemănători Marelui Danez au fost văzuți în picturile din mormintele egiptene din anul 2200AC. Aveau picioare mai scurte și semănau cu Mastiffii la forma corpului. Aceste tipuri de câini și-au făcut loc prin intermediul comercianților în multe alte țări. Ulterior, în Germania s-a continuat dezvoltarea rasei până la câinele pe care îl cunoaștem astăzi. Se crede că tipul original de Mastiff a fost încrucișat cu un Greyhound pentru a obține câinele agil, suplu cunoscut sub numele de Marele Danez. Inițial au fost folosiți pentru asmuțirea taurilor și în 1592 erau folosiți de nobilime pentru vânarea mistreților sălbatici. La 1800 erau folosiți de moșieri pentru vânarea animalelor mari.

Personalitate

Marele Danez este un câine afectuos. Poate deveni foarte apropiat și loial familiei și prietenilor apropriați care vin frecvent în vizită și sunt perfecți pentru o familie activă. Sunt foarte prompți în a avertiza familia în legătură cu străinii care se apropie de teritoriul lor, deoarece sunt câini de pază excelenți. Socializarea și dresajul la vârstă mică sunt deosebit de importante la un asemenea gigant canin.

Sănătate

Marele Danez este predispus la o serie de probleme care sunt frecvent întâlnite la rasele mari de câini, inclusiv o afecțiune specifică a stomacului (dilatația gastrică-volvulus), boli ale inimii, o varietate de boli ale oaselor și un anumit tip de tumoare agresivă a oaselor (osteosarcom).

Exerciții

Un adult în formă va avea nevoie de aproximativ două ore de mișcare zilnic. Le plac plimbările și vor însoți bucuroși familia în activitățile desfășurate în natură, însă le place și să-și petreacă timpul în fața focului, bucurându-se de orice formă de confort disponibilă. Antrenamentul se va face în limite rezonabile în perioada de creștere, deoarece prea mult poate cauza probleme la oase, încheieturi și mușchi.

Nutriție

Câinii de talie gigant, în afară de faptul că au un apetit gigantic, beneficiază de un aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine care să susțină nevoile diferite ale încheieturilor și cartilajelor. Marele Danez este predispus spre balonare și probleme stomacale; încearcă să le administrezi mese mai mici și mai frecvente pentru a ajuta la reducerea riscului.

Îngrijire

Blana scurtă, lucioasă și deasă a Marelui Danez necesită puțină întreținere, iar îngrijirea se va face cam la o săptămână – 10 zile. Ei pot fi periați folosind o mănușă de cauciuc, care va îndepărta părul căzut și mort.

Cele mai bune rase de câini pentru copii

Deși majoritatea câinilor sunt considerați în mod tradițional că au un comportament frumos față de copii, toți câinii și copiii trebuie învățați să se înțeleagă și să se respecte reciproc, pentru a fi în siguranță împreună. Chiar și așa, câinii și copiii mici nu ar trebui să fie lăsați singuri împreună, iar adulții ar trebui să supravegheze toate interacțiunile dintre ei

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

E aceasta rasa potrivită pentru tine?

Toți câinii au personalitatea lor, însă unele instincte și comportamente sunt moștenite. Folosește selectorul de rase și află ce rase de câini se potrivesc cel mai bine cu preferințele și stilul tău de viață. Dacă tu și câinele aveți lucruri în comun, cresc șansele unei vieți fericite și împlinite împreună.

Ce să mai iei în calcul

Adopție

Adopția unui câine de la un adăpost sau o organizație neguvernamentală îți poate aduce incredibil de multă împlinire. Deseori, înseamnă că îi oferi o a doua șansă la viață. Sunt mulți câini în căutarea unei case primitoare. Centrele recunoscute vor acorda multă atenție potrivirii dintre oameni și câini. Personalul învață tot ce poate despre câini și vor vrea să afle și lucruri despe tine, familia ta și stilul de viață, înainte de a-ți recomanda vreun câine. De asemenea, vor fi încântați să îți ofere sfaturi și să îți răspundă la orice eventuale întrebări înainte sau după adopție.

Alegerea unui crescător bun

Dacă te-ai hotărât să alegi un câine cu pedigree, atunci asigură-te că apelezi la un crescător cu reputație bună. Principalul avantaj în cumpărarea unui câine de rasă este că vei ști destul de bine cum va arăta și în ce fel i se va contura personalitatea. Contactează-ți veterinarul pentru mai multe informații despre bolile infecțioase, predispozițiile genetice și nevoile de îngrijire, pentru a fi complet pregătit atunci când întâmpini un câine la tine acasă.

Întâmpinarea câinelui acasă

Când ești pe cale să aduci un pui de câine sau un câine adult pentru prima oară, e normal ca toți ai casei să fie plini de entuziasm. Te-ar putea ajuta ceva care să te distragă, așa că e un moment perfect să te ocupi de câteva pregătiri pentru marea sosire.