OpenOpen

Malinois

Malinois

Malinois este un câine de talie medie, cu părul scurt și cu un aspect pătrățos. Deși sunt deseori confundați cu ciobănescul german de publicul larg, aceștia au un profil mai pătrățos, cu o osatură mai fină și un cap mai rafinat. Malinois este cafeniu, roșu sau gri, cu umbre negre la vârfuri. Coada este de obicei mai închisă la culoare sau are vârful negru, fața este o mască neagră, iar urechile sunt de obicei negre. Masculii adulți măsoară între 61-66 de centimetri, iar femelele între 56-61 de centimetri. Cântăresc între 27,5-28,5 kilograme.

Malinois
  • Mărime : Mare
  • Îngrijire : O dată pe săptămână
Malinois
  • Blană : Scurt/fin
  • Năpârlire : Mic
  • Gălăgie : Nu foarte zgomotos
  • Alergii : Nu
  • Grup : Pastoral
Malinois
  • Singur : 1-3 ore
  • Alte animale : Mediu
  • Pază : Mare

Origine

Există patru varietăți de Malinois, sau Câine Ciobănesc Belgian: Laekenois, Tervueren, Groenendael and Malinois, denumite după zonele din Belgia din care provin. Câinii ciobănești de lucru muncitori din Belgia sunt recunoscuți încă din Evul Mediu. În anii 1890 un profesor de la Facultatea de Științe Veterinare din Belgia a înregistrat standardele pentru diversele tipuri de câini ciobănești belgieni. S-a observat că erau toți foarte asemănători ca tip, principala diferență fiind blana. Atunci respectivul profesor i-a împărțit în varietăți și a recomandat creșterea lor ca rase separate. Câinele Malinois a fost primul dintre ciobăneștii belgieni care s-a dezvoltat într-un tip și a fost crescut conform acestuia. A fost de asemenea primul care a câștigat popularitate.

Personalitate

Câinele Malinois nu este o rasă pentru cei care vor „doar un câine” – este un companion afectuos, devotat, care își va proteja căminul și familia. Ca și la multe alte rase cu porniri de paznic, nu se recomandă să-i încurajezi aceste instincte de apărare când este pui, deoarece pot deveni confuzi și pot începe să te apere în situații nepotrivite. Instinctele lor naturale de apărare vor apărea dacă și când este necesar.

Sănătate

Ca și majoritatea raselor, toate varietățile de Malinois pot suferi de boli ereditare ale ochilor și de displazie de șold (o afecțiune care poate duce la probleme de mobilitate). De aceea testarea oftalmologică și evaluarea șoldurilor înainte de împerechere sunt importante.

Exerciții

Câinele Malinois are nevoie de peste două ore de mișcare zilnic și de stimulare mentală. Ușor de dresat, el poate excela la agilitate, supunere și alte „sporturi” canine. Sunt câini foarte activi și nu ar trebui să-i iei în calcul ca animale de companie dacă urmează să-i lași singuri toată ziua.

Nutriție

Câinii de talie mare, în afară de faptul că au un apetit mare, beneficiază de aport diferit de nutrienți, care include minerale și vitamine, comparativ cu câinii de talie mai mică.

Îngrijire

Malinois este un câine cu părul scurt și cu un strat inferior lânos. Părul este mai des la coadă și în jurul gâtului; partea din spate este acoperită cu păr mai lung, iar coada este stufoasă. Având o blană care necesită puțină întreținere, Malinois are nevoie de îngrijire doar o dată pe săptămână.